24.8 C
Barcelona
Divendres 14 agost, 2020

Per què, per a què, la independència de Catalunya? (I)

Relacionats

Per què vol ser independent Catalunya? (VII/XI)

Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia. Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma...

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...

Segueixo desconfiant de la justícia espanyola

Últimament i de forma cada molt menys dissimilada, estem observant la inexistència, cada cop més acusada, de la separació de poders a...
  1. Perquè els qui viuen, treballen i tributen a Catalunya gaudeixin del nivell de vida que mereixen pel que generen. Experts internacionals asseguren que una Catalunya independent “serà” un dels països més desenvolupats d’Europa. Ho demostren els seus indicadors econòmics, potència industrial, exportacions, etc. Tot això no és possible dependent d’Espanya. Aquí estan les estadístiques objectives i el dèficit anual que va entre 10 mil i 16 mil milions d’euros l’any. Això afecta negativament a tots els àmbits: sanitat, educació, serveis socials, infraestructures… Només eliminant aquest dèficit “tots” augmentaran substancialment el seu benestar.
  1. Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia. Definició de colonització: “Imposar per la força de les armes o de les lleis, les pròpies lleis, cultura, llengua, valors, al territori colonitzat i explotació econòmica del mateix”. La història demostra que Espanya imposa per armes o per lleis. El 155 és un exemple vigent. L’explotació econòmica està provada. No concedeix cap valor al creixent nombre de votants que desitgen una consulta pactada o la independència. Anul·la lleis del Parlament democràtic. Només sent independents els habitants de Catalunya no viuran colonitzats.
  1. Perquè Espanya nega la realitat per imposar el seu poder. Moltes declaracions sobre la història són falses. Catalunya és una nació sense estat. La història ho demostra. Espanya nega a Catalunya la condició de “subjecte històric, cultural, identitari i econòmic”. Sociòlegs, historiadors, filòlegs, politòlegs, sí que ho reconeixen. Ortega i Gasset va dir: “Espanya no existeix. És un invent de Castella”. Aquest és l’origen real: La concepció castellana d’Espanya i el seu gran objectiu d’integració total a costa de l’anul·lació de Catalunya. Per això lluita per tots els mitjans, fins i tot il·legals, anticonstitucionals, contra l’independentisme. Els votants hauran de decidir si volen ser ciutadans lliures o súbdits d’una Castella obsoleta.

  1. Perquè Espanya no té un projecte de futur millor per a si mateixa. “Quan un país dedica més esforç a defensar, apuntalar, la seva situació que a innovar i orientar-se al futur, comença a morir”. L’actuació de l’estat, els seus partits majoritaris, demostren que la transició va ser falsa, la constitució amenaçada per l’exèrcit, el sistema judicial sense cap canvi. Tot el que fa és per defensar els seus privilegis, situacions, a favor d’unes classes polítiques i econòmiques. Així ho diu creixentment la premsa. Per a Catalunya el seu projecte és clar: “anul·lar la seva identitat i assimilar-la com a regió o sots-regió”. Només sent independents Catalunya podrà dissenyar i materialitzar un projecte propi de futur en bé de tots els seus habitants.
  1. Perquè Espanya és “piròmana” amb Catalunya i actua tirant més llenya al foc. La societat catalana va reaccionar davant l’anul·lació substancial del seu estatut. El PP va generar una campanya en contra de Catalunya i el seu constitucional ho va retallar. Va sorgir l’independentisme com reacció a l’acció antidemocràtica de l’Estat espanyol, el seu rei, els seus partits majoritaris. Macro-manifestacions pacífiques que van sorprendre al món van ser ignorades. En lloc d’aportar arguments perquè mes de 2 milions de votants vulguin continuar a Espanya ha reaccionat amb mitjans policials que han escandalitzat al món i decisions judicials que escandalitzen a Europa. Espanya genera l’independentisme i castiga a tothom qui ho defensa pels seus valors democràtics. Només amb la independència de Catalunya aquesta podrà ser i viure com un país veritablement lliure, democràtic, modern i avançat.

perladignitat4 500px

Més articles

2 COMENTARIS

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per què vol ser independent Catalunya? (VII/XI)

Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia. Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma...

Juan Carlos I i la seva inviolabilitat

Totes les coses que hem anat sabent en el temps, les notícies que arribaven de l'estranger i el descobriment final de les...

Juan Carlos és un exiliat o un fugitiu?

No coneixem exactament el text de la carta que Juan Carlos li va enviar al seu fill, l’únic que ens ha arribat...

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...