24.4 C
Barcelona
Dijous 23 setembre, 2021

Conflicte Catalunya-Espanya, parlem de la unilateralitat?

Relacionats

Què no sabem de l’emèrit rei Juan Carlos?

De cop i volta ens hem assabentat que la fiscalia del suprem sospita de l'emèrit, Juan Carlos de Borbón, de la possibilitat...

Ada Colau: “El referèndum és una ximpleria”

A hores d'ara, res del que digui l'alcaldessa Colau em pot sorprendre. Ja des del principi va resultar-me molt estrany que, una...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?

Què en pensem de la justícia espanyola?

Aquesta pregunta me l’he plantejat molts cops i no sabria exactament trobar una resposta del tot coherent que reflectís la realitat i el perquè...

Publicat: “S’acusa al Parlament de Catalunya per la DUI. S’exigeix l’abandó definitiu de la unilateralitat”.

Qui actua unilateralment segons la cronologia dels fets objectius?

ejemplar-original-constitucion-espanola-1978-que-expone-eurocamara-bruselas-1270615204793

Constitució espanyola

Representants de Catalunya van participar en la seva elaboració multilateral. La seva societat la va aprovar. Va creure en el concepte nacionalitat històrica i en els drets per a Catalunya. Durant 40 anys, Catalunya l’ha respectat. L’Estat espanyol, no “la seva pròpia constitució”. Els reiterats incompliments de PP i PSOE van ser acords bilaterals amb el parlament català? Mai. Van ser decisions unilaterals amb el suport de l’aparell de l’estat i que van perjudicar molt a Catalunya i a tots els seus habitants! Per què exigeix respecte qui no ho compleix? Davant aquesta realitat objectiva, Qui ha actuat i actua sempre unilateralment i en contra de la Constitució? És  democràticament digna aquesta unilateralitat?

sello_156957

Estatuts

Van ser negociacions bilaterals. Resultat final consensuat. S’han aplicat tots els seus apartats i compromisos? Per part de Catalunya, sí, en tot! Per part de l’estat, en absolut! Hi encara resten pendents transferències del primer. L’estat no ha complert mai els compromisos de finançament, inversions. Pitjor: Hi ha clara invasió de competències en àrees bàsiques. Tots aquests incompliments, sobradament coneguts i denunciats, han perjudicat i perjudiquen seriosament a la societat catalana han estat fruit d’un acord bilateral? No! Qui ha actuat i actua sempre unilateralment? És democràticament digna aquesta unilateralitat?

Acords anuals en pressupostos

PP i PSOE han rebut suport de les forces catalanes cara als seus pressupostos. Es van consensuar inversions que són vitals per al normal desenvolupament de la societat catalana i que afecten a àrees bàsiques com a educació, sanitat, infraestructures, assistència social, cultura, investigació, etc. Els ha complert algun any i en tot l’estat espanyol? Mai! Aquí estan els crònics dèficits d’aquestes aplicacions vitals per al benestar que “tots” els habitants de Catalunya es mereixen. Tots aquests incompliments de les diferents partides pressupostàries han estat consensuades de forma bilateral? No! Qui ha actuat sempre unilateralment? És democràticament digna aquesta unilateralitat?

Tribunal Constitucional

Últim estatut

Elaborat  i votat per clara majoria a Catalunya. És raspallat al parlament espanyol. Així i tot, la societat catalana ho vota. Confirma el rei. Però el PP va i recull signatures per tota Espanya i ho porta a un Constitucional “anticonstitucional” en la seva composició i funcionament.  Aquest ho retalla i imposa. Catalunya no té opció a votar-ho. Aquest fet, que és anticonstitucional, ha estat negociat bilateralment amb el parlament Català? No. Qui ha actuat i actua sempre unilateralment. És democràticament digna aquesta unilateralitat?

Manifestació en forma d'V que tindrà lloc al llarg de la Diagonal i la Gran Via de Barcelona fins a la plaça de les Glòries Imatge virtual facilitada per l'ANC i Òmnium Cultural

Reacció catalana

Macro manifestacions que sorprenen tot el món pel seu pacifisme. Es demana votar per decidir. L’estat s’hi oposa. Els líders independentistes promouen una votació: Suport a la independència malgrat la brutal, i reconeguda internacionalment, agressió de les forces policials espanyoles. S’aprova la DUI. Els líders estan a la presó. Motiu? Se’ls acusa d’unilateralitat i no respectar la Constitució i l’Estatut! Aquesta unilateralitat sí és indigna i punible? Si és per unilateralitat i incompliments qui hauria d’estar a la presó? Des de la dignitat democràtica, què és causa i què efecte? Qui és realment unilateral?

perladignitat4 500px

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per a quan està previst renovar el CGPJ?

Ha estat tot un espectacle veure el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, amb el mandat ja...

Què no sabem de l’emèrit rei Juan Carlos?

De cop i volta ens hem assabentat que la fiscalia del suprem sospita de l'emèrit, Juan Carlos de Borbón, de la possibilitat...

Ada Colau: “El referèndum és una ximpleria”

A hores d'ara, res del que digui l'alcaldessa Colau em pot sorprendre. Ja des del principi va resultar-me molt estrany que, una...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?

Què en pensem de la justícia espanyola?

Aquesta pregunta me l’he plantejat molts cops i no sabria exactament trobar una resposta del tot coherent que reflectís la realitat i el perquè...