23.5 C
Barcelona
Dimecres 5 agost, 2020

Què ofereixen la independència i la dependència?

Relacionats

Per què vol ser independent Catalunya? (V/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució... Per a viure en veritable democràcia. A...

Per què vol ser independent Catalunya? (III/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució… Per a viure en autèntica llibertat avui...

Per què vol ser independent Catalunya? (II/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució… Per a “optimitzar el nivell de vida...

Per què vol ser independent Catalunya? (I/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució… Conflicte Espanya-Catalunya: Un dels grans problemes de...

Pregunta RAC 1. Basté va preguntar a un grup: Què ofereix l’Estat espanyol als més de 2 milions d’independentistes? Un tertulià va replicar-li: I què ofereix l’independentisme als qui volen seguir a Espanya?

image_content_8166079_20180514152449

Què ofereix l’independentisme a tots els qui viuen, treballen, tributen, a Catalunya?

Lleis clarament beneficioses, que han estat anul·lades pel constitucional espanyol! Entre altres: “Acció contra el canvi climàtic, llei d’igualtat en les empreses, seguretat informàtica, protecció de l’habitatge, sanitat universal, agència de protecció social”… I altres com ara: Increment del parc públic d’habitatge, millorar condicions dels professionals, renda garantida com els països més avançats, millora del salari mínim, desenvolupament de la política agrària, descongestió del sistema judicial, fre a la contaminació ambiental, millora dels transports públics… En definitiva, que “tots” els habitants de Catalunya visquin amb el nivell de vida que mereixen pel que generen i que podrà estar entre els més pròspers d’Europa; aplicar una política social avançada, viure en una autèntica democràcia i en llibertat real, defensar la pròpia història, cultura, valors, llengua, sense detriment de la identitat d’els qui siguin de qualsevol part del món. És coherent i digne que hi hagi un sol votant a Catalunya que no desitgi per a ell i les seves famílies aquests beneficis? És coherent i digne recolzar als qui ho impedeixen?

1526316285224

Què ofereixen Cs, PSOE-PSC, Comuns, PP als independentistes? Res!

Llegim els seus discursos en el Parlament. Ni una sola iniciativa a favor de tots els votants catalans, les seves famílies, negocis, activitats, empreses. Tot són crítiques, bloqueig i exigència d’abandó del que intenta ser llibertat, democràcia, benestar, dignitat. Amenaça d’un 155 (present des de 1714). Espanya porta segles intentat que “s’aconsegueixi l’efecte sense que se’n noti la cura”. Ja no importa que se’n “noti” la “cura per aconseguir l’efecte” d’una Catalunya totalment sotsregionalitzada, sotmesa, explotada i colonitzada. (veure definició de colonització). Les intervencions ofereixen i permeten una refutació totalment racional que anul·la afirmacions demagògiques, destructives. Impedeixen propostes que millorin la vida de tots els votants catalans. Algunes frases (C’s): “Ningú ens portarà a la república independent”. Pregunta oportuna: “Ens volen impedir anar a un millor benestar, llibertat, democràcia real perquè volen que seguim sent dependents?” Comuns: “La solidaritat amb els germans de les terres hispanes”. Pregunta oportuna: “Hi ha exemples de la solidaritat equivalent de les terres hispanes respecte els germans catalans?” Què diu l’experiència? PSOE-PSC: “Ni procés constituent ni projecte republicà no tenen cabuda en el nostre marc legal”. Pregunta oportuna: “El marc legal espanyol permet no complir la constitució que es va aprovar, ni els estatuts, ni les inversions, ni que Catalunya es trobi sense estatut; empresonar líders pacifistes i democràtics, atacar amb violència policial i judicial a una societat que reacciona per dignitat i només volia votar?” PP: “Rajoy tornarà a utilitzar els tribunals com a resposta”. Pregunta oportuna: “Tribunals, i policia, és la única resposta que té qui es té per un líder democràtic i que és qui ha originat el problema?” Aquesta és tota la proposta que té per més de 2 milions de votants catalans? Això és propi d’un país, partit, líder democràtic o…?

Davant els clars beneficis per a tothom de la independència i els demostrats perjudicis de la dependència, què és digne i coherent?

perladignitat4 500px

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...

Segueixo desconfiant de la justícia espanyola

Últimament i de forma cada molt menys dissimilada, estem observant la inexistència, cada cop més acusada, de la separació de poders a...

Legalitat? Dictadura? Democràcia?

Segons el diccionari, legalitat és el principi que regula els actes jurídics de l'Estat sotmesos a l’ordenament jurídic vigent i que aquests...

Rajoy o Sánchez, quin dels dos és pitjor?

Amb Rajoy es va iniciar tot, amb Sánchez continua i empitjora cada cop més. Els presos polítics tornen a...

Per què vol ser independent Catalunya? (V/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució... Per a viure en veritable democràcia. A...