22.3 C
Barcelona
Dissabte 19 juny, 2021

Per què, per a què, la independència de Catalunya? (I)

Relacionats

Èxit espanyolista a plaça Colón de Madrid?

La plaça Colón de Madrid s'ha posat de moda per tot allò que serveixi per atacar Catalunya, qualsevol tema que serveixi per atacar-la, sigui...

No puc entendre la justícia espanyola

Segons les Nacions Unides, Amnistia Internacional i un munt de juristes de prestigi mundial, el referèndum que es va dur a terme...

Saben idiomes al Ministeri d’Afers Exteriors?

La pregunta és pertinent a la vista de l'informe emès pel Consell d'Europa i el comunicat fet públic per part de l'esmentat...

Indultar a qui? Quin penediment i perdó?

Míriam Nogueras, portaveu de JxCat en el parlament espanyol, respon sobre els indults. Pregunta: “La ciutadania entendria que aquests...
  1. Perquè els qui viuen, treballen i tributen a Catalunya gaudeixin del nivell de vida que mereixen pel que generen. Experts internacionals asseguren que una Catalunya independent “serà” un dels països més desenvolupats d’Europa. Ho demostren els seus indicadors econòmics, potència industrial, exportacions, etc. Tot això no és possible dependent d’Espanya. Aquí estan les estadístiques objectives i el dèficit anual que va entre 10 mil i 16 mil milions d’euros l’any. Això afecta negativament a tots els àmbits: sanitat, educació, serveis socials, infraestructures… Només eliminant aquest dèficit “tots” augmentaran substancialment el seu benestar.
  1. Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia. Definició de colonització: “Imposar per la força de les armes o de les lleis, les pròpies lleis, cultura, llengua, valors, al territori colonitzat i explotació econòmica del mateix”. La història demostra que Espanya imposa per armes o per lleis. El 155 és un exemple vigent. L’explotació econòmica està provada. No concedeix cap valor al creixent nombre de votants que desitgen una consulta pactada o la independència. Anul·la lleis del Parlament democràtic. Només sent independents els habitants de Catalunya no viuran colonitzats.
  1. Perquè Espanya nega la realitat per imposar el seu poder. Moltes declaracions sobre la història són falses. Catalunya és una nació sense estat. La història ho demostra. Espanya nega a Catalunya la condició de “subjecte històric, cultural, identitari i econòmic”. Sociòlegs, historiadors, filòlegs, politòlegs, sí que ho reconeixen. Ortega i Gasset va dir: “Espanya no existeix. És un invent de Castella”. Aquest és l’origen real: La concepció castellana d’Espanya i el seu gran objectiu d’integració total a costa de l’anul·lació de Catalunya. Per això lluita per tots els mitjans, fins i tot il·legals, anticonstitucionals, contra l’independentisme. Els votants hauran de decidir si volen ser ciutadans lliures o súbdits d’una Castella obsoleta.

  1. Perquè Espanya no té un projecte de futur millor per a si mateixa. “Quan un país dedica més esforç a defensar, apuntalar, la seva situació que a innovar i orientar-se al futur, comença a morir”. L’actuació de l’estat, els seus partits majoritaris, demostren que la transició va ser falsa, la constitució amenaçada per l’exèrcit, el sistema judicial sense cap canvi. Tot el que fa és per defensar els seus privilegis, situacions, a favor d’unes classes polítiques i econòmiques. Així ho diu creixentment la premsa. Per a Catalunya el seu projecte és clar: “anul·lar la seva identitat i assimilar-la com a regió o sots-regió”. Només sent independents Catalunya podrà dissenyar i materialitzar un projecte propi de futur en bé de tots els seus habitants.
  1. Perquè Espanya és “piròmana” amb Catalunya i actua tirant més llenya al foc. La societat catalana va reaccionar davant l’anul·lació substancial del seu estatut. El PP va generar una campanya en contra de Catalunya i el seu constitucional ho va retallar. Va sorgir l’independentisme com reacció a l’acció antidemocràtica de l’Estat espanyol, el seu rei, els seus partits majoritaris. Macro-manifestacions pacífiques que van sorprendre al món van ser ignorades. En lloc d’aportar arguments perquè mes de 2 milions de votants vulguin continuar a Espanya ha reaccionat amb mitjans policials que han escandalitzat al món i decisions judicials que escandalitzen a Europa. Espanya genera l’independentisme i castiga a tothom qui ho defensa pels seus valors democràtics. Només amb la independència de Catalunya aquesta podrà ser i viure com un país veritablement lliure, democràtic, modern i avançat.

perladignitat4 500px

Més articles

2 COMENTARIS

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Èxit espanyolista a plaça Colón de Madrid?

La plaça Colón de Madrid s'ha posat de moda per tot allò que serveixi per atacar Catalunya, qualsevol tema que serveixi per atacar-la, sigui...

No puc entendre la justícia espanyola

Segons les Nacions Unides, Amnistia Internacional i un munt de juristes de prestigi mundial, el referèndum que es va dur a terme...

Saben idiomes al Ministeri d’Afers Exteriors?

La pregunta és pertinent a la vista de l'informe emès pel Consell d'Europa i el comunicat fet públic per part de l'esmentat...

Considero l’indult una gran estafa

En primer lloc perquè la paraula més exacta és la de Perdó, tal com diu Vicent Partal en un article a Vilaweb,...

Indultar a qui? Quin penediment i perdó?

Míriam Nogueras, portaveu de JxCat en el parlament espanyol, respon sobre els indults. Pregunta: “La ciutadania entendria que aquests...