28.4 C
Barcelona
Diumenge 5 juliol, 2020

Entrevista al candidat Xavier Domènech a TV3

Relacionats

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...

Reconstrucció? No, redisseny total de Catalunya!

Recorden el conte del "rei nu"? Segons els seus sastres, li van confeccionar una roba tan extraordinària que només els idiotes no la veurien....

Per què dubtem de la justícia espanyola?

Varis són els motius començant per la més que dubtosa separació de poders de l'estat. Només amb veure la forma en què són triats...

El tancament de Nissan a Catalunya

Un fet és inqüestionable: davant les multinacionals o tens instruments d'Estat o estàs cuit. Dic això perquè s'està estenent entre els portaveus de l'estat...

He seguit l’entrevista que Vicent Sanchis li ha fet a Xavier Domènech i, si he de ser sincer, no he entès gran cosa; la seva total indefinició m’ha sobtat molt i confesso no haver captat ni les seves reflexions del moment actual, el seu programa i les possibles coalicions postelectorals de cara a una hipotètica formació de govern.

És un híbrid que no acabo d’entendre, no és una continuació de CSQP ni del Podem que es va presentar a les últimes eleccions generals. Així i tot és el conglomerat format per Ada Colau i ell mateix però que manté vincles amb Pablo Iglesias i el seu Podemos.

No em va quedar clar quin seria el seu paper segons els resultats que pogués obtenir el pròxim 21-D. A preguntes del director de la cadena va dir que de cap manera donaria suport a cap partit espanyolista promotor del 155 i, menys encara, a Ciutadans i el PP. Semblava que, segons com i de quina manera, podria encetar converses amb el PSC. Va voler deixar clar que tampoc pactaria amb Junts per Catalunya, la llista de Puigdemont.

Davant aquestes respostes no queda altre partit que ERC per una possible coalició, no sé què pensaran els d’Esquerra però jo no ho veig clar. Si el que pretén és formar un tripartit amb ERC i PSC ho tindrà difícil, ja que, ideològicament, estan lluny un de l’altre i ell ben bé situat al mig (de què, de qui?) manifesta ser d’esquerres i el seu programa contempla molt l’aspecte social que l’anterior govern no va atendre.

domebech_diez-770x433

Aquest és un discurs que no li accepto. Varen ser 26 les lleis aprovades pel Parlament de Catalunya que van ser revocades pel Constitucional a petició del PP. La gran majoria d’elles pretenien incrementar els ingressos per destinar-los a la qüestió social. Habitatges buits, pobresa energètica, impost sobre grans superfícies, dipòsits bancaris… El govern de Carles Puigdemont ho va intentar i el mur del PP ho va impedir. Que C’s i el PP diguessin que només es preocupaven del tema de la Independència en comptes dels catalans, és una fal·làcia d’ells però impròpia de Domènech.

La relació amb Pablo Iglesias és evident, el madrileny ha vingut a Catalunya a fer campanya i donar-li suport; fins aquí no hi tinc res a dir però el Pableras ha canviat el seu discurs i ja no està pel dret a decidir; a més, ha criticat el defenestrat govern català acusant-lo de ser el responsable de ressuscitar el feixisme. Tindrem els catalans la culpa?

No és el govern del PP el que atia l’odi contra Catalunya? No ha estat el mateix rei Felip qui ha donat suport a Rajoy contra Catalunya? D’on ha sortit l’expressió “a por ellos“. Davant aquesta infundada i malèvola acusació d’Iglesias, que ha dit en Domènech? Ho troba adient? Tan agraït està de què, davant d’una possible baixada de tensió, li practiqués el boca a boca en el Congrés?

1456916051_457155_1456919952_noticia_normal

El més fotut, al meu entendre, és que amb els seus vots pot arribar a decantar el resultat si als dos blocs existents els manquen els vots necessaris per formar govern. A favor de qui anirà? Per les respostes que ha dit només podria formar un govern d’esquerres amb el PSC i ERC, Iceta ho acceptaria però… Ho faria Esquerra? Em temo que no.

- Anunci -

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Laura Borràs i el quart poder de l’estat

D'acord amb la votació que s'ha dut a terme al congrés, Laura Borràs haurà de comparèixer davant del Suprem acusada de quatre delictes que li poden...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (II)

Són molts els motius a exposar per creure que no té aquest dret, per molt que ho digui la llei, la constitució o els lletrats...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (I)

La Constitució, en el seu article 56.3, diu que "la persona del rei és inviolable i no estarà subjecta a responsabilitat; els seus actes...

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...

Diego Pérez de los Cobos i la Guàrdia Civil

Ha esclatat la guerra en la Guàrdia Civil. Primer va ser destituït el coronel Diego Pérez dels Cobos, el que va provocar la dimissió del...