21.6 C
Barcelona
Dissabte 19 juny, 2021

Què és relat i què és història objectiva del conflicte Catalunya-Espanya?

Relacionats

Èxit espanyolista a plaça Colón de Madrid?

La plaça Colón de Madrid s'ha posat de moda per tot allò que serveixi per atacar Catalunya, qualsevol tema que serveixi per atacar-la, sigui...

S’atrevirà Pedro Sánchez a concedir els indults?

Segons ha manifestat: La decisió que prengui tindrà molt present els valors constitucionals de la concòrdia, el diàleg, l'enteniment, el retrobament i...

A Madrid, tot just ara, estan descobrint a VOX?

A la capital del regne d’Espanya no presten gaire interès a segons quins nous partits fins que s’adonen que els hi agraden...

El llibre d’Alfred Zayas que el Constitucional ignorarà

El seu autor és el conegut Alfred-Maurice de Zayas. Zayas és un advocat suís i estatunidenc, escriptor, historiador, expert en el camp dels...

Publicat: “El relat és una estratègia de comunicació política. Transmet valors, objectius, construeix identitats “nosaltres i ells”.

És història persuasiva com marca d’un partit o govern. Mobilitza, sedueix, evoca, compromet, mitjançant l’activació de sentits i emocions (davant els seus i contraris). És la novel·la del poder. Es construeix entorn d’un conflicte entre actors antagònics, utilitza la lògica “amic-enemic” (D’Adamo i García Beaudoux).

Quin relat ha dissenyat i difon l’estat espanyol del procés?

Algunes idees repetides: “Catalunya és Espanya, única nació, des de segles”. Va ser reconeguda com nacionalitat amb estatut propi en la Constitució. Ha progressat gràcies a l’esforç dels molts espanyols que van emigrar a ella i al suport constant dels governs espanyols. Catalunya practica una política excloent amb la “resta” d’Espanya. A Catalunya s’adoctrina a l’escola, en els seus mitjans públics, amb valors diferents o contraris als espanyols. L’independentisme català és anticonstitucional i les seves iniciatives il·legals. És insolidari. L’“Espanya ens roba” és fals. Al contrari, sense Espanya no cobrarien les pensions. No té futur polític ni econòmic. Els catalans viurien aïllats internacionalment. “Catalunya ha de respectar i sotmetre’s a la constitució i lleis espanyoles”. 2017: El Parlament dóna un cop d’estat! Polítics espanyols i els seus subordinats a Catalunya ho pregonen. Militants i votants dependentistes ho creuen. Des d’una perspectiva de dignitat democràtica i objectiva, és certa aquesta història?

Quin relat existeix a Catalunya?

images_cms-image-000013461

No existeix relat. Sí “successió de fets objectius” que han fet reaccionar a una part creixent de la societat catalana per dignitat.

Seqüència històrica.

 • Catalunya és nació històrica.
 • Tractat de Nova Planta i successius atacs a la mateixa.
 • Transició política. Retorn del President Tarradellas.
 • Constitució espanyola.
 • Primer Estatut.
 • Segon Estatut, aprovat per àmplia majoria al Parlament català, “raspallat” per    l’espanyol, votat, “el que va quedar”, per la societat catalana, sancionat pel Rei.
 • Recurs del PP a un Constitucional anticonstitucional que va despullar el fonamental.
 • 2010: El Constitucional dóna un cop d’estat a la pròpia constitució i deixa a Catalunya sense “l’estatut” aprovat per la seva societat.
 • Reacció de la societat catalana amb dignitat democràtica.
 • Proposta d’un referèndum pactat, diàleg, negativa de l’Estat espanyol.
 • Eleccions que promouen un referèndum unilateral i que l’estat reprimeix policialment amb escàndol internacional.
 • Proclamació democràtica del parlament català.
 • Aplicació de l’inconstitucional 155 amb suport de partits, mitjans, i silenci i/o suport de la societat espanyola.
 • Exili polític de líders i presó pels que es van quedar.
 • En paral·lel, incompliment d’estatuts, d’inversions; invasió de competències, asfíxia econòmica creixent (més de 300.000 milions de dèficit fiscal), intervenció i paràlisi de la Generalitat que en res millora la qualitat de vida de “tots” els catalans.
Des d’una perspectiva de rigurositat històrica i dignitat democràtica, això és un relat inventat o rigorosament cert?

ANC - Nova Tàrrega 2017 02 23

Coexisteixen el “relat polític inventat” i la successió d’uns fets objectius inqüestionables. En joc, un evident deteriorament de la democràcia real i benestar de “tots” els habitants de Catalunya, de la justícia social… Davant aquesta evidència, què és coherent en un votant a Catalunya amb dignitat democràtica? Donar suport a un fals relat que el perjudica i li fa cada vegada més i pitjor dependent? o una iniciativa pacífica i democràtica cap a la  independència i els seus majors beneficis?

perladignitat4 500px

Més articles

2 COMENTARIS

 1. ¡¡¡ PUES NADA , EL PARLAMENT TIENE QUE HACER LO MISMO, ENVIAR A EUROPA DOCUMENTACIÓN Y VIDEOS DEL 1-O DE LAS SALVAJADAS QUE HICIERON ESE DÍA Y OTROS ACTUALMENTE, CONTRA CIUDADANOS PACÍFICOS, AUNQUE YA LO SABEN EN EUROPA Y EL MUNDO VISTO EN VIDEOS Y EN MEDIOS DE TV Y PRENSA INTERNACIONAL DEL COMPORTAMIENTO Y ACTITUD DE GUARDIA CIVIL Y POLICIA NACIONAL… ¿¿¿QUIEREN ENGAÑAR OTRA VEZ A EUROPA???…

  ¿¿¿ HAY ALGUIEN EN ESPAÑA O ESTAMENTO OFICIAL CREIBLE QUE PUEDA ASEGURAR A LOS ESPAÑOLES, QUE LA GUARDIA CIVIL NO MIENTE Y EXAGERA Y FALSEA HECHOS COMO EL TERRORISMO Y REBELIÓN DE LOS CDR Y EN OTRAS CUESTIONES, EN CONTRA DE CATALUNYA, LOS CATALANES Y SUS POLÍTICOS ???… ¿¿¿AMÉN A TODOS LOS ABUSOS EXAGERADOS DE GUARDIA CIVIL , JUECES Y FISCALES CON DUDOSA INDEPENDENCIA E IMPARCIALES DE PARTIDOS POLÍTICOS ???…¿¿¿ ÉSTA ES LA MARCA ESPAÑA ???…¡¡¡ CREO QUE NOS FALTA MUCHO PARA TENER UNA MARCA DECENTE, POR CULPA DE ESAS EXAGERACIONES Y FALSEDADES, DONDE EUROPA VIGILA LA ACTITUD ESPAÑOLA.

  ¡¡¡ÚLTIMA HORA, EL JUEZ QUE LLEVA ESTE CASO DE LA DETENIDA DE LOS CDR DESCARTA TERRORISMO !!!

 2. ¡¡¡ PUES NADA , EL PARLAMENT TIENE QUE HACER LO MISMO, ENVIAR A EUROPA DOCUMENTACIÓN Y VIDEOS DEL 1-O DE LAS SALVAJADAS QUE HICIERON ESE DÍA Y OTROS ACTUALMENTE, CONTRA CIUDADANOS PACÍFICOS, AUNQUE YA LO SABEN EN EUROPA Y EL MUNDO VISTO EN VIDEOS Y EN MEDIOS DE TV Y PRENSA INTERNACIONAL DEL COMPORTAMIENTO Y ACTITUD DE GUARDIA CIVIL Y POLICIA NACIONAL… ¿¿¿QUIEREN ENGAÑAR OTRA VEZ A EUROPA???…

  ¿¿¿ HAY ALGUIEN EN ESPAÑA O ESTAMENTO OFICIAL CREIBLE QUE PUEDA ASEGURAR A LOS ESPAÑOLES, QUE LA GUARDIA CIVIL NO MIENTE Y EXAGERA Y FALSEA HECHOS COMO EL TERRORISMO Y REBELIÓN DE LOS CDR Y EN OTRAS CUESTIONES, EN CONTRA DE CATALUNYA, LOS CATALANES Y SUS POLÍTICOS ???… ¿¿¿AMÉN A TODOS LOS ABUSOS EXAGERADOS DE GUARDIA CIVIL , JUECES Y FISCALES CON DUDOSA INDEPENDENCIA E IMPARCIALES DE PARTIDOS POLÍTICOS ???…¿¿¿ ÉSTA ES LA MARCA ESPAÑA ???…¡¡¡ CREO QUE NOS FALTA MUCHO PARA TENER UNA MARCA DECENTE, POR CULPA DE ESAS EXAGERACIONES Y FALSEDADES, DONDE EUROPA VIGILA LA ACTITUD ESPAÑOLA.

  ¡¡¡ÚLTIMA HORA, EL JUEZ QUE LLEVA ESTE CASO DE LA DETENIDA DE LOS CDR DESCARTA TERRORISMO !!!

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Èxit espanyolista a plaça Colón de Madrid?

La plaça Colón de Madrid s'ha posat de moda per tot allò que serveixi per atacar Catalunya, qualsevol tema que serveixi per atacar-la, sigui...

No puc entendre la justícia espanyola

Segons les Nacions Unides, Amnistia Internacional i un munt de juristes de prestigi mundial, el referèndum que es va dur a terme...

Saben idiomes al Ministeri d’Afers Exteriors?

La pregunta és pertinent a la vista de l'informe emès pel Consell d'Europa i el comunicat fet públic per part de l'esmentat...

Considero l’indult una gran estafa

En primer lloc perquè la paraula més exacta és la de Perdó, tal com diu Vicent Partal en un article a Vilaweb,...

Indultar a qui? Quin penediment i perdó?

Míriam Nogueras, portaveu de JxCat en el parlament espanyol, respon sobre els indults. Pregunta: “La ciutadania entendria que aquests...