19.3 C
Barcelona
Dimarts 22 setembre, 2020

Entrevista al candidat Xavier García Albiol a TV3

Relacionats

Per què vol ser independent Catalunya? (V/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució... Per a viure en veritable democràcia. A...

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...

Carta oberta a Pedro Sánchez, president en funcions

El primer que li vull dir-li és que vostè no em cau bé. Actualment està en funcions, el que no significa que funcioni sinó que ho...

Què se n’ha fet de l’esperit de l’1-O?

La pregunta no és retòrica, jo vull saber-ne la veritat. Quan plantejo la pregunta aquesta va adreçada als partits polítics que semblaven independentistes i...

El líder del PP a Catalunya va ser entrevistat pel director de la cadena i, tot i no esperar-ne d’ell cap novetat, em va tornar a decebre amb el seu discurs anodí, avorrit i repetitiu, ja que sembla no saber dir res més. La meva esposa va aconsellar-me no escoltar-lo i jo no li vaig fer cas, cosa que a posteriori vaig lamentar.

No tenen cap altre candidat a Catalunya? És el millor dels seus o és l’únic disponible? Si jo fos candidat i em preguntessin amb qui voldria mantenir un cara a cara definitiu per guanyar unes eleccions, sense cap mena de dubte el triaria a ell.

Vicent Sanchis li va fer un munt de preguntes i les respostes d’Albiol van ser decebedores totes i cadascuna d’elles. Com un lloro de repetició deia que s’ha d’estar dins la legalitat, la Constitució i l’Estatut. Potser deu ignorar que el dit Estatut és el que el seu partit va imposar als catalans, gràcies al Constitucional, i que no té res a veure amb el que va ser aprovat al Parlament de Catalunya.

xavier-garcia-albiol-655x368

Presumia de la valentia de Rajoy en aplicar l’article 155 i que, amb aquesta mesura, es tornaria a la normalitat (?). Que el 155 quedaria invalidat però que, en el cas d’un govern independentista, es tornaria a aplicar si aquest continues optant per unilateralitat. Va dir que els empresonats no ho són per les seves idees sinó per saltar-se la llei i que, evidentment, no es tracten de presos polítics.

Va arribar a dir que la manifestació de Brussel·les no li va fer cap mal a Mariano Rajoy sinó a Catalunya (?) i que passejar l’odi a Espanya per la capital belga va ser un greu i gran error. Jo que vaig anar-hi puc donar fe de tot el contrari. Un policia belga, net d’un exiliat de la guerra civil espanyola, va felicitar-nos abans de marxar dient que no havia vist mai una manifestació tan multitudinària sense cap incident.

Si Sanchis l’hagués burxat un pèl més, Albiol hauria fet un ridícul descomunal però, com sap que vol tancar TV3 i reobrir-la amb “persones normals”, es va contenir tot i fer-li algunes referències pel que fa a la professionalitat de la cadena i el bon treball que es realitza. Ell va anar a la seva, com sempre, i no ho va voler reconèixer.

Per acabar, ja que l’entrevista no donava més de si, degut a la incapacitat de l’entrevistat, vull destacar una pregunta que no va respondre o que ho va fer a l’estil Albiol, Sanchis li va preguntar si creia que obtindria més vots dels que li vaticinen les enquestes a hores d’ara i la seva resposta va ser que millorarien a poc a poc. Tampoc no es va definir si en el cas d’una victòria dels constitucionalistes quin seria el seu preferit com a president.

limpiando-badalona-copia-600x400

Va tenir, però, la barra de dir que entre Arrimadas i Iceta, ell es considerava més preparat per governar perquè tenia l’experiència de govern de l’ajuntament de Badalona. Suposo que feia referència a la neteja que va voler fer d’immigrants amb els quals ara es fotografia en campanya electoral. Insisteixo, es tracta del contrincant més qualificat per a perdre un debat que jo mai no he conegut.

Més articles

2 COMENTARIS

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

El règim del 78, la mentida de la transició

Aquest no és el primer cop que parlo del règim sorgit de la transició, declarat modèlic per part de la classe política...

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Aquesta pregunta l'haurien de respondre els afiliats al partit en primera instància i després que fos corroborada pels votants quan siguin cridats...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (II)

Dues setmanes després del manifest de suport al rei emèrit, Rodolfo Martin Villa ha rebut el mateix per part de tots els expresidents vius, sense excepció i per...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...