19.7 C
Barcelona
Divendres 24 març, 2023

Preguntes oportunes

Preguntes oportunes abans de votar el 21-D (I)

És digne votar a Ciutadans?

Publicat (Arrimadas): “Espero tenir Iceta al meu costat  en un Govern constitucional”.

A quina constitució es refereix? La que es va redactar sota pressió militar i, així fins i tot, es va votar a Catalunya? La que ha estat progressivament retallada i que va començar amb la Loapa, pels successius governs de PSOE i PP? La que és sistemàticament incomplida per l’actual govern amb el suport incondicional de C’s? La que reconeix Catalunya com “nacionalitat” però que C’s, PP, PSOE, han convertit en “província colonitzada”? La que, com demostren tots els fets, permet un 155 “a la carta” de qui li dóna contingut, que humilia, deté a líders, castiga milions de catalans? Com seria Catalunya sota una presidència de Ciutadans? Se li han escoltat moltes crítiques, declaracions, “en favor i a favor” de l’estat espanyol. Alguna “a favor i en favor” de Catalunya com a subjecte polític que és, dels seus habitants pel que generen amb el seu treball, per la seva democràcia, llibertat, justícia social? Cap! És digne que C’s rebi un sol vot a Catalunya?

És digne votar a PSC?

Publicat (PSC): Abans de “cosir-les les ferides s’han de desinfectar” perquè, si no, es podreixen.

Ha afegit que Catalunya és “un país malalt” i que està “en un forat”. Borrell demana a Iceta que “des processi” el país”. Qui ha originat i “infectat” aquestes ferides? No va ser Borrell qui va convertir l’A2 (Barcelona-La Junquera) en autopista de peatge quan havia de ser gratuïta? No demostren els fets que el PSOE mai va complir els seus acords amb Catalunya en els estatuts, inversions? Qui va “raspallar” el segon després de ser aprovat per clara majoria en el Parlament? Qui va renunciar al reconeixement de “nació” a Catalunya per convertir-la en sots-regió espanyola? Qui decideix el finançament de cada treballador, família, a Catalunya, sinó els homes socialistes? Vol “des-processar” el país! Vol ignorar i castigar la justa demanda de benestar material, democràcia real i justícia social, a més de 2 milions de catalans? És digne votar al PS(C)OE amb un historial tan negatiu?

És digne votar a Colau, Domènech, comuns?

Publicat: Colau titlla els independentistes “d’irresponsables”.

Diu: “aquesta és l’única opció que ofereix una opció viable, seriosa i creïble, per superar la política de blocs. L’alcaldessa de Barcelona repeteix que no trobaran els comuns a la via unilateral” És irresponsable reaccionar per dignitat democràtica davant els abusos de tot tipus: econòmics, polítics, identitaris? Què pot tenir de “viable, seriós i creïble” proposar una confederació i plurinacionalitat que PP, PSOE, C’s, i la societat espanyola ni es planteja?

Diu que no trobaran als comunistes en la via unilateral. És “bilateral” l’aplicació del 155 i la indignitat, inconstitucionalitat i il·legalitat de la seva aplicació?  No eren “bilaterals” els estatuts, diferents acords, i l’experiència demostra que l’estat espanyol els incompleix sistemàticament? Al no donar suport a la independència unilateral… no s’uneixen als qui apliquen la “dependència” unilateral que tant castiga a “tots” els qui viuen, treballen, tributen a Catalunya?  És digne votar a una opció que, en realitat, no pot complir gens del que promet i que es posa al costat de qui oprimeix, nega democràcia?

perladignitat4 500px

6 COMENTARIS

  1. Aquest és un bon aplec de preguntes incòmodes, d’aquelles que qualsevol dels polítics incoats no sabria respondre amb sinceritat. És a dir, o bé haurien de regirar paraules que no en signifiquen res, o més aviat es defensarien amb l’única arma que sempre és al seu abast: la mentida.

  2. Excel.lents les Preguntes Oportunes d’aquesta setmana. Convinc totalment amb els arguments que ambdós comentaristes han exposat. Malgrat que les enquestes s’entesten a mostrar-nos uns resultats favorables a la candidata de C’S, senyora Arrimadas, tinc el convenciment que els tres partits favorables a La República, obtindran un bon resultat i sortiran afavorits amb més escons que els que es varen aconseguir a les Eleccions del 2015; tant de bo que el meu optimisme no l’erri. En referència al tripartit del 155, pronostico que potser el senyor Iceta obtindrà millor resultat que els seus dos adversaris.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Per la dignitat