19.3 C
Barcelona
Dimarts 22 setembre, 2020

Davant la realitat de Catalunya, avui, qui és digne?

Relacionats

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...

Per què vol ser independent Catalunya? (XI/XI)

El primer bé de les nacions resideix en la seva independència i en la seva existència política. Per als...

Per què vol ser independent Catalunya? (X/XI)

Per passar de ser nació sense estat a estat lliure i pròsper! Motius comentats, per…

Per què vol ser independent Catalunya? (IX/XI)

Perquè Espanya actua com a estat judicial, policial. Motius comentats, per… Defensar la nostra història...

Definició de dignitat: “Qualitat del que es fa valer com a persona, es comporta amb serietat responsabilitat, serietat i amb respecte cap a si mateix i cap als altres i no deixa que ho humiliïn ni degradin”. Qui mostra dignitat?

Els votants a Catalunya que “es fan valer com a persones” i defensen els justs drets de les seves famílies, empreses, treballs, per la qual cosa generen i aporten o els qui no es fan valer i renuncien a aquests drets per ideologia, identitat, partidisme, ignorància?

Els qui han demostrat molts anys de responsabilitat, serietat, col·laboració amb l’estat espanyol i els seus partits governants tal com ha fet Catalunya o els qui recolzen als qui no es comporten amb responsabilitat i han actuat amb reiterats incompliments en estatuts, inversions pressuposades, invasió de competències, atac a la cultura i identitat, asfíxia econòmica, arbitrarietat, decisions il·legals, inconstitucionals des de la LOAPA fins a l’article 155?

Els qui es fan valer com a subjectes polítics democràtics, que defensen el seu dret a expressar-se en eleccions lliures, als seus líders democràticament triats i ara a la presó o exiliats “per ser líders democràtics” o els qui recolzen a qui no els representen i els castiguen; incompleixen la constitució, no obeeixen al “seu” propi constitucional, la mateixa legalitat i són considerats per Europa com un dels estats amb menor independència judicial, amb cap correcció en matèria de corrupció? Què suggereixen els fets?

Aquells que actuen per respecte cap a si mateixos i cap a tots els altres habitants de Catalunya de cara a optimitzar la llibertat, benestar, justícia social, a la qual tenen dret o als qui no respecten ni es respecten i es deixen dirigir, administrar, explotar, ser ignorats?

Aquells que no es deixen humiliar ni degradar perquè tenen sentit de la justícia, la democràcia autèntica, la llibertat política, d’expressió, de decisió i de gestió dels seus recursos, de la seva identitat, cultura, valors universals o els qui permeten ser humiliats, degradats, privats dels seus drets elementals, convertits en colonitzats sense veu ni vot, amenaçats?

Els que, com a catalans, defensen la seva història, llengua, valors, cultura o els qui donen suport a qui la humilien, degraden?

Els que es consideren demòcrates i actuen amb totes les conseqüències o els qui donen suport a qui degrada, impedeix, la veritable democràcia?

catalunya-llibertat-dignitat

Quant val la dignitat dels qui, per coherència, la defensen? Quant dol, costa la indignitat dels qui no es fan valer com a persones, no es comporten amb responsabilitat segons la veritable democràcia objectiva, no respecten els justos drets dels habitants de Catalunya, permeten ser humiliats, degradats? Davant la realitat d’una Catalunya intervinguda, reprimida militar, judicialment; asfixiada econòmicament i culturalment? Qui és digne? I qui no ho és des de la definició?

perladignitat4 500px

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

El règim del 78, la mentida de la transició

Aquest no és el primer cop que parlo del règim sorgit de la transició, declarat modèlic per part de la classe política...

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Aquesta pregunta l'haurien de respondre els afiliats al partit en primera instància i després que fos corroborada pels votants quan siguin cridats...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (II)

Dues setmanes després del manifest de suport al rei emèrit, Rodolfo Martin Villa ha rebut el mateix per part de tots els expresidents vius, sense excepció i per...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...