31.5 C
Barcelona
Dissabte 13 agost, 2022

Preguntes oportunes

Preguntes oportunes abans de votar el 21-D (II)

Situació de partida

Tota societat moderna aspira a optimitzar qualitat de vida, democràcia real, justícia social avançada; pròpia cultura, identitat, la dignitat com a valor irrenunciable. El 21-D es presenten diferents opcions. Quina és la més ambiciosa per a “tots” els votants, les seves famílies, per a les empreses, jubilats, joves, autònoms?

Opció independentista: JxCat, ERC, CUP

Han demostrat la seva clara determinació perquè “tots” els habitants de Catalunya gaudeixin d’aquests valors si Catalunya s’independitza. Els seus líders estan imputats, a la presó, embargats, exiliats, per ser demòcrates. Per qui? Per les opcions dependentistes contràries a aquests objectius: PSC, PPC, C’s… I els comunistes-podemites? En via a cap lloc. Això suggereix algunes preguntes oportunes als votants de…

Ciutadans

Publicat: “El vot a C’s para, atura o deté el procés”.

I què deté? La possibilitat que “tots” els votants de Catalunya, les seves famílies, visquin millor, amb més llibertat, justícia social, democràcia… Dignitat! Això és el que volen els seus militants i votants a Catalunya? Fins i tot el seu propi càstig i perjudici per donar suport el seu espanyolisme? El seu escut és significatiu: Un cor amb bandera espanyola, europea i catalana. Qui hagi seguit les seves propostes, campanyes, mítings… què ha escoltat “a favor” de Catalunya i els catalans? Res! Només crítiques que afavoreixen l’anticatalanisme com a identitat, iniciatives per coartar la seva llibertat i potenciar la “dependència” de l’estat espanyol. Recordem que C’s ha votat amb PP “que no augmentin les pensions”?  Alguna cosa que demostri que, de debò, C’s “estima” Catalunya? Podem traduir C’s, no per Ciutadans sinó per “col·laboracionistes”? Sí! Veure definició de “col·laboracionisme”. Com és possible que els seus militants i votants s’autocastiguen tant amb el seu vot? És digne, per a ells i les seves famílies, que optin pel passat i no per un futur molt millor en tot?

Socialistes

Publicat: “El PSC busca l’impuls socialista de tota la vida. Exhibeix els tòtems per seduir l’unionisme d’esquerres”.

Quin impuls socialista català? El que defensava l’autodeterminació dels pobles i… ha acabat subordinant a Catalunya a les regions espanyoles? El que defensava una Espanya plurinacional i respecte al que decideixi el Parlament català i després “va raspallar” l’estatut? Què demostra que el PSC sigui la millor opció per als valors irrenunciables de tots els catalans, que sigui millor que el de la independència? És digne votar a qui, s’oposa a tants beneficis?

Comunistes-podemites

Venent la pell de l’ós… amb la seva proposta de “plurinacionalitat i confederació”. En qualsevol cas, “dependència” i renúncia a la millor qualitat de vida, llibertat, democràcia. El dolent és que “no hi ha ós”. PP, PSOE, C’s, ni s’ho plantegen. Són conscients els seus militants i votants del que renuncien? És digne votar a qui s’automargina dels millors drets?

Borrell (com Adolf Hitler): Cal desinfectar? Santamaría: “Hem decapitat…” i “Diplocat en liquidació”. Incitació a l’odi o demostració d’odi? Què farà el fiscal general?

21-D: Opcions per a la independència positiva o dependència negativa i creixent. Què és el digne per a cada votant i la seva família?

perladignitat4 500px

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Per la dignitat