12.9 C
Barcelona
Diumenge 29 novembre, 2020

Té ètica i dignitat Ciutadans per governar a Catalunya?

Relacionats

Parlem de nou de les “fake news”?

Les notícies falses, conegudes també amb l'anglicisme fake news, són un tipus d'expressions que consisteixen a donar a conèixer un contingut de notícies pseudoperiodístiques difoses mitjançant...

El govern vol combatre les “fake news”

El Ministeri de Presidència va publicar el passat dijous dia 5 en el BOE el Procediment d'actuació contra la desinformació aprovat pel...

Continua oberta l’operació Catalunya?

Després de les detencions d'aquesta setmana, fetes per la guàrdia civil, m'he preguntat de nou si encara durava l'operació Catalunya, tot i batejada com Operació Volhov,...

Cap a on s’orienta Espanya, Catalunya?

Quan una organització dedica més esforç a apuntalar, mantenir-se, que a innovar i orientar-se al futur, comença a morir.

Molts cops m’he preguntat: Què fa que a Catalunya hagin obtingut tants vots? Evidentment no en tinc resposta i, en vista del seu tarannà, se’m fa molt difícil d’entendre-ho. Puc creure que li han pres vots al PP i algun al PSC, que possiblement han recollit vots d’aquells que no volen la independència de Catalunya, etc. Tot així no ho entenc.

Va néixer declarant-se un partit d’esquerres, socialdemòcrata, i, ara per ara, s’ha convertit en un partit de dretes que intenta suplantar o ser l’alternativa del PP. Quin és el seu destí? Quin programa ofereix a la gent? En què és bassa la seva ideologia política? Que fa que la gent se senti convençuda de què és la millor opció per votar-la?

Si donem un cop d’ull al programa que van presentar en les últimes eleccions generals, es podrà observar que anava totalment en contra de la classe treballadora i rebaixava molts drets ja adquirits amb anterioritat. Com és que obtingué tants vots? Perquè la gent no llegeix els programes electorals? D’haver-ho fet hagueren estat uns altres els resultats.

Ara bé, el plantejament de la pregunta que dóna títol a aquest escrit, va per un altre camí i és la desconfiança total que em donen els seus principals dirigents, tant a Barcelona com a Madrid. He vist moltes sessions en els dos parlaments i no en recordo cap en què les seves intervencions no fossin altra cosa que un seguit de crítiques i esbroncades del tot impròpies.

Quan participen en debats televisius o són entrevistats personalment, no tenen cap sentit de què és educació. Insulten, menteixen, neguen, tergiversen, canvien de tema o, fins i tot, es queixen de les preguntes no els hi fan (!). Han tingut, fins no fa gaire, un tracte preferent en algunes cadenes televisives de Madrid i ara el troben a faltar. S’han preguntat el motiu? No serà que han perdut credibilitat?

Estan en l’oposició, una cosa és no estar-hi d’acord amb el govern de torn i una altra oferir alternatives, cosa que no fan. Utilitzen un llenguatge barroer i, en el cas de Catalunya del tot inadmissible insistint que es governa tan sols per a la meitat de la població. La pregunta és: les lleis del parlament anul·lades pel constitucional eren a favor els independentistes o a tots els ciutadans de Catalunya?

No fa gaires dies es va celebrar la Diada. A banda de la manifestació a la Diagonal, C’s va fer la seva pròpia en la qual hi havia més polítics de la formació que no pas públic assistent, s’han preguntat els motius d’aquest “èxit”? Quan convoquen una manifestació, com és el cas del Parc de la Ciutadella, o el Paral·lel, sempre acaba en algun altercat provocat per ells mateixos, incloent-hi l’agressió a un càmera de Telemadrid pensant que era de TV3.

Insisteixen en la divisió de la societat catalana i és el que volen fer creure a tota Espanya. No els importa mentir i/o exagerar qualsevol incident i donar les culpes d’aquesta divisió, del tot inexistent, però ells insisteixen procurant que es produeixi sense cap èxit a dia d’avui.

Podem els residents a Catalunya fiar-nos d’aquesta formació política? Quins arguments ens donen perquè creiem que formant par d’Espanya virem millor de sent independents? Només saben dir-nos que la Constitució no ho permet i que vulnerem l’Estatut. No saben de quina forma es va redactar la carta magna i que vora el 80% dels que la van votar ja no hi son? No saben que l’Estatut votat pels catalans va ser retallat, il·legalment, pel constitucional?

Que ofereix, no al 50% sinó a tots el catalans aquest partit? A hores d’ara confrontació i això és el que pretenen que passi. Ni per ètica, solvència ni dignitat ens mostren arguments que inspirin la confiança de la ciutadania per donar-los el govern de Catalunya.

L’escriptora Marta Rojals ho defineix molt bé: El problema amb el líder d’un partit nascut de la mentida, que viu de la mentida i al que li n’has tolerat tantes, en quina diràs “prou”.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Volen que a Catalunya governi Ciutadans?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Podria ser Miquel Iceta president de la Generalitat?

Tal com he llegit en El Nacional en dues ocasions, en cap lloc està escrit que Miquel Iceta no pugui ser el pròxim...

La politització de la llengua en la nova llei d’educació

El ple del Congrés ha aprovat aquest dijous la reforma de la llei educativa, la Lomloe o "llei Celaá", després d'un bast debat i amb...

Parlem de nou de les “fake news”?

Les notícies falses, conegudes també amb l'anglicisme fake news, són un tipus d'expressions que consisteixen a donar a conèixer un contingut de notícies pseudoperiodístiques difoses mitjançant...

El govern vol combatre les “fake news”

El Ministeri de Presidència va publicar el passat dijous dia 5 en el BOE el Procediment d'actuació contra la desinformació aprovat pel...

Donald Trump és un perill per la humanitat

L'espectacle que ens està oferint el president nord-americà, no sols és esperpèntic sinó que ratlla el més absurd i indescriptible que pot...