22.6 C
Barcelona
Dimarts 3 octubre, 2023

Preguntes oportunes

Preguntes oportunes abans de votar el 21-D (III)

Victimisme català? Què significaria que Catalunya hagués tingut un sistema com el concert basc que l’estat espanyol nega reiteradament?

Un mitjà tan espanyol i anticatalà com és l’ABC publica: “El Consell General d’Economistes calcula quant podria suposar per a les comunitats autònomes espanyoles el fet que Catalunya tingués un finançament com la del País Basc. Destruiria 234.000 ocupacions, més d’11.000 milions menys d’activitat. Extremadura, Canàries, Madrid i Astúries serien les comunitats més damnificades, si bé totes en sortirien perjudicades. Catalunya guanyaria un 5,2% del PIB i crearia més de 201.000 ocupacions pels majors recursos que rebria. Sortiria beneficiada: en lloc d’aportar 9.892 milions a la solidaritat regional més dels quals rep, com va ocórrer en 2014 segons les últimes balances fiscals, passaria a rebre 10.427 milions: és a dir, 20.319 milions d’euros més que ara, un 9,6% del  seu PIB de majors recursos, segons l’informe”.

Són xifres espanyoles, 20.300 milions d’euros/any

La realitat és superior amb el sistema “cupo”. Què succeiria si Catalunya fos independent? Molt més i millor! Algun partit o capdavanter de PPC, PSC, C’s, esmenta aquest càstig sistemàtic a les famílies, pimes, treballadors, de Catalunya? Cap! Algú pot negar que Catalunya “treballa” per a Espanya en clar detriment dels seus propis habitants? Si tot això succeeix per una “imposició legal” no entra clarament en la definició de “colonització, explotació”? No fan demagògia quan es denuncien retallades, falta d’atenció a temes socials, per què no esmenten en absolut l’asfíxia econòmica? Quan no han recolzat la demanda de “cupo” per a Catalunya a qui representen i beneficien el PPC, PSC, C’s? Als que hi viuen, treballen, tributen a Catalunya… o als qui ho fan a les regions espanyoles? Davant la realitat: És digne optar per aquests partits o dubtar a qui votar?

Quant costa a cada català dependre d’Espanya?

Se sap el que cada habitant de Catalunya “paga de més cada any”, obligatòriament, en nom de la “solidaritat”. És voluntari aquest caríssim tribut que donen suport PPC, PSC, C’s? Són conscients els qui encara dubten què votar als partits dependentistes és castigar al benestar, salut, educació, treball, de les seves pròpies famílies? Són conscients els qui encara puguin dubtar que si amb el “cupo” tipus basc es crearien més de 200.000 llocs de treball, votar a partits dependentistes ho impedirà? Han pensat en la incidència del benestar merescut pel què generen amb el seu treball, en la justícia social que es podria aplicar, en les infraestructures que es podrien millorar si gestionéssim aquests diners? I això amb el “cupo”! Quan més millorarien les vides de “tots” els catalans si fossin independents?

I els comuns-podemites davant aquesta realitat?

Publicat (Xavier Domènech): “No anem a construir un govern que el seu objectiu sigui la independència. Necessitem un canvi a Catalunya i per a Catalunya. Però necessitem un canvi a Catalunya i per a Espanya”.

Algun votant dubta a qui beneficiarà el seu vot i el castigarà, només servirà per seguir finançant a l’estat espanyol!

21-D: Independència possibilista i positiva o progressiva dependència negativa i creixent? Des de la dignitat, què és coherent votar?

perladignitat4 500px

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Per la dignitat