19.3 C
Barcelona
Dimarts 22 setembre, 2020

Conflicte Catalunya-Espanya, parlem de la unilateralitat?

Relacionats

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...

Per què vol ser independent Catalunya? (XI/XI)

El primer bé de les nacions resideix en la seva independència i en la seva existència política. Per als...

Per què vol ser independent Catalunya? (X/XI)

Per passar de ser nació sense estat a estat lliure i pròsper! Motius comentats, per…

Publicat: “S’acusa al Parlament de Catalunya per la DUI. S’exigeix l’abandó definitiu de la unilateralitat”.

Qui actua unilateralment segons la cronologia dels fets objectius?

ejemplar-original-constitucion-espanola-1978-que-expone-eurocamara-bruselas-1270615204793

Constitució espanyola

Representants de Catalunya van participar en la seva elaboració multilateral. La seva societat la va aprovar. Va creure en el concepte nacionalitat històrica i en els drets per a Catalunya. Durant 40 anys, Catalunya l’ha respectat. L’Estat espanyol, no “la seva pròpia constitució”. Els reiterats incompliments de PP i PSOE van ser acords bilaterals amb el parlament català? Mai. Van ser decisions unilaterals amb el suport de l’aparell de l’estat i que van perjudicar molt a Catalunya i a tots els seus habitants! Per què exigeix respecte qui no ho compleix? Davant aquesta realitat objectiva, Qui ha actuat i actua sempre unilateralment i en contra de la Constitució? És  democràticament digna aquesta unilateralitat?

sello_156957

Estatuts

Van ser negociacions bilaterals. Resultat final consensuat. S’han aplicat tots els seus apartats i compromisos? Per part de Catalunya, sí, en tot! Per part de l’estat, en absolut! Hi encara resten pendents transferències del primer. L’estat no ha complert mai els compromisos de finançament, inversions. Pitjor: Hi ha clara invasió de competències en àrees bàsiques. Tots aquests incompliments, sobradament coneguts i denunciats, han perjudicat i perjudiquen seriosament a la societat catalana han estat fruit d’un acord bilateral? No! Qui ha actuat i actua sempre unilateralment? És democràticament digna aquesta unilateralitat?

Acords anuals en pressupostos

PP i PSOE han rebut suport de les forces catalanes cara als seus pressupostos. Es van consensuar inversions que són vitals per al normal desenvolupament de la societat catalana i que afecten a àrees bàsiques com a educació, sanitat, infraestructures, assistència social, cultura, investigació, etc. Els ha complert algun any i en tot l’estat espanyol? Mai! Aquí estan els crònics dèficits d’aquestes aplicacions vitals per al benestar que “tots” els habitants de Catalunya es mereixen. Tots aquests incompliments de les diferents partides pressupostàries han estat consensuades de forma bilateral? No! Qui ha actuat sempre unilateralment? És democràticament digna aquesta unilateralitat?

Tribunal Constitucional

Últim estatut

Elaborat  i votat per clara majoria a Catalunya. És raspallat al parlament espanyol. Així i tot, la societat catalana ho vota. Confirma el rei. Però el PP va i recull signatures per tota Espanya i ho porta a un Constitucional “anticonstitucional” en la seva composició i funcionament.  Aquest ho retalla i imposa. Catalunya no té opció a votar-ho. Aquest fet, que és anticonstitucional, ha estat negociat bilateralment amb el parlament Català? No. Qui ha actuat i actua sempre unilateralment. És democràticament digna aquesta unilateralitat?

Manifestació en forma d'V que tindrà lloc al llarg de la Diagonal i la Gran Via de Barcelona fins a la plaça de les Glòries Imatge virtual facilitada per l'ANC i Òmnium Cultural

Reacció catalana

Macro manifestacions que sorprenen tot el món pel seu pacifisme. Es demana votar per decidir. L’estat s’hi oposa. Els líders independentistes promouen una votació: Suport a la independència malgrat la brutal, i reconeguda internacionalment, agressió de les forces policials espanyoles. S’aprova la DUI. Els líders estan a la presó. Motiu? Se’ls acusa d’unilateralitat i no respectar la Constitució i l’Estatut! Aquesta unilateralitat sí és indigna i punible? Si és per unilateralitat i incompliments qui hauria d’estar a la presó? Des de la dignitat democràtica, què és causa i què efecte? Qui és realment unilateral?

perladignitat4 500px

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

El règim del 78, la mentida de la transició

Aquest no és el primer cop que parlo del règim sorgit de la transició, declarat modèlic per part de la classe política...

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Aquesta pregunta l'haurien de respondre els afiliats al partit en primera instància i després que fos corroborada pels votants quan siguin cridats...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (II)

Dues setmanes després del manifest de suport al rei emèrit, Rodolfo Martin Villa ha rebut el mateix per part de tots els expresidents vius, sense excepció i per...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...