16.2 C
Barcelona
Dissabte 4 febrer, 2023

Preguntes oportunes

Davant la realitat de Catalunya, avui, qui és digne?

Definició de dignitat: “Qualitat del que es fa valer com a persona, es comporta amb serietat responsabilitat, serietat i amb respecte cap a si mateix i cap als altres i no deixa que ho humiliïn ni degradin”. Qui mostra dignitat?

Els votants a Catalunya que “es fan valer com a persones” i defensen els justs drets de les seves famílies, empreses, treballs, per la qual cosa generen i aporten o els qui no es fan valer i renuncien a aquests drets per ideologia, identitat, partidisme, ignorància?

Els qui han demostrat molts anys de responsabilitat, serietat, col·laboració amb l’estat espanyol i els seus partits governants tal com ha fet Catalunya o els qui recolzen als qui no es comporten amb responsabilitat i han actuat amb reiterats incompliments en estatuts, inversions pressuposades, invasió de competències, atac a la cultura i identitat, asfíxia econòmica, arbitrarietat, decisions il·legals, inconstitucionals des de la LOAPA fins a l’article 155?

Els qui es fan valer com a subjectes polítics democràtics, que defensen el seu dret a expressar-se en eleccions lliures, als seus líders democràticament triats i ara a la presó o exiliats “per ser líders democràtics” o els qui recolzen a qui no els representen i els castiguen; incompleixen la constitució, no obeeixen al “seu” propi constitucional, la mateixa legalitat i són considerats per Europa com un dels estats amb menor independència judicial, amb cap correcció en matèria de corrupció? Què suggereixen els fets?

Aquells que actuen per respecte cap a si mateixos i cap a tots els altres habitants de Catalunya de cara a optimitzar la llibertat, benestar, justícia social, a la qual tenen dret o als qui no respecten ni es respecten i es deixen dirigir, administrar, explotar, ser ignorats?

Aquells que no es deixen humiliar ni degradar perquè tenen sentit de la justícia, la democràcia autèntica, la llibertat política, d’expressió, de decisió i de gestió dels seus recursos, de la seva identitat, cultura, valors universals o els qui permeten ser humiliats, degradats, privats dels seus drets elementals, convertits en colonitzats sense veu ni vot, amenaçats?

Els que, com a catalans, defensen la seva història, llengua, valors, cultura o els qui donen suport a qui la humilien, degraden?

Els que es consideren demòcrates i actuen amb totes les conseqüències o els qui donen suport a qui degrada, impedeix, la veritable democràcia?

catalunya-llibertat-dignitat

Quant val la dignitat dels qui, per coherència, la defensen? Quant dol, costa la indignitat dels qui no es fan valer com a persones, no es comporten amb responsabilitat segons la veritable democràcia objectiva, no respecten els justos drets dels habitants de Catalunya, permeten ser humiliats, degradats? Davant la realitat d’una Catalunya intervinguda, reprimida militar, judicialment; asfixiada econòmicament i culturalment? Qui és digne? I qui no ho és des de la definició?

perladignitat4 500px

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Per la dignitat