23.6 C
Barcelona
Dimecres 5 agost, 2020

Té ètica i dignitat Ciutadans per governar a Catalunya?

Relacionats

Per què vol ser independent Catalunya? (V/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució... Per a viure en veritable democràcia. A...

Per què vol ser independent Catalunya? (III/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució… Per a viure en autèntica llibertat avui...

Per què vol ser independent Catalunya? (II/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució… Per a “optimitzar el nivell de vida...

Per què vol ser independent Catalunya? (I/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució… Conflicte Espanya-Catalunya: Un dels grans problemes de...

Molts cops m’he preguntat: Què fa que a Catalunya hagin obtingut tants vots? Evidentment no en tinc resposta i, en vista del seu tarannà, se’m fa molt difícil d’entendre-ho. Puc creure que li han pres vots al PP i algun al PSC, que possiblement han recollit vots d’aquells que no volen la independència de Catalunya, etc. Tot així no ho entenc.

Va néixer declarant-se un partit d’esquerres, socialdemòcrata, i, ara per ara, s’ha convertit en un partit de dretes que intenta suplantar o ser l’alternativa del PP. Quin és el seu destí? Quin programa ofereix a la gent? En què és bassa la seva ideologia política? Que fa que la gent se senti convençuda de què és la millor opció per votar-la?

Si donem un cop d’ull al programa que van presentar en les últimes eleccions generals, es podrà observar que anava totalment en contra de la classe treballadora i rebaixava molts drets ja adquirits amb anterioritat. Com és que obtingué tants vots? Perquè la gent no llegeix els programes electorals? D’haver-ho fet hagueren estat uns altres els resultats.

Ara bé, el plantejament de la pregunta que dóna títol a aquest escrit, va per un altre camí i és la desconfiança total que em donen els seus principals dirigents, tant a Barcelona com a Madrid. He vist moltes sessions en els dos parlaments i no en recordo cap en què les seves intervencions no fossin altra cosa que un seguit de crítiques i esbroncades del tot impròpies.

Quan participen en debats televisius o són entrevistats personalment, no tenen cap sentit de què és educació. Insulten, menteixen, neguen, tergiversen, canvien de tema o, fins i tot, es queixen de les preguntes no els hi fan (!). Han tingut, fins no fa gaire, un tracte preferent en algunes cadenes televisives de Madrid i ara el troben a faltar. S’han preguntat el motiu? No serà que han perdut credibilitat?

Estan en l’oposició, una cosa és no estar-hi d’acord amb el govern de torn i una altra oferir alternatives, cosa que no fan. Utilitzen un llenguatge barroer i, en el cas de Catalunya del tot inadmissible insistint que es governa tan sols per a la meitat de la població. La pregunta és: les lleis del parlament anul·lades pel constitucional eren a favor els independentistes o a tots els ciutadans de Catalunya?

No fa gaires dies es va celebrar la Diada. A banda de la manifestació a la Diagonal, C’s va fer la seva pròpia en la qual hi havia més polítics de la formació que no pas públic assistent, s’han preguntat els motius d’aquest “èxit”? Quan convoquen una manifestació, com és el cas del Parc de la Ciutadella, o el Paral·lel, sempre acaba en algun altercat provocat per ells mateixos, incloent-hi l’agressió a un càmera de Telemadrid pensant que era de TV3.

Insisteixen en la divisió de la societat catalana i és el que volen fer creure a tota Espanya. No els importa mentir i/o exagerar qualsevol incident i donar les culpes d’aquesta divisió, del tot inexistent, però ells insisteixen procurant que es produeixi sense cap èxit a dia d’avui.

Podem els residents a Catalunya fiar-nos d’aquesta formació política? Quins arguments ens donen perquè creiem que formant par d’Espanya virem millor de sent independents? Només saben dir-nos que la Constitució no ho permet i que vulnerem l’Estatut. No saben de quina forma es va redactar la carta magna i que vora el 80% dels que la van votar ja no hi son? No saben que l’Estatut votat pels catalans va ser retallat, il·legalment, pel constitucional?

Que ofereix, no al 50% sinó a tots el catalans aquest partit? A hores d’ara confrontació i això és el que pretenen que passi. Ni per ètica, solvència ni dignitat ens mostren arguments que inspirin la confiança de la ciutadania per donar-los el govern de Catalunya.

L’escriptora Marta Rojals ho defineix molt bé: El problema amb el líder d’un partit nascut de la mentida, que viu de la mentida i al que li n’has tolerat tantes, en quina diràs “prou”.

Què en pensen vostès, benvolguts lectors? Volen que a Catalunya governi Ciutadans?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...

Segueixo desconfiant de la justícia espanyola

Últimament i de forma cada molt menys dissimilada, estem observant la inexistència, cada cop més acusada, de la separació de poders a...

Legalitat? Dictadura? Democràcia?

Segons el diccionari, legalitat és el principi que regula els actes jurídics de l'Estat sotmesos a l’ordenament jurídic vigent i que aquests...

Rajoy o Sánchez, quin dels dos és pitjor?

Amb Rajoy es va iniciar tot, amb Sánchez continua i empitjora cada cop més. Els presos polítics tornen a...

Per què vol ser independent Catalunya? (V/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució... Per a viure en veritable democràcia. A...