21.1 C
Barcelona
Dimarts 3 octubre, 2023

Preguntes oportunes

Per què li diuen triomf al que ha estat una clara derrota?

Publicat (PP): “De nuevo el gobierno de España ha vuelto a presumir del 155 por el “triunfo” del constitucionalismo en Cataluña”.

Respectant la normativa electoral espanyola, tenen la majoria absoluta al parlament català els partits constitucionalistes? No! El govern decideix unes noves eleccions per desplaçar als partits independentistes. Ho aconsegueix? No! Què interpreta per triomf del constitucionalisme quan ha estat clarament derrotat? Com qualifica i valora que s’hagi repetit un parlament català decididament independentista i republicà àdhuc comptant amb els vots dependentistes? Ha triomfat el constitucionalisme amb els vots de PP+Cs+PSC? No! On veu la victòria? La seva teòrica majoria silenciosa s’ha expressat i ha demostrat ser majoria o és, objectivament, una minoria? On és el triomf constitucionalista?

Què suggereixen els resultats del PP?

elecciones-21-d-resultados4 escons de 135 possibles però apliquen un antidemocràtic i anticonstitucional 155 que tant perjudica la societat catalana. Ha rebut el màxim suport a la seva actuació a Catalunya? No! És un evident càstig! Davant aquests paupèrrims resultats, no està actuant com una autèntica dictadura en lloc d’una democràcia real? Ha acceptat el govern els resultats de la seva convocatòria? No! Empresona a líders polítics i de societats civils només pel fet de ser demòcrates; impedeix la investidura de polítics constitucionalment triats. Això és propi d’un estat i constitucional i democràtic de debò o d’un tipus bananer, dictatorial? Premsa i polítics internacionals, destacats catedràtics, juristes, jutges diuen que no. Fins i tot alguns experts qualifiquen de “prevaricador” algun jutge. És un triomf de la democràcia real? Parla el govern en nom de la majoria de la societat catalana o en el d’una evident minoria? On és el triomf del constitucionalisme i del seu propi grup?

Constitució? Quina interpretació?

Publicat: “El TC va dictaminar que a Espanya qualsevol idea, encara que sigui contrària a la Constitució, es  pot defensar si no és a través de la violència”.

És coherent l’actuació del govern i els qui li donen suport amb aquest dictamen? Catalunya defensa les seves idees mitjançant un referèndum democràtic perquè la societat decideixi sobre el seu futur, vota majoria independentista per dues vegades. Com defensa la seva idea l’estat espanyol? El seu rei, PP, PSOE, Cs, s’hi oposen. Els grans sindicats espanyols callen, absents. Els podemites a Catalunya es marginen. Són demòcrates desoint el que havia dictaminat el seu constitucional i no acceptant els resultats de dues eleccions legals i constitucionalment celebrades?

Com defensa l’Estat espanyol? Amb jutges i policies que són els únics que exerceixen la violència com s’ha demostrat clarament i que ha condemnat tota la premsa internacional!   A això li diuen el triomf del constitucionalisme?

Des de la dignitat democràtica, què respondrien a aquestes preguntes els militants i votants dependentistes a Catalunya?

perladignitat4 500px

2 COMENTARIS

  1. L’estat espanyol no perd mai, si surt derrotat ho ven com una desgràcia per la Humanitat, com si fos un càstig diví, una plaga històrica i una espècie de Fatus maligne que persegueix al Salvador de la seva Pàtria

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Per la dignitat