18.6 C
Barcelona
Dilluns 25 setembre, 2023

Preguntes oportunes

Què guanyen els qui creuen que guanyen depenent d’Espanya?

Publicat: “Balanç del 155: ni diners ni estructures pel “procés” La Moncloa fa un informe favorable de la seva intervenció”.

L’Estat espanyol ha aplicat un article 155 “anticonstitucional i antidemocràtic” segons nombrosos experts nacionals i internacionals. Ja abans de fer-ho tenia asfixiades i controlades les finances de la Generalitat. Per qui tingui perspectiva cal recordar que l’origen de l’independentisme és conseqüència del reiterat incompliment de compromisos “legals i constitucionals” tant de PSOE com de PP en els estatuts 1r i 2n, incompliment d’inversions, invasió de competències, recentralització, atac a la cultura i identitat. Els qui “van crear” el problema se senten satisfets de la seva intervenció. Han de creure que empresonant líders demòcrates i innocents i desmuntant les estructures del procés “anul·laran” la digna reacció de bona part de la societat catalana i que un 75% de la mateixa volgués votar. Amb això, opinen que eliminen la ferma aspiració democràtica de dos milions i escaig de votants a Catalunya. Tant els partits com els militants i votants dependentistes consideren que “han guanyat”.

rajoy-articulo-155

Preguntes oportunes

Què ha guanyat l’estat espanyol?

Millor imatge interna i internacional de capacitat de resposta política a problemes “polítics” creats per ell mateix? No! Demostrar al món la separació de poders, estil democràtic equivalent al dels països més avançats? No! Provar que té recursos diferents de l’amenaça, la imputació, la por, l’atac a la llibertat d’expressió? No! Que aquests milions de votants per la llibertat de Catalunya s’il·lusionin per seguir depenent d’un Rei, un estat, uns partits, uns líders espanyols, uns mitjans, una opinió pública espanyola que estan molt majoritàriament en contra? No! Demostrar que respecta escrupolosament l’esperit de la transició i que ha desaparegut totalment el franquisme i els seus nefasts mètodes? No! Què ha guanyat l’Estat espanyol que sigui elogiable des d’una perspectiva de dignitat democràtica?

38337Què guanyen partits, militants i votants, a Catalunya, que volen seguir dependent de l’Estat espanyol?

A la vista de la deriva antidemocràtica i mala gestió en tants camps… Viure en un país en clara deriva autoritària i antidemocràtica segons cada vegada més mitjans i comentaristes internacionals? Viure en un estat en suspensió de pagaments que ha demostrat una pèssima gestió en la seva economia, que fa despeses multimilionàries inútils, i que ja no pot pagar les pensions? Augmentar el nivell de vida com mereixen pel que generen? Poder gestionar els seus propis recursos de cara a les infraestructures que mereix i precisa? Poder aplicar una avançada justícia social quan l’estat anul·la totes les iniciatives que per a aquesta fi aprova el parlament català? Viure com a veritables habitants lliures o… com a súbdits colonitzats (vegeu la definició de colonització)? Què guanyen els líders que s’hi oposen o posen condicions a la independència, els seus militants i votants? Optant per una dependència creixent i negativa? Més benestar, llibertat, justícia social, veritable democràcia, identitat?

Des de la dignitat, què és el coherent, lògic? Independència o negativa i creixent dependència de l’Estat espanyol?

perladignitat4 500px

6 COMENTARIS

  1. Aquesta és la qüestió:
    “Per què els oblidats, ofegats, explotats, maltractats, menyspreats, agenollats, insultats… continuen desitjant romandre sota la disciplina d’un règim polític que els condemna a no poder ser res més que això?”

  2. Aquesta és la qüestió:
    “Per què els oblidats, ofegats, explotats, maltractats, menyspreats, agenollats, insultats… continuen desitjant romandre sota la disciplina d’un règim polític que els condemna a no poder ser res més que això?”

  3. Imaginar los pocos policías que había frente a todos esos golpistas, con una simple porra defendiéndose de todos esos bárbaros, y después de todo lo que ha pasado… Aún que creen 2mill de personas que 7.400mill de personas estás engañadas. Algún independentista a pensado en eso?

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Per la dignitat