15.8 C
Barcelona
Dimarts 11 maig, 2021

Una mica menys pitjor amb el PSOE que amb el PP?

Relacionats

Carta oberta a la vicepresidenta Carmen Calvo

Observo que té el mateix tarannà que Pedro Sánchez, el seu president i per desgràcia el de molta gent. M'he fixat en...

Carta oberta al president Pedro Sánchez

Són tantes les coses que voldria dir-te que no sé per on començar, d'entrada i a nivell personal, crec que no ets una...

Catalunya, a hores d’ara, no té govern

Han passat més de dos mesos i mig de les passades eleccions i encara no tenim govern, sembla que es manté la mena de...

La justícia espanyola es queixa davant d’Europa

Un del problema evident dels fets esdevinguts a la tardor del 2017 a Catalunya ha estat el protagonisme que ha adquirit el...

Publicat: Anècdota en un país centreamericà. Un govern popular i revolucionari succeïa a una dictadura de dreta. Després d’uns mesos en el poder, es pregunta a una camperola: Com viuen vostès ara, amb el nou govern popular? Resposta: “Una mica menys pitjor”.

Recordem una mica d’història recent?

La transició va generar gran esperança. Sortida d’una dictadura i entrada a un procés democràtic (?). Nova Constitució que va rebre suport majoritari. Cada votant va veure i va votar el que creia que significaria. Estatuts. Nova esperança. Progressivament, decepció creixent. Ni PP ni PSOE els van respectar. Tampoc es van complir les inversions promeses. Ser incomplidor, morós, invasor, es va convertir en un dret d’estat. La situació es va anar agreujant: Incompliments, invasió de competències, retallada de les mateixes. Gran suport dels mitjans espanyols a aquesta degradació. El tema culmina amb el cop d’estat, segons experts, que el Constitucional (inconstitucional en la seva composició) va donar en retallar el segon estatut.

Bona part de la societat catalana reacciona per dignitat democràtica i justa defensa dels seus drets i interessos. Se celebren macro manifestacions que sorprenen al món. Líders no independentistes es posen al capdavant de la reivindicació. Un estat autènticament democràtic mai hagués donat lloc a aquesta situació. Davant la mateixa, un estat amb polítics competents hagués rectificat. No ha estat així. Ha crescut l’autoritarisme via judicial i policial. Injustos i antidemocràtics empresonaments, el 155.  No cal seguir una història coneguda. L’estat i els seus mitjans parlen de cop d’estat a la democràcia i rebel·lió per part de Catalunya. Cap estat europeu ho considera. Espanya, sí. Reaccionar per dignitat democràtica, pacíficament, davant la manipulació, mentides, agressió de la força pública, incompliments, invasió de competències, pèrdua de llibertats, perjudicis econòmics, és un cop d’estat, delicte?

1528469760_491797_1528475636_noticia_normal

Què fa, farà, el PSOE després del PP-C’s, Constitucional i jutges?

De moment, res! Van dir que “la carpeta de Catalunya estaria en la taula del primer consell”. No ha estat així. Promeses de diàleg però el president serà rebut quan toqui amb els altres presidents regionals. Contempla la constitució nacionalitats? Parlen de gestos de distensió com apropar els presos. Apropar? El que seria just i democràtic no seria deixar-los en llibertat? Això suggereixen els estats europeus que rebutgen l’acusació de rebel·lió. Està només el PSOE? No. Hi ha silencis còmplices! Per exemple, l’església catalana. N’hi ha prou amb reunir-se a resar pels presos? Sindicats fins ara muts totals i còmplices de la injustícia. Ara comencen a parlar. I els col·legis professionals, patronals, i universitats… de Catalunya? Tímids gestos sense cap repercussió i nul·la incidència. No ha canviat res. Ni res suggereix un canvi substancial. I els partits estatals i catalans que es consideren demòcrates? Silenci còmplice. I els militants i votants dependentistes? Culpables perquè, segons l’adagi castellà “qui calla atorga”.

Amb el PSOE, Catalunya estarà igual o només una mica menys pitjor? Davant aquesta situació, què és el més coherent des de la dignitat democràtica? Independència alliberadora o dependència creixent i negativa?

perladignitat4 500px

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

El dret d’autodeterminació dels pobles

Benvolguts lectors, avui no publico cap article escrit per mi. Avui, arran d'algunes preguntes i comentaris que he rebut, em permeto fer-vos...

Carta oberta a la vicepresidenta Carmen Calvo

Observo que té el mateix tarannà que Pedro Sánchez, el seu president i per desgràcia el de molta gent. M'he fixat en...

Carta oberta al president Pedro Sánchez

Són tantes les coses que voldria dir-te que no sé per on començar, d'entrada i a nivell personal, crec que no ets una...

Catalunya, a hores d’ara, no té govern

Han passat més de dos mesos i mig de les passades eleccions i encara no tenim govern, sembla que es manté la mena de...

A Madrid, tot just ara, estan descobrint a VOX?

A la capital del regne d’Espanya no presten gaire interès a segons quins nous partits fins que s’adonen que els hi agraden...