S’ha iniciat a Madrid el judici contra la cèdula gihadista que van desarticular i detenir, l’abril del 2015 els Mossos d’Esquadra. Aquest cas va destacar per una delació de dos agents de la policia nacional a un confident que va posar en guàrdia el grup investigat —tres membres del qual van fugir— i en risc a un agent dels mossos que estava infiltrat. Els mossos ho van denunciar a l’Audiència Nacional. Resultat: No va haver-hi ni castic ni sanció.
El passat mes d’agost Catalunya va patir un atac terrorista a Barcelona i Cambrils, amb un balanç de 15 morts i més de 120 ferits de diversa gravetat. Els Mossos d’Esquadra, només en una setmana, van desarticular el grup gihadista disparant contra cinc d’ells a Cambrils i un altre a Subirats (Penedès), la resta van ser fets presoners.
Posteriorment hem sabut que el cervell de la cèdula era l’imam de Ripoll que, juntament amb els nois que havia reclutat, preparava un seguit d’actes terroristes per la qual cosa havia acumulat gran quantitat de bombones de butà per dur-ho a terme. L’explosió d’una casa en Alcanar, on tenien el material, va causar la mort de l’imam i el grup va improvisar l’atac i atropellament a la Rambla i que volien repetir a Cambrils.
El més gros de tot és que l’imam estava al servei del CNI i, aquest va poder canviar l’ordre d’expulsió del país a canvi de fer-lo confident. No van detectar cap sospita. La policia Belga va advertir els mossos de la sospita de l’imam que havia viatjat a aquell país. La policia catalana no va veure indicis per sospitar, ja que la policia nacional i el CNI no els havien informat. Han passat molts mesos i no se’n sap res. Es farà una compareixença a porta tancada, ja que el PP i el PSOE ho consideren secret d’estat. Hi ha alguna cosa a amagar?
El cas Bárcenas és el primer que va destapar la corrupció del PP. El tresorer, acomiadat en “diferit” va continuar tenint un despatx al carrer Gènova i tenia els seus ordinadors. Quan la policia, en plena investigació, va anar a la seu del PP es va trobar els ordinadors fets mal bé i els discs durs destrossats. Òbviament la possible informació havia desaparegut. La fiscalia vol arxivar el cas renunciant a què el PP sigui acusat per aquesta causa.
La trama Gürtel té moltes “sucursals” i en totes elles el PP era bon client. Mariano Rajoy va haver de testificar en una de les causes. Com és habitual en ell, “no sap, no respon”, cosa que li va facilitar el mateix president del tribunal que va impedir a diversos lletrats que li poguessin fer preguntes compromeses. Vegin el vídeo que s’adjunta.
El gendre del rei emèrit i, cunyat de l’actual monarca, està condemnat pel cas Nóos i es troba vivint a Suïssa amb una paga de 3000 euros mensuals per a despeses. Si llegiu el últim llibre de la periodista Pilar Urbano, observareu el que explica del complot que es va dur a terme per no implicar i condemnar la infanta Cristina. La llei és igual per a tots?
Quan es descobreix que matar un ésser humà et pot representar 15 anys de presó i que per complir una promesa electoral te’n poden caure 30, t’esgarrifes. Quan llegeixes a la premsa la quantitat de jutges, testimonis o càrrecs del PP morts, suïcidats o accidentats i tots ells havien de declarar en causes contra el partit, com a mínim origina dubtes. Quan s’arxiva una causa contra la guàrdia civil per la mort d’immigrants intentant arribar a Ceuta per mar i contra els quals es van disparar pilotes de goma i gasos lagrimogens. Tornes a tenir dubtes.
Estic convençut de la professionalitat i imparcialitat de la majoria de jutges d’aquest país, del que tinc seriosos dubtes és de la politització de la justícia, segons els casos, que fa el poder executiu del govern de Mariano Rajoy. És normal utilitzar el Constitucional a fi de evitar el nomenament de qui té la majoria de suports per a ser investit? Si la sobirania recau en el poble, que ha votat, és legal utilitzar la justícia per saltar-se la llei?
Montesquieu declarava: No hi ha pitjor tirania que la que s’exerceix a l’ombra de la llei i sota l’empara de la justícia.
I vostè, benvolgut lector, que en pensa?