25.4 C
Barcelona
Divendres 14 agost, 2020

Inventa l’Estat espanyol la presumpció de culpabilitat i reincidència?

Relacionats

Per què vol ser independent Catalunya? (V/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució... Per a viure en veritable democràcia. A...

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...

El judici de l’1-O i la seva propvinent sentència

Així que s'acosta la seva publicació, tant a Espanya com a Catalunya, es preveu una tardor calenta en tots els sentits. A hores d'ara...

Carta oberta a Pedro Sánchez, president en funcions

El primer que li vull dir-li és que vostè no em cau bé. Actualment està en funcions, el que no significa que funcioni sinó que ho...

Publicat: “El dret de presumpció d’innocència correspon a tot imputat en un procés penal a ser tractat com a innocent, fins que una sentència ferma estableixi la seva condemna. És un dels pilars bàsics del sistema penal dels Estats democràtics, recollit en diferents instruments internacionals”.

Figura expressament en la Constitució espanyola, article 24.2. Preguntes oportunes: És nova la figura de “presumpció de culpabilitat i reincidència” per idees polítiques i motiu de presó preventiva? Ho argumenta la Justícia espanyola per mantenir a la presó a líders polítics i socials catalans. Si Espanya no respecta aquest dret “internacionalment admès”, es situa entre els estats democràtics o entre els que no ho són? El judici exigeix l’aportació proves inqüestionables. Són fiables les proves o invents com hi ha tantes evidències fins i tot de ministres reprovats? Innocent fins que una sentència ferma n’estableixi la condemna. Qui jutjarà? Jutges veritablement independents i democràtics i per lleis justes democràticament? Davant la justícia espanyola què diria un observador imparcial? És justa i independent o el contrari? El votant amb dignitat democràtica, com jutja a Fiscalia, Suprem, Constitucional, l’executiu i partits que li donen suport?

De debò Felipe VI defensa  la constitució i l’estatut?

Publicat (el rei a Ada Colau): “Jo estoy aquí para defender la Constitución y el Estatuto”.

Quina Constitució? L’elaborada sota amenaça militar i l’única opció per sortir de la Dictadura? La que va votar, confiadament,  Catalunya i que, segurament, avui no votaria? Què ha fet quan és  prou evident que s’incompleix tant i, com diuen prestigiosos constitucionalistes, que sofreix autèntics cops d’estat per part del propi Govern espanyol? Quin Estatut? L’elaborat constitucionalment i signat pel seu pare? Què ha defensat quan l’estat espanyol ho ha incomplit sistemàticament? Què ha fet o dit quan és evident que avui Catalunya no té ni estatut? Ho va defensar davant el govern, el parlament, el constitucional o es va callar. Què demostra que Felipe VI defensi una constitució i estatut de i per als catalans? Res! Si ni Constitució ni Estatut es respecten, què justifica la seva funció? No és un clar fracàs? O és un parcial posicionament? Algun motiu per creure que el rei d’Espanya defensa als catalans, les seves famílies, benestar, treballs, llibertat, cultura, valors? Cap! Respecta la constitució el propi Rei? A la vista de fets objectius i la dignitat, Què justifica que hi hagi un sol català que el consideri el seu cap d’estat?
Què succeirà si seguim fent el mateix?

reunio-del-consell-executiu

Einstein: “Si busques resultats diferents no facis el mateix”. Dates democràtiques: 27-9, 9-N, 21-D. Reacció d’Espanya: Anticonstitucional, antidemocràtic i dictatorial 155 amb nefasts efectes sobre Catalunya i els seus habitants. A Catalunya, gairebé 2.100.000 vots units per un projecte: La República Catalana. Dos milions de votants a la recerca de líders? Els que hi ha, no haurien d’anar units amb una candidatura unitària per la independència i després presentar els seus programes? Sobra ideologia, fòbies i filies, ambicions personals i partidistes i mancades de visió d’estat? Més de 2 milions de votants tenen un projecte comú. Quin és el projecte tenen els seus líders i com materialitzar-los? Des de la dignitat democràtica, què han de fer per aconseguir resultats diferents cara a una Catalunya democràtica, independent, lliure, amb qualitat de vida i avançada justícia social?

perladignitat4 500px

Més articles

4 COMENTARIS

 1. Genial !!!.
  La presunció de culpabilitat i la presunció de reincidencia. A més, presuncions basades en acusacions prévies encara no condemnades ni tan sols jutjades.
  Espanya, com sempre, al capdavant de tot.
  Spain is different!. I tant!.

 2. Genial !!!.
  La presunció de culpabilitat i la presunció de reincidencia. A més, presuncions basades en acusacions prévies encara no condemnades ni tan sols jutjades.
  Espanya, com sempre, al capdavant de tot.
  Spain is different!. I tant!.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per què vol ser independent Catalunya? (VII/XI)

Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia. Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma...

Juan Carlos I i la seva inviolabilitat

Totes les coses que hem anat sabent en el temps, les notícies que arribaven de l'estranger i el descobriment final de les...

Juan Carlos és un exiliat o un fugitiu?

No coneixem exactament el text de la carta que Juan Carlos li va enviar al seu fill, l’únic que ens ha arribat...

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...