18.6 C
Barcelona
Dilluns 25 setembre, 2023

Preguntes oportunes

Des de la dignitat, què respondre a aquestes…

Què entén l’estat com normal per a Catalunya?

Publicat (PP): “La Generalitat ha de tenir un horitzó judicial tranquil”.

Com és el passat, el present i l’horitzó judicial del PP? Són polítics els problemes judicials del PP? No! I els de la Generalitat? Purament polítics! Conclusió?

Publicat: “Volen que tornem a la ‘normalitat i continuïtat’”.

Què entén el PP per “normalitat i continuïtat”? Seguir acumulant el dèficit fiscal que asfixia a l’economia catalana i el benestar, treball i desenvolupament dels catalans? Seguir la “normalitat” d’incompliments, invasió de competències, judicialització de la política, pèrdua de llibertats? Què diria un català amb dignitat democràtica?

Què justifica que hi hagi un sol català que doni suport a Felipe VI?

Publicat: “Torrent i Colau es neguen a rebre al Rei després de l’agressió policial de l’1-0 i pels seus discursos”.

Publicat: “El Govern espanyol tatxa d’irresponsable i sectària l’actitud dels esmentats càrrecs institucionals en la visita del Rei”.

Preguntes oportunes: És que ha estat molt responsable i neutral l’actitud del Rei amb els votants catalans? Ha dit o fet alguna cosa per parar la irresponsable i sectària interpretació de la constitució; el creixent incompliment dels estatuts constitucionals, la creixent asfíxia econòmica, la invasió de competències i un llarg etcètera? Què fa o diu perquè la majoria dels catalans el considerin el seu cap d’estat? El votarien com a tal si tinguessin l’oportunitat? És que el govern espanyol ha estat, és, responsable i imparcial, just, a-partidista, amb Catalunya? Què ha de pensar un votant amb dignitat democràtica?

Respecta la llei i la Constitució, el sistema judicial espanyol?

Publicat: “Jutges i fiscals abandonen un acte quan el president del Parlament recorda els presos polítics”.

Preguntes: Respecten Fiscalia, Audiència, Suprem, Constitucional l’esperit” de la Carta Magna que va votar la societat catalana? La votaria avui a la vista de com la interpreten i apliquen els jutges? Que hi hagi líders polítics a la presó, ho diu la constitució o ho interpreta una justícia molt polititzada i sense separació de poders segons es publica? Quan Amnistia Internacional i mitjans internacionals, qualifiquen de polítiques aquestes detencions, no ens demostra que el sistema judicial no respecta la constitució, ni la democràcia ben entesa? Jutges i fiscals no escolten al President d’un parlament legal i constitucional. Està el sistema judicial espanyol per sobre de la democràcia, del poble? Del poble català sembla que sí! En quin tipus de règim polític succeiria això? El Constitucional va anul·lar el fonamental d’un estatut constitucionalment elaborat i votat. Catalunya no té estatut i això no ho contempla la Constitució espanyola. Algun jutge, fiscal, va recórrer aquesta situació, va imputar als responsables? No! Què pensa i ha de fer un veritable demòcrata amb dignitat?

Captura-Maria-Eugenia-Parlament-Torrent_1968413331_51487219_651x366

Quina credibilitat té Espanya en les decisions sobre Catalunya?

Publicat: “El PP diu que reactivarà grans projectes per a Catalunya”.

Recordem les moltíssimes promeses incomplides en infraestructures? En què ha millorat la vida dels catalans amb el 155 en benestar, llibertat, justícia social, dignitat? En res! I sí al contrari. És digne que encara hi hagi qui creu en l’estat espanyol, que vulgui seguir perjudicant-se amb una dependència creixent i tan negativa?

perladignitat4 500px

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Per la dignitat