10.8 C
Barcelona
Dissabte 2 desembre, 2023

Entrevista al candidat Xavier García Albiol a TV3

Relacionats

L’ONU, el Tribunal de la Haia i l’autodeterminació

Després de l'aplicació del 155 a Catalunya, l'ONU va emetre un comunicat a la web de l'Oficina de l'Alt Comissionat pels Drets...

Avui, més que mai, desconfio de la justícia

Em refereixo, òbviament, a la justícia espanyola. El judici al major Trapero i la cúpula dels mossos d'esquadra i, especialment la seva sentència, ha...

Per què vol ser independent Catalunya? (V/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució... Per a viure en veritable democràcia. A...

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...

El líder del PP a Catalunya va ser entrevistat pel director de la cadena i, tot i no esperar-ne d’ell cap novetat, em va tornar a decebre amb el seu discurs anodí, avorrit i repetitiu, ja que sembla no saber dir res més. La meva esposa va aconsellar-me no escoltar-lo i jo no li vaig fer cas, cosa que a posteriori vaig lamentar.

No tenen cap altre candidat a Catalunya? És el millor dels seus o és l’únic disponible? Si jo fos candidat i em preguntessin amb qui voldria mantenir un cara a cara definitiu per guanyar unes eleccions, sense cap mena de dubte el triaria a ell.

Vicent Sanchis li va fer un munt de preguntes i les respostes d’Albiol van ser decebedores totes i cadascuna d’elles. Com un lloro de repetició deia que s’ha d’estar dins la legalitat, la Constitució i l’Estatut. Potser deu ignorar que el dit Estatut és el que el seu partit va imposar als catalans, gràcies al Constitucional, i que no té res a veure amb el que va ser aprovat al Parlament de Catalunya.

xavier-garcia-albiol-655x368

Presumia de la valentia de Rajoy en aplicar l’article 155 i que, amb aquesta mesura, es tornaria a la normalitat (?). Que el 155 quedaria invalidat però que, en el cas d’un govern independentista, es tornaria a aplicar si aquest continues optant per unilateralitat. Va dir que els empresonats no ho són per les seves idees sinó per saltar-se la llei i que, evidentment, no es tracten de presos polítics.

Va arribar a dir que la manifestació de Brussel·les no li va fer cap mal a Mariano Rajoy sinó a Catalunya (?) i que passejar l’odi a Espanya per la capital belga va ser un greu i gran error. Jo que vaig anar-hi puc donar fe de tot el contrari. Un policia belga, net d’un exiliat de la guerra civil espanyola, va felicitar-nos abans de marxar dient que no havia vist mai una manifestació tan multitudinària sense cap incident.

Si Sanchis l’hagués burxat un pèl més, Albiol hauria fet un ridícul descomunal però, com sap que vol tancar TV3 i reobrir-la amb “persones normals”, es va contenir tot i fer-li algunes referències pel que fa a la professionalitat de la cadena i el bon treball que es realitza. Ell va anar a la seva, com sempre, i no ho va voler reconèixer.

Per acabar, ja que l’entrevista no donava més de si, degut a la incapacitat de l’entrevistat, vull destacar una pregunta que no va respondre o que ho va fer a l’estil Albiol, Sanchis li va preguntar si creia que obtindria més vots dels que li vaticinen les enquestes a hores d’ara i la seva resposta va ser que millorarien a poc a poc. Tampoc no es va definir si en el cas d’una victòria dels constitucionalistes quin seria el seu preferit com a president.

limpiando-badalona-copia-600x400

Va tenir, però, la barra de dir que entre Arrimadas i Iceta, ell es considerava més preparat per governar perquè tenia l’experiència de govern de l’ajuntament de Badalona. Suposo que feia referència a la neteja que va voler fer d’immigrants amb els quals ara es fotografia en campanya electoral. Insisteixo, es tracta del contrincant més qualificat per a perdre un debat que jo mai no he conegut.

Més articles

2 COMENTARIS

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

El jutge García Castellón segueix en els seus tretze

Malgrat que la Fiscalia està en contra de la seva decisió, el jutge ha elevat al Tribunal Suprem el cas contra Carles...

El PP i VOX no aconsegueixen regirar la Unió Europea contra l’amnistia

El debat a l'Eurocambra, que estava marcat a l'agenda del PP, ha quedat deslluït amb la presència de menys d'una setena part...

Els bisbes espanyols s’oposen a l’amnistia

Es tracta d'un clar exemple de com la dreta intensifica la seva estratègia d'oposició al govern a través de l'amnistia i per...

Què és el patriotisme i a qui representa?

Abans d'iniciar aquest article he volgut conèixer el seu significat segons la RAE i diu així: "Amor a la pàtria i el...

La llei d’amnistia encaixa perfectament en la Constitució

Davant la quantitat d'exabruptes que hem sentit en la primera sessió d'investidura de Pedro Sánchez, avui en comptes d'un article de qui...