21.4 C
Barcelona
Dimarts 26 octubre, 2021

Entrevista a la candidata Inés Arrimadas a TV3

Relacionats

Carta oberta a Carlos Carrizosa (Cs)

He escoltat el seu discurs en el debat d'investidura i, com no podia ser d'una altra forma, no m'ha defraudat gens ni...

A Madrid, tot just ara, estan descobrint a VOX?

A la capital del regne d’Espanya no presten gaire interès a segons quins nous partits fins que s’adonen que els hi agraden...

L’ONU, el Tribunal de la Haia i l’autodeterminació

Després de l'aplicació del 155 a Catalunya, l'ONU va emetre un comunicat a la web de l'Oficina de l'Alt Comissionat pels Drets...

La desfeta política de Ciutadans

Tothom el dóna ja per acabat o vaticina la seva desaparició en poc temps. Què ha fallat? No era un producte de...

Inés Arrimadas, líder de Ciutadans a Catalunya ha estat entrevistada a TV3 pel director de la cadena, Vicent Sanchis. Se l’ha vist molt segura de si mateixa i prou convençuda de les seves possibilitats d’assolir la victòria el pròxim 21-D.

Del bloc unionista o constitucionalista, que és com a ella li agrada que diguin (jo prefereixo anomenar-lo el tripartit del 155) és, sense cap mena de dubte el que sembla que obtindrà el millor resultat segons les enquestes. La candidata de Ciutadans ha anat, de mica en mica, agafant taules i comença a creure’s, i fins i tot a veure’s presidenta de Catalunya.

De les enquestes diu no refiar-se’n gaire però, quan l’entrevistador li va llegir les últimes de què disposava, va esmentar les del CIS que li eren totalment favorables; el cert és que en les passades eleccions al Parlament els resultats obtinguts per la seva formació van ser molt superiors als que vaticinaven les enquestes.

Com era d’esperar va culpar a Puigdemont, i el govern de Junts pel sí, de la situació actual que es viu a Catalunya, va assenyalar que ella i el seu partit diuen la veritat mentre que el govern cessat ha estat enganyant a la ciutadania en un projecte irrealitzable i al marge de la llei, la Constitució i l’Estatut. Aquest discurs ja li he sentit dir molts cops.

Quant a corrupció, així que l’entrevistador li va preguntar el perquè del seu suport al PP. a Madrid o al PSOE a Andalusia, la seva resposta era d’esperar: han aconseguit signar uns protocols que obliguen a la part contraria i, com a exemple, va citar les renúncies dels dos expresidents andalusos i la posada en marxa d’una comissió d’investigació pel finançament irregular del Partit Popular. Va aprofitar per criticar CiU dient que a Catalunya hi havia tanta corrupció com la resta d’Espanya.

Igual que Domènech i Iceta, Arrimadas va dir que vol un pacte prioritari per a les polítiques socials a Catalunya i si cal pactar amb PSC i PP o, fins i tot amb els comuns, per dur-lo a terme, ho farà en comptes de les polítiques de l’anterior govern que destinava únicament “pasta per al referèndum” segon les seves paraules.

En campanya electoral es poden fer promeses o propostes que no sempre es podran complir si s’han de pactar amb altres formacions, totes hauran de cedir si es vol arribar a pactes, fins aquí ho trobo normal. El que no trobo normal són les mentides i les mitges veritats. Quantes lleis de caràcter social del govern anterior es va carregar el Constitucional? No recordo que la senyora Arrimadas protestés gaire per aquest fet.

Quin govern va establir la renda mínima per la població senyora Arrimadas? No s’ha pogut dur a terme per l’aplicació del 155 que el seu partit ha avalat amb molta alegria. De vegades en campanya es diuen tantes coses que la memòria sol fallar, Vostè a més de mentir en la seva acusació a l’adoctrinament de l’escola a Catalunya va dir: El canvi a la Generalitat tindrà rostre de dona i va alçar la bandera de la igualtat de gènere. No recorda que aquesta és una altra llei del govern que tant critica i que va ser tombada pel Constitucional?

Senyora Arrimadas, sé que té estudis i màsters, però no és suficient per governar Catalunya, el seu partit no és de fiar segons el meu criteri i espero i confio que no es complexi el somni de ser la meva presidenta. Acceptarà una derrota el 21-D si els partits independentistes obtenen la majoria absoluta? No seria democràtic respectar la voluntat de la població? No crec en la democràcia espanyola ni tampoc en la del seu partit.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Pot haver-hi un govern PP-VOX a Espanya?

És possible naturalment. Si els ciutadans els atorguen els vots suficients que, sumats amb el que resta de Cs, els dóna una majoria parlamentària que...

De què es desentenen ERC i la CUP?

Publicat: "Esquerra i la CUP es desentenen del projecte 'Consell per la República'". Què és el Consell? Viquipèdia: “Organització privada que busca...

La gran enganyifa dels pressupostos de l’Estat

Tornem a estar en època de negociació dels pressupostos generals de l'Estat. Per aprovar-los el govern central necessitarà el suport d'altres formacions...

Per què a Espanya s’odia tant a Catalunya?

Aquesta és una pregunta que em plantejo moltes vegades perquè em fa l'efecte que hi ha una part de cert i una...

És coherent la monarquia? I l’espanyola?

La monarquia castellana, espanyola, és present des de fa segles en la història de Catalunya. No fa falta recordar les seves actuacions....