19.1 C
Barcelona
Dijous 22 octubre, 2020

Què ofereixen la independència i la dependència?

Relacionats

Ara Quim Torra, abans la sentència del procés

No ens podem estranyar de la decisió d'inhabilitar el president Quim Torra. Una pancarta en reclamació de llibertat als presos i exiliats,...

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...

Per què vol ser independent Catalunya? (XI/XI)

El primer bé de les nacions resideix en la seva independència i en la seva existència política. Per als...

Pregunta RAC 1. Basté va preguntar a un grup: Què ofereix l’Estat espanyol als més de 2 milions d’independentistes? Un tertulià va replicar-li: I què ofereix l’independentisme als qui volen seguir a Espanya?

image_content_8166079_20180514152449

Què ofereix l’independentisme a tots els qui viuen, treballen, tributen, a Catalunya?

Lleis clarament beneficioses, que han estat anul·lades pel constitucional espanyol! Entre altres: “Acció contra el canvi climàtic, llei d’igualtat en les empreses, seguretat informàtica, protecció de l’habitatge, sanitat universal, agència de protecció social”… I altres com ara: Increment del parc públic d’habitatge, millorar condicions dels professionals, renda garantida com els països més avançats, millora del salari mínim, desenvolupament de la política agrària, descongestió del sistema judicial, fre a la contaminació ambiental, millora dels transports públics… En definitiva, que “tots” els habitants de Catalunya visquin amb el nivell de vida que mereixen pel que generen i que podrà estar entre els més pròspers d’Europa; aplicar una política social avançada, viure en una autèntica democràcia i en llibertat real, defensar la pròpia història, cultura, valors, llengua, sense detriment de la identitat d’els qui siguin de qualsevol part del món. És coherent i digne que hi hagi un sol votant a Catalunya que no desitgi per a ell i les seves famílies aquests beneficis? És coherent i digne recolzar als qui ho impedeixen?

1526316285224

Què ofereixen Cs, PSOE-PSC, Comuns, PP als independentistes? Res!

Llegim els seus discursos en el Parlament. Ni una sola iniciativa a favor de tots els votants catalans, les seves famílies, negocis, activitats, empreses. Tot són crítiques, bloqueig i exigència d’abandó del que intenta ser llibertat, democràcia, benestar, dignitat. Amenaça d’un 155 (present des de 1714). Espanya porta segles intentat que “s’aconsegueixi l’efecte sense que se’n noti la cura”. Ja no importa que se’n “noti” la “cura per aconseguir l’efecte” d’una Catalunya totalment sotsregionalitzada, sotmesa, explotada i colonitzada. (veure definició de colonització). Les intervencions ofereixen i permeten una refutació totalment racional que anul·la afirmacions demagògiques, destructives. Impedeixen propostes que millorin la vida de tots els votants catalans. Algunes frases (C’s): “Ningú ens portarà a la república independent”. Pregunta oportuna: “Ens volen impedir anar a un millor benestar, llibertat, democràcia real perquè volen que seguim sent dependents?” Comuns: “La solidaritat amb els germans de les terres hispanes”. Pregunta oportuna: “Hi ha exemples de la solidaritat equivalent de les terres hispanes respecte els germans catalans?” Què diu l’experiència? PSOE-PSC: “Ni procés constituent ni projecte republicà no tenen cabuda en el nostre marc legal”. Pregunta oportuna: “El marc legal espanyol permet no complir la constitució que es va aprovar, ni els estatuts, ni les inversions, ni que Catalunya es trobi sense estatut; empresonar líders pacifistes i democràtics, atacar amb violència policial i judicial a una societat que reacciona per dignitat i només volia votar?” PP: “Rajoy tornarà a utilitzar els tribunals com a resposta”. Pregunta oportuna: “Tribunals, i policia, és la única resposta que té qui es té per un líder democràtic i que és qui ha originat el problema?” Aquesta és tota la proposta que té per més de 2 milions de votants catalans? Això és propi d’un país, partit, líder democràtic o…?

Davant els clars beneficis per a tothom de la independència i els demostrats perjudicis de la dependència, què és digne i coherent?

perladignitat4 500px

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Què és Pablo Casado, un bocamoll o un patriota?

Aquesta és una pregunta trampa, només es donen dues opcions per respondre-la i en el cas del personatge que ens ocupa manquen...

L’estat de la sanitat a la comunitat de Madrid

Dies enrere vaig publicar un article sobre la situació en què es troba Madrid a causa dels efectes de la pandèmia titulat "Estat d'alarma...

Carta oberta al bisbe Josep Omella

Senyor Omella, no sé de quina forma he de dirigir-me a vostè. Ignoro si pel seu càrrec té un tracte especial que...

Estat d’alarma a Madrid a causa de la Covid-19

Després de dues setmanes discutint, missatges creuats, trucades, d'ordres i contraordres, d'embolic jurídic, ja s'ha produït el que era més lògic. El...

Tamara Carrasco absolta, i ara què?

Una jutge de Barcelona ha absolt a Tamara Carrasco, la CDR detinguda a l'abril de 2018 acusada de terrorisme i que va estar més...