19.1 C
Barcelona
Dilluns 18 octubre, 2021

Preguntes oportunes abans de votar el 21-D (III)

Relacionats

El català, parany per negociar amb Espanya?

Llei audiovisual del govern espanyol. Diuen: Avantprojecte. Exclouen les llengües cooficials. Exigeix el castellà únicament. Globus sonda? Taula de...

Ada Colau: “El referèndum és una ximpleria”

A hores d'ara, res del que digui l'alcaldessa Colau em pot sorprendre. Ja des del principi va resultar-me molt estrany que, una...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?

Renuncien els joves catalans a un millor futur?

L'Enquesta a la Joventut de Barcelona revela una caiguda en el suport dels joves a la independència de Catalunya. En concret, suposa...

Victimisme català? Què significaria que Catalunya hagués tingut un sistema com el concert basc que l’estat espanyol nega reiteradament?

Un mitjà tan espanyol i anticatalà com és l’ABC publica: “El Consell General d’Economistes calcula quant podria suposar per a les comunitats autònomes espanyoles el fet que Catalunya tingués un finançament com la del País Basc. Destruiria 234.000 ocupacions, més d’11.000 milions menys d’activitat. Extremadura, Canàries, Madrid i Astúries serien les comunitats més damnificades, si bé totes en sortirien perjudicades. Catalunya guanyaria un 5,2% del PIB i crearia més de 201.000 ocupacions pels majors recursos que rebria. Sortiria beneficiada: en lloc d’aportar 9.892 milions a la solidaritat regional més dels quals rep, com va ocórrer en 2014 segons les últimes balances fiscals, passaria a rebre 10.427 milions: és a dir, 20.319 milions d’euros més que ara, un 9,6% del  seu PIB de majors recursos, segons l’informe”.

Són xifres espanyoles, 20.300 milions d’euros/any

La realitat és superior amb el sistema “cupo”. Què succeiria si Catalunya fos independent? Molt més i millor! Algun partit o capdavanter de PPC, PSC, C’s, esmenta aquest càstig sistemàtic a les famílies, pimes, treballadors, de Catalunya? Cap! Algú pot negar que Catalunya “treballa” per a Espanya en clar detriment dels seus propis habitants? Si tot això succeeix per una “imposició legal” no entra clarament en la definició de “colonització, explotació”? No fan demagògia quan es denuncien retallades, falta d’atenció a temes socials, per què no esmenten en absolut l’asfíxia econòmica? Quan no han recolzat la demanda de “cupo” per a Catalunya a qui representen i beneficien el PPC, PSC, C’s? Als que hi viuen, treballen, tributen a Catalunya… o als qui ho fan a les regions espanyoles? Davant la realitat: És digne optar per aquests partits o dubtar a qui votar?

Quant costa a cada català dependre d’Espanya?

Se sap el que cada habitant de Catalunya “paga de més cada any”, obligatòriament, en nom de la “solidaritat”. És voluntari aquest caríssim tribut que donen suport PPC, PSC, C’s? Són conscients els qui encara dubten què votar als partits dependentistes és castigar al benestar, salut, educació, treball, de les seves pròpies famílies? Són conscients els qui encara puguin dubtar que si amb el “cupo” tipus basc es crearien més de 200.000 llocs de treball, votar a partits dependentistes ho impedirà? Han pensat en la incidència del benestar merescut pel què generen amb el seu treball, en la justícia social que es podria aplicar, en les infraestructures que es podrien millorar si gestionéssim aquests diners? I això amb el “cupo”! Quan més millorarien les vides de “tots” els catalans si fossin independents?

I els comuns-podemites davant aquesta realitat?

Publicat (Xavier Domènech): “No anem a construir un govern que el seu objectiu sigui la independència. Necessitem un canvi a Catalunya i per a Catalunya. Però necessitem un canvi a Catalunya i per a Espanya”.

Algun votant dubta a qui beneficiarà el seu vot i el castigarà, només servirà per seguir finançant a l’estat espanyol!

21-D: Independència possibilista i positiva o progressiva dependència negativa i creixent? Des de la dignitat, què és coherent votar?

perladignitat4 500px

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

És coherent la monarquia? I l’espanyola?

La monarquia castellana, espanyola, és present des de fa segles en la història de Catalunya. No fa falta recordar les seves actuacions....

És lògica la inviolabilitat del cap d’estat?

Amb la notícia de que l’Audiència Nacional arxivarà les causes obertes contra Juan Carlos I, he volgut fer un repàs sobre el...

Volen que el rei emèrit torni a Espanya?

La pregunta és obligada: Qui o quins són els que volen que Juan Carlos torni a Espanya? Les institucions del país? La...

Ha estat un èxit la convenció del PP?

Depèn naturalment de la premsa que llegeixis o dels audiovisuals que vulguis veure. Per citar alguns exemples l’ABC diu: "Casado anuncia l’inici...

Quina credibilitat tenen Casado i el PP?

Aquests dies passats s’ha celebrat la convenció del Partit Popular, segons els col·laboradors de Casado, ha estat un gran èxit i que...