25 C
Barcelona
Dissabte 10 juny, 2023

Preguntes oportunes

Què jutjarà el Tribunal Suprem espanyol?

Publicat (El Confidencial): “¿Un juicio para coser o para separar? El Supremo debe juzgar para restablecer el orden social, con independencia del Gobierno, claro, pero también de la oposición“.

El Suprem obre judici oral als presos polítics catalans. El mateix tribunal ha establert un precedent que escandalitza al món jurídic amb rigor i s’estudiarà en facultats de Dret durant molts anys. Anul·la una sentència pròpia, se suposa que molt fonamentada i reflexionada sobre les hipoteques. No hi ha antecedents. S’ha desautoritzat a si mateix i obre la porta a ser qüestionat a partir d’ara en cada sentència. Argument? La “transcendència social i econòmica” de la mateixa. Ónega denúncia i pregunta: No ha valorat la transcendència de tot tipus d’una instrucció al procés d’independència de Catalunya? Instrucció que ja es qüestionada, per un jutge qüestionat i per delictes que la justícia europea no comparteix! Ha valorat el Suprem la transcendència moltíssim major i negativa que té i tindrà per a Espanya, per a la seva pròpia credibilitat, l’autèntica justícia? De debò creu que condemnar a anys de presó als líders democràticament triats en eleccions promogudes pel propi estat i per delictes que no ho són “segons expresidents del propi Tribunal Suprem”? Va a anul·lar la voluntat del 80% dels votants catalans que volen un referèndum i el gairebé 50% que volen la independència.

54665987

L’estat espanyol ha anat acumulant i llençant “llenya” a una foguera. El PP incita a l’incendi recollint signatures en “contra de Catalunya” i portant al tribunal Constitucional un estatut “constitucionalment” elaborat. El constitucional cala foc quan elimina articles fonamentals i bona part de la societat catalana reacciona per dignitat democràtica i cansada de tant incompliment per part de l’estat espanyol. Per espatllar-ho encara més: Deixa a Catalunya sense estatut votat el que és clarament “anticonstitucional”. Com intenta l’estat apagar el foc? Amb presos polítics, jutges, i policies/guàrdies civils que agredeixen a pacífics votants “armats” amb una papereta de vot. Els votants encara “dependentistes” a Catalunya són conscients de quins i a qui es jutja? De la transcendència de condemnar als qui reaccionen davant de tants incompliments constitucionals, estatutaris, pressupostaris, acords puntuals i defensen a ”tota” la societat catalana?

caso-bpa-juicio

El judici serà ho serà “al propi sistema espanyol, a l’estat, als seus estaments, al propi rei”. Tots seran protagonistes! No serà només contra uns líders sinó contra els milions de votants amb dignitat democràtica a Catalunya. La sentència serà una “auto sentència”. El Suprem ja ha sentenciat: s’ha “separat” de la pròpia credibilitat. La causa crítica? Qui va originar l’incendi, ho ha alimentat i alimenta? No són només els dirigents polítics de PP, PSOE, C’s! També estaran en la banqueta importants mitjans espanyols, l’escandalós silenci i complicitat dels grans sindicats, i també el silenci de la societat espanyola! El judici i la seva sentència creuen que no els sentenciarà també a ells? Es demana que el judici “restableixi l’ordre social”. L’ordre social és l’explotació econòmica de “tots” els catalans, el menyspreu a la democràcia a Catalunya, la injustícia social per la manca de recursos, la pèrdua de llibertat… En un procés inquisitorial en què s’ha convertit! Des de la dignitat democràtica, quin ha de ser la sentència? Què, a qui, jutjarà realment el Tribunal Suprem d’Espanya?

perladignitat4 500px

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Per la dignitat