19.7 C
Barcelona
Divendres 24 març, 2023

Preguntes oportunes

El PSOE al govern espanyol, nous temps o retorn al passat?

Publicat (Miquel Iceta): “El Consell de la República és del tot irrellevant, no existeix”. El líder socialista català critica que els objectius de Carles Puigdemont són “la inestabilitat i la tensió”.

20180714-636671703225672088_20180714130722-kMG-U4511364344968OG-992x558@LaVanguardia-Web

Demagògia o com qualifica la psiquiatria negar la realitat?

El Consell de la República i “tot” el que va succeir fins a arribar a ell, ”no ha existit” per al PSC. Els incompliments sistemàtics del PSOE que han contribuït a la digna reacció de la societat catalana, tampoc? Quantes promeses ha incomplit el socialisme per a Catalunya? Hi ha una llarga llista: El “donaré suport” de Zapatero; el “raspallat” d’Alfonso Guerra; anunci de “esmenes en contra” del segon estatut de Montilla! Aberrant! Inversions promeses pels successius governs socialistes en rodalies, infraestructures. Recordem que Borrell va impedir que l’N-II de Barcelona a França fos una autopista gratuïta i avui segueix passant per rotondes, semàfors, pobles… Tot “això” és irrellevant? Que més de 2 milions de votants catalans vulguin independitzar-se i recolzin la república és irrellevant?

L'expresident Carles Puigdemont i el president Quim Torra durant la roda de premsa a la Delegació de la Generalitat davant la UE el 28 de juliol del 2018
L’expresident Carles Puigdemont i el president Quim Torra durant la roda de premsa a la Delegació de la Generalitat davant la UE el 28 de juliol del 2018

Que milions de catalans defensin urnes democràtiques amb els seus cossos davant els robocops de policia i guàrdia civil; que existeixin presos polítics per ser demòcrates quan el propi redactor de l’apartat de rebel·lió en el codi penal (López Garrido) i un expresident del Suprem diuen que “no ho va ser” és irrellevant? La societat catalana que vol democràcia autèntica, el benestar que mereix, justícia social avançada, viure en llibertat i dignitat; que aspira a una república que substitueixi al vergonyós i corrupte regne d’Espanya és irrellevant per al senyor Iceta, el PSC, el PSOE? Qui ha generat inestabilitat i tensió que ha portat a la digna reacció de l’independentisme? Què suggereixen els fets objectius? Des de la dignitat democràtica, qui i què és irrellevant? Qui ignora la realitat i perjudica a tots o qui demostra la seva existència amb macro manifestacions, amb el seu compromís, presó, exili, risc físic defensant la democràcia, la llibertat, la dignitat?

batet

Publicat: “Batet tanca la porta a l’autodeterminació i aposta per un ampli consens”.

Una altra mostra d’ignorància o incompliment d’acords internacionals signats per Espanya? Una altra imposició d’entrada? Votar només per mantenir-se “dins” en lloc de “on” vol estar Catalunya? Aquesta permanència, voluntària o forçosa? Què justifica seguir sent súbdits d’una monarquia corrupta i hostil a Catalunya? Què dependre d’un estat que ha donat un “cop d’estat” a la seva pròpia constitució (López Royo, dixit) recolzat pels seus partits majoritaris, mitjans, el seu constitucional? Parlen de consens. Té el govern veritable intenció d’aconseguir-ho? El “màxim” que està disposat a oferir superarà els molts beneficis que la independència reportarà a “tota” la societat catalana en qualitat de vida, llibertat, autèntica democràcia, justícia social? Si realment aposta per un consens molt ampli hi ha millor forma de quantificar-ho que un referèndum? Però ho nega.

Des de la dignitat democràtica, què és coherent, lògic, per a uns votants demòcrates a Catalunya? Una república veritablement democràtica o ser súbdits d’una monarquia obsoleta; un estat hostil que només aporta perjudicis i nega la possibilitat de decidir? Anar a un futur millor o tornar a un pèssim passat?

perladignitat4 500px

2 COMENTARIS

  1. L’Iceta ja fa temps q fuig d’estudi i els seus comentaris NO tenen res a veure amb la realitat del q estem vivint. Desqualificar x sistema i negar la realitat d’aquest poble, no aporta res constructiu, la seva actitud permanent és la de no enfrontar-se a la situació q vivim des de fa varis anys i així evitar voluntàriament trobar unes vies d solució.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Per la dignitat