22.3 C
Barcelona
Dissabte 19 juny, 2021

Les pensions a l’Estat espanyol

Relacionats

Èxit espanyolista a plaça Colón de Madrid?

La plaça Colón de Madrid s'ha posat de moda per tot allò que serveixi per atacar Catalunya, qualsevol tema que serveixi per atacar-la, sigui...

No puc entendre la justícia espanyola

Segons les Nacions Unides, Amnistia Internacional i un munt de juristes de prestigi mundial, el referèndum que es va dur a terme...

Saben idiomes al Ministeri d’Afers Exteriors?

La pregunta és pertinent a la vista de l'informe emès pel Consell d'Europa i el comunicat fet públic per part de l'esmentat...

Indultar a qui? Quin penediment i perdó?

Míriam Nogueras, portaveu de JxCat en el parlament espanyol, respon sobre els indults. Pregunta: “La ciutadania entendria que aquests...

Aquest és un problema més a afegir a la disbauxa, sobradament contrastada, de la inutilitat de qui presideix el govern espanyol. No té els pressupostos per l’any actual, porta més de tres anys sense modificar el finançament autonòmic (obligat per llei), ha augmentat el dèficit espanyol i no té ni idea de com controlar-ho.

Entre altres mèrits cal destacar la crisi del procés català, provocada per ell mateix, i que no ha sabut resoldre. La UE li ha plantejat molts temes a resoldre (llei hipotecària, doctrina Parot, Drets Humans, dèficit estructural…). Ara s’hi han sumat els pensionistes que cada cop perden poder adquisitiu amb els increments (0,25%) que se’ls aplica.

Des que va arribar al poder, el govern d’M. Rajoy s’ha ventilat els 66.000 milions d’euros de què disposava la guardiola de les pensions. Que la crisi i l’atur varen provocar la rebaixa d’ingressos a la Seguretat Social és cert però, que va fer per posar-hi remei? Res! Ha anat utilitzant la guardiola fins a exhaurir-la, està en números vermells i ha acudit a l’endeutament.

Manifesta que no hi ha diners i que no arriba per a tot el que ell voldria. Jo li preguntaria perquè portem gastats tants milers de milions en trens d’alta velocitat sense passatgers? O en autopistes gratuïtes sense cotxes? En aeroports sense viatgers? En submarins que no floten? En indemnitzar el Castor o rescatar les autopistes radials? Per tots aquests temes no han faltat diners, ara bé, per als pensionistes no ni ha.

No es perdin amics lectors els dos vídeos que acompanyen aquest article i parin atenció a un cartell —extret del Google i modificat— on es poden apreciar les promeses electorals que va fer Rajoy en la campanya per les eleccions generals del 2011. Podran observar que no ha complert cap ni una de les seves promeses, en especial les que feien referència a pensions, sanitat i educació. Així i tot, incomprensiblement, la gent el continua votant.

Personatges com ara José M. Aznar i Felipe González, que perceben més de 80.000 euros l’any de pensió vitalícia a més d’altres remuneracions, gràcies a les portes giratòries, es permeten aconsellar allargar la vida laboral per mantenir el sistema. Pitjor sens dubte ha estat el governador del Banc d’Espanya, aquest individu diu que els pensionistes actuals són rics perquè la majoria disposen d’un domicili en propietat.

Rajoy ha declarat que estem tranquils, que mentre ell sigui president els pensionistes no hem de patir, això sí, no vol enganyar a ningú i es farà el que sigui possible. De moment promet fer alguna puja si disposa de pressupostos, el que significa deixar passar el temps, qüestió aquesta en el que Rajoy té un doctorat.

L’endemà d’aquestes declaracions, el govern de Rajoy s’ha fet càrrec d’una altra autopista fallida, l’AP-36 que va de Ocaña a La Roda. La seva construcció va suposar una inversió de 7.000 milions d’euros i l’empresa té un deute de 3.200. El govern estima que s’ha haurà de gastar uns 2.000 milions en el rescat. Però… recordin, per a pensions no hi ha diners.

Benvolguts lectors, després de tot el que se sap, vists els vídeos i l’última notícia, creuen encara en la paraula de Rajoy? Si vostès tenen una empresa o negoci i, malauradament fan fallida, l’estat no els en donarà ni un euro. Perquè ho fa amb les grans constructores? Tenint en compte que ho pagarem nosaltres (pensionistes inclosos) a través d’impostos.

Si algú de vostès ha votat algun cop al PP, els prego que s’ho pensin molt detingudament abans de tornar-los a votar.

Més articles

4 COMENTARIS

  1. LES PENSIONS ESTAN GARANTIDES AMB LES COTITZACIONS MES ELS IMPOSTOS SI HI HA DEFICIT, TOT LO DEMES SON ESPECULACIONS INTERESSADES E DIRIGIDES PER ER CAPITAL PER ESPANTAR ER POBLE E OBLIGAR A CONTRACTAR ASSEGURANCES PRIVADES E DE AQUESTA MANERA DEIXAR MORIR LES PENSIONS PUBLIQUES.

  2. Únicament amb uns rucs com els del govern PPro actual se’ls i ocorre pensar que augmentant un 25% la gent no és donarà compte de què perden dos punts anuals de l’increment del cost de la vida altrament conegut com a inflació, són així de “preparaos”, la colla de cobradors de sobres de la caixa d’estalvis B.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Èxit espanyolista a plaça Colón de Madrid?

La plaça Colón de Madrid s'ha posat de moda per tot allò que serveixi per atacar Catalunya, qualsevol tema que serveixi per atacar-la, sigui...

No puc entendre la justícia espanyola

Segons les Nacions Unides, Amnistia Internacional i un munt de juristes de prestigi mundial, el referèndum que es va dur a terme...

Saben idiomes al Ministeri d’Afers Exteriors?

La pregunta és pertinent a la vista de l'informe emès pel Consell d'Europa i el comunicat fet públic per part de l'esmentat...

Considero l’indult una gran estafa

En primer lloc perquè la paraula més exacta és la de Perdó, tal com diu Vicent Partal en un article a Vilaweb,...

Indultar a qui? Quin penediment i perdó?

Míriam Nogueras, portaveu de JxCat en el parlament espanyol, respon sobre els indults. Pregunta: “La ciutadania entendria que aquests...