11.8 C
Barcelona
Dilluns 28 novembre, 2022

Els candidats a presidir el Partit Popular

Relacionats

És Pablo Casado el líder indiscutible de la dreta?

De Pablo Casado ja he escrit altres vegades i, a la pregunta que encapçala aquest article, la meva resposta és un no rotund. No...

Pablo Casado, emprenyat amb Jordi Sánchez

El líder del PP, Pablo Casado, ha carregat contra Jordi Sánchez, arran de la denúncia que el secretari general de JxCat va presentar...

La dreta espanyola segueix atacant a Catalunya

Pablo Casado segueix amb la seva dèria d'atacar Catalunya. El líder del Partit Popular, s'ha inventat aquest divendres en un acte a Galícia que a...

Quins polítics volem a Catalunya?

Volen els electors els millors polítics? Inicialment, sí. Els trien bé? Que decideixi el lector. Per què, per a...

Aquest proper cap de setmana sabrem quin dels dos candidats a presidir el Partit Popular surt elegit, sigui quin sigui el guanyador cap dels dos aspirants em mereixen la més mínima confiança. Tan Soraya Saénz de Santamaria com Pablo Casado no mereixerien el meu suport si jo hagués de votar. En paraules de Mariano Rajoy, “cuando peor, mejor” (?), en la meva opinió, no em mereixen cap tipus de confiança els dos aspirants.

Soraya serà continuadora de la política de Rajoy i seguirà la lluita contra l’independentisme català com fins ara o, encara pitjor, perquè el seu rival aglutinarà la dreta més extrema del PP i que recolzen VOX i una bona part del franquisme encara existent.

L’exsotspresidenta, en aplicació del 155, va tractar de destruir l’organització del govern català tant com va poder. La pressió exterior, en especial d’Angela Merkel, va fer que el govern del PP convoqués eleccions abans del que desitjava. En les seves compareixences només presumia preguntant, qui ha fet? Responent: Mariano Rajoy i el partit Popular. Ara en els seus mítings declara que en Catalunya es practica l’apartheid.

El portaveu Casado va amenaçar Puigdemont indicant-li que el seu final podria ser com el d’un anterior president català, en clara referència a Lluís Companys que va ser jutjat i afusellat pel franquisme. No satisfet encara li va recordar al president del Parlament que anés en compte, ja que era pare de dos fills. Aquí podreu veure algunes de les declaracions de Casado.

Casado ha obtingut el suport de Cospedal, l’antiga ministra de defensa “enamoradíssima” de Catalunya, era partidària de la intervenció de l’exèrcit i d’haver aplicat l’article 155 molt abans, es tracta d’un duet malèfic per Catalunya tot i que la Cospedal ho fa per la seva gran “amistat” amb la Soraya.

Tots dos són contraris a la independència de Catalunya i de cap manera acceptaran que es faci un referèndum ni tampoc saber que vol la ciutadania del Principat. No els importa la Declaració dels Drets Humans, ni dels Drets Polítics, ni la Carta de les Nacions Unides. No està contemplada dins la Constitució i amb això en tenen prou.

La resposta de tots dos a la decisió del tribunal alemany de Schleswig-Holstein, respecte a la negativa d’extradir Puigdemont per delicte de rebel·lió, ha estat una forta critica envers els jutges alemanys. Cap crítica a la justícia espanyola ni al govern del PP que va escollir la via judicial per resoldre un problema polític. Alemanya, Suïssa, Bèlgica i, probablement, Escòcia, estan tots equivocats segons ells. Inclús amenacen de blindar les fronteres i sortir de l’espai Schengen.

De cara a Catalunya tant se val qui resulti guanyador, cap dels dos no són el que Espanya necessita però no els importa, la qüestió és la sagrada unitat territorial espanyola, tota la resta no té cap importància. El que aconseguiran, segurament, serà l’increment dels partidaris de la Independència.

I vostès, benvolguts lectors, què en pensen dels dos candidats?

Més articles

2 COMENTARIS

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

La vergonya del Corredor Mediterrani

La setmana passada, a Barcelona, es va produir un clam per corredor mediterrani. Més de 1.500 empresaris es van reunir per demanar...

Catalunya, l’última colònia de l’imperi espanyol (III)

En el meu primer capítol sobre el tema ja vaig fer menció que, la metròpoli intenta imposar a les colònies la seva...

Carta oberta a Isabel Rodríguez, portaveu del Govern d’Espanya

Com molt bé diu el periodista de l’Ara, Antoni Bassas, quan érem unes criatures ens ensenyaven a fer sevir l’expressió “aquest senyor”...

La llei de memòria democràtica

Des de la fi de les guerres civils i conflictes mundials que van assolar Europa en el segle XX, i especialment des...

El Partit Popular s’acull al xantatge

Un cop més el PP ha tornat a impedir la renovació del Consell General del Poder Judicial. Semblava que amb l’arribada del...