12.9 C
Barcelona
Diumenge 29 novembre, 2020

Qui va afusellar Companys, senyora Arrimadas?

Relacionats

L’adéu de de Rivera i l’enfonsament de Ciutadans

S'ha acabat la carrera política d'Albert Rivera i qui sap si també la continuïtat de Ciutadans com partit polític després dels resultats obtinguts el...

Què pot esperar Catalunya després del 10-N?

Aquest matí, en comprar el diari com faig cada dia, m'ha sobtat molt llegir els titulars de tota la premsa on s'anunciava l'inici de...

On vas Albert Rivera, on vas trist de tu?

Aquesta pregunta me l'he fet molts cops pensant o intentant esbrinar que és el que hi ha dins el teu cervell, no he aconseguit...

Cs (Ciutadans) equival a Cabrejats sempre?

Ciutadans va néixer a Catalunya i la seva missió era, de bon principi, atacar la immersió del sistema educatiu català, es presentava com un...

Inés Arrimadas, la líder de Ciutadans a Catalunya, no deixa mai de sorprendrem cada cop que obre la boca. Crec que està superant fins i tot a Albert Rivera, president del partit a escala espanyola.

El que ignorava és que fos experta en història d’Espanya en general i del franquisme en particular. Personalment, havia cregut sempre que el president Companys va ser jutjat i condemnat per l’estat i el seu govern sorgit, com tots sabem, en acabar la guerra civil. Segons aquesta experta historiadora, ara dedicada a la política, l’estat espanyol no va matar Companys, ho va fer el règim franquista imperant en aquell moment.

636446412214297495w

Tan convençuda està que s’ha atrevit a menystenir al president Torra acusant-lo de no saber història o d’ignorar-la presumptament, en declarar que l’estat no havia afusellat a Companys sinó que ho havia fet el règim franquista, feixista d’aquell moment, per la qual cosa el seu partit, davant d’un acte tan seriós com aquell (homenatge a Lluís Companys en l’aniversari de la seva mort) no podien adherir-se ni donar-hi suport.

En escoltar de viva veu el vídeo de la declaració d’aquesta experta historiadora, he volgut indagar si té o no raó en les seves declaracions. A tal efecte entre uns llibres i internet, he trobat el decret de la Junta de Defensa Nacional on es va nomenar a Franco cap del govern de l’Estat espanyol i que assumia tots els poders del nou estat. Segons el decret interpreto que Franco era l’estat a tots els nivells i qui manava i ordenava tot el que feia referència a la justícia militar. Aleshores qui va afusellar a Companys?

Aquest que veuen a continuació és el decret al que feia referència.

PRESIDENCIA DE LA JUNTA DE DEFENSA NACIONAL

Decreto núm. 138

La Junta de Defensa Nacional, creada por Decreto de veinticuatro de julio de mil novecientos treinta y seis, y el régimen provisional de Mandos combinados, responden a las más apremiantes necesidades de la liberación de España.

Organizada con perfecta normalidad la vida civil en las provincias rescatadas, y establecido el enlace entre los varios frentes de los Ejércitos que luchan por la salvación de la Patria, a la vez que por la causa de la civilización, impónese ya un régimen orgánico y eficiente, para responder adecuadamente a la nueva realidad española y prepare, con la máxima autoridad, su porvenir.

Razones de todo linaje señalan la alta conveniencia de concentrar en un solo poder todos aquéllos que han de conducir a la victoria final, y al establecimiento, consolidación y desarrollo del nuevo Estado, con la asistencia fervorosa de la Nación.

En consideración a los motivos expuestos, y segura de interpretar el verdadero sentir nacional, esta Junta, al servicio de España, promulga el siguiente

DECRETO

Artículo primero.- En cumplimiento de acuerdo adoptado por la Junta de Defensa Nacional, se nombra Jefe del Gobierno del Estado Español al Excmo. Sr. General de División D. Francisco Franco Bahamonde, quien asumirá todos los poderes del nuevo Estado.

769421_1

A risc d’equivocar-me, interpreto que l’estat i el franquisme eren la mateixa cosa i, per tant qui va afusellar Companys va ser l’estat espanyol de la postguerra. La senyora Arrimadas aprofita qualsevol situació que li permeti menysprear els polítics catalans i, especialment, el president de la Generalitat. Vull suposar que el seu Cum Laude en història no l’ha obtingut en la prestigiosa Universidad Rey Juan Carlos, perquè ja seria la traca final.

Que en penses vostès, benvolguts lectors? Qui va afusellar a Lluís Companys?

Més articles

12 COMENTARIS

  1. Tenint en compte que el dictador Franco era: Cap d’Estat, Cap de Govern, Cap de l’exèrcit de terra, Cap de la Marina militar, Cap de l’exèrcit de la:aire, Cap de la Junta de Defensa Nacional i encara més, no hi ha cap dubte que el Règim i l’estat eren el mateix. Em deixava era cap del Partit únic.

  2. El tema es a on vol anar a parar… Si no el va matar EspaÑa, perque ho va fer el feixisme… Ells ja estan fora de sospites i EspaÑa ja salva els trastos?

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Podria ser Miquel Iceta president de la Generalitat?

Tal com he llegit en El Nacional en dues ocasions, en cap lloc està escrit que Miquel Iceta no pugui ser el pròxim...

La politització de la llengua en la nova llei d’educació

El ple del Congrés ha aprovat aquest dijous la reforma de la llei educativa, la Lomloe o "llei Celaá", després d'un bast debat i amb...

Parlem de nou de les “fake news”?

Les notícies falses, conegudes també amb l'anglicisme fake news, són un tipus d'expressions que consisteixen a donar a conèixer un contingut de notícies pseudoperiodístiques difoses mitjançant...

El govern vol combatre les “fake news”

El Ministeri de Presidència va publicar el passat dijous dia 5 en el BOE el Procediment d'actuació contra la desinformació aprovat pel...

Donald Trump és un perill per la humanitat

L'espectacle que ens està oferint el president nord-americà, no sols és esperpèntic sinó que ratlla el més absurd i indescriptible que pot...