16.2 C
Barcelona
Dissabte 4 febrer, 2023

Carta oberta als diputats de la CUP

Relacionats

El senyor Illa, la CUP i en Felipe VI

El PSC reclama al Govern que respecti la decisió del Suprem que imposa el 25% en castellà. Pura colonització! A qui defensa...

Què se n’ha fet del 52% de l’independentisme?

Després de veure l'inici del tràmit parlamentari dels pressupostos de la Generalitat, només tinc dues paraules per expressar el que veritablement sent-ho:...

Què pensar del suport d’ERC als pressupostos de l’estat?

Com vaig publicar en l'anterior article titulat: A canvi de què dona suport als pressupostos de l'estat ERC? Avui he volgut fer un repàs...

Pot haver-hi un govern PP-VOX a Espanya?

És possible naturalment. Si els ciutadans els atorguen els vots suficients que, sumats amb el que resta de Cs, els dóna una majoria parlamentària que...

Senyors de la CUP.

He vist tot el debat d’investidura i, òbviament, he seguit els parlaments de tots els que han participat. No m’ha sorprès pràcticament ningú dels portaveus de cadascun de les diferents formacions, no obstant això lamento tenir que dir-vos que sou, justament vosaltres, els que m’heu decebut molt. M’explico.

Heu tingut temps de sobres per arribar a un acord i no haver-ho aconseguit sempre és culpa de les dues parts en el, diguem-ne, conflicte; entenc prou bé la situació i he de dir-vos que sempre heu estat coherents en la vostra posició, la qual cosa no significa que sempre, tot i respectar-ho, estigués d’acord amb els vostres plantejaments.

Ara, però, la situació és molt diferent de l’anterior legislatura, ara es tractava de treure’ns de sobre el 155 i recuperar les nostres institucions. Fer un programa de govern on el projecte principal fos reivindicar la República i mantenir un enfrontament amb el govern de Madrid no és, ara per ara, un projecte coherent.

En acabar el ple tots els citats per anar al Suprem han marxat cap a la capital i no sabem, a hores d’ara, si tornaran o ingressaran a la presó. Tots ells són encausats i estan en llibertat condicional, per la qual cosa, d’haver-se aprovat un programa de govern on s’especifiqués l’autodeterminació, com a referent principal, donaria motius al jutge Llarena per acusar-los de reincidència i engarjolar-los de nou.

1666068

Cap la possibilitat que, així i tot, el jutge decreti l’ordre corresponent i vagin a presó, ara bé, d’haver votat a favor en compte d’abstenir-vos, Jordi Turull seria legalment President de la Generalitat. No seria el mateix engarjolar un diputat que un president de Catalunya, tot i la guerra bruta del govern espanyol, aquest dubtaria a fer-ho davant el descrèdit que a escala internacional li representaria.

Quan aquest article vegi la llum ja sabrem que ha passat i si dissabte hi haurà una segona votació o no si Turull queda inhabilitat, aleshores què? Si això passa haureu estat vosaltres els culpables, s’haurà de consensuar un altre candidat, amb el perill de no arribar a acords i planejant sobre el futur unes pròximes eleccions. No creieu que us heu equivocat?

És normal que només quatre diputats, de 135, siguin els qui condicionin el resultat?

Més articles

4 COMENTARIS

  1. “Ara, però, la situació és molt diferent de l’anterior legislatura, ara es tractava de treure’ns de sobre el 155 i recuperar les nostres institucions. Fer un programa de govern on el projecte principal fos reivindicar la República i mantenir un enfrontament amb el govern de Madrid no és, ara per ara, un projecte coherent.”

    Que has fumado? La Cup aquí es la mas coherente de todos, recuperar que? hacer un programada para reivindicar que? Creéis que se van a quedar quietos por que se forme gobierno? con las cuentas intervenidas y todo intervenido? Seguro que si hacéis un programa claro hacia la independencia la Cup apoyará sin problemas todo lo demás es agachar la cabeza y poner el culo.

  2. “Ara, però, la situació és molt diferent de l’anterior legislatura, ara es tractava de treure’ns de sobre el 155 i recuperar les nostres institucions. Fer un programa de govern on el projecte principal fos reivindicar la República i mantenir un enfrontament amb el govern de Madrid no és, ara per ara, un projecte coherent.”

    Que has fumado? La Cup aquí es la mas coherente de todos, recuperar que? hacer un programada para reivindicar que? Creéis que se van a quedar quietos por que se forme gobierno? con las cuentas intervenidas y todo intervenido? Seguro que si hacéis un programa claro hacia la independencia la Cup apoyará sin problemas todo lo demás es agachar la cabeza y poner el culo.

  3. Esto querido amigo es la democracia parlamentaria. El resultado no siempre se ajusta a nuestros deseos, así como las actuaciones de todos los diputados de cada partido son del agrado de sus socios de viaje. “Hay que saber elegir mejor a la tripulación y saber a quien dejamos subir al barco”. Claro que no hay dos sin tres: 2 fueron los tripartitos que nos llevaron a la actual situación en contra del partido más votado.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Perquè el referèndum català per la independència no va ser il·legal (IV)

Traduït de l’alemany al català per Pere Grau i Rovira (Hamburg), publicat originalment a Blickpunkt Katalonien per Axel Schönberger.

Reaccions a la sentència de la justícia europea

Tant l’independentisme com el govern espanyol diuen que el tribunal els dóna la raó El Tribunal de Justícia...

Puigdemont pregunta si ERC sabia que volien extradir-lo amb el nou Codi Penal

L’expresident qüestiona els motius darrere la reforma del Codi Penal que ara se li aplicarà El president a...

Deixem sola la gent gran que lluita, i ha lluitat, per la independència de Catalunya?

19/01/2023, Barcelona, cimera Espanya-França Matí gèlid. Molta sensació de fred pel vent. Zona entre les fonts i plaça...

Comencen les batalles preelectorals

Collboni deixa l'Ajuntament de Barcelona i Feijóo fa una nova proposta electoral. Quan un any arrenca políticament com a...