25.1 C
Barcelona
Dissabte 10 juny, 2023

Carta oberta a Miquel Iceta

Relacionats

Ciutadans hibernació i Arrimadas dimissió

En menys de 48 hores, les dues notícies van ser capçalera en moltíssims mitjans de comunicació i, evidentment vaig escriure dos articles...

Inés Arrimadas (Cs) abandona la política

Inés Arrimadas García és una advocada i expolítica espanyola. Va ser presidenta de Ciudadanos de 2020 a 2023, i diputada en el Congrés dels Diputats per Barcelona des...

Es prega una oració per l’ànima de Ciudadanos

Si donem un cop d'ull a la història de Ciudadanos, en poc més de quatre anys, observarem que de ser tercera força del Congrés de diputats...

El racisme i el cas de Vinícius Júnior

La lluita contra el racisme no admet excepcions. Ni la mala educació ni el comportament provocador d'algú són eximents, ni tampoc atenuants....

Senyor Iceta. Vostè em desconcerta cada cop més, dic que em desconcerta per no dir que em posa de mala llet. No arribo a entendre el seu posicionament actual davant la situació de Catalunya, amb tota la sinceritat del món confesso estar decebut amb vostè i el PSC.

Vostè, al meu entendre, no és agraciat físicament però destaca molt més que ningú en les fotografies, en especial dues d’elles: La que comparteix amb Inés Arrimadas i García Albiol davant el Constitucional i la que rodejat de membres del PP participa en una manifestació per la unitat d’Espanya, aquesta última foto hauria d’estar premiada.

Vostè li demanava a Pedro Sánchez (Peedroooo) que els alliberés de Rajoy i del PP i, el seu “amic”, en comptes de fer-li cas es va oferir a Rajoy per anar contra el procés. Sense el PSOE l’article 155 és possible que no s’hagués dut a terme. Per què ho va fer? Doncs per una cosa ben senzilla: la seva intel·ligència no dóna més de si. Va confiar en Rajoy i el seu compromís de reformar la Constitució sabent que, aquell, no té cap tipus de credibilitat.

1474716062015

Sánchez seria president si en comptes de pactar amb C’s o hagués fet amb Podem i els nacionalistes bascos i catalans. Després, encara que a ell l’havien fet fora de la secretaria del partit, aquest, amb la seva abstenció, va fer president a Mariano Rajoy. La forma en què va ser foragitat i la mal dissimulada operació de la sultana d’Andalusia li va donar un corrent de simpatia entre les bases i, com tots ja sabem, va recuperar el càrrec.

Vostè és més intel·ligent, té facilitat de paraula i molta més experiència; és clar i elegant en els seus discursos i educat en les seves intervencions parlamentàries. En un article de la desapareguda web Catalunya Opina vaig felicitar-lo per la seva valentia en sortir de l’armari i declarar públicament la seva homosexualitat. Ara bé, que jo el pugui considerar intel·ligent no m’impedeix creure que vostè està equivocat en els seus plantejaments.

Vostè encara confia en un pacte amb l’estat i la seva reforma confederal. Des de 1714 han passat tres segles i tot segueix igual, Catalunya no és Espanya, és d’Espanya que és molt diferent. La Constitució, tot i admetent les nacionalitats i regions que integren l’estat, no actua més que en versió castellana, Espanya no respecta la història, llengua, cultura i tradicions de Catalunya, l’ataca i menysprea contínuament i la maltracta financerament.

La tercera via és una via morta sense cap mena de futur. Quants cops s’ha prohibit l’ús del català? Per què els impostos a Catalunya eren tres i quatre cops més elevats? Per què als catalans no se’ls permetia negociar amb les colònies d’Amèrica? Seria molt llarg d’explicar totes les agressions sofertes des del decret de Nova Planta i vostè n’és del tot coneixedor. No podré mai entendre que donés suport al 155 senyor Iceta.

L’últim estatut pretenia aconseguir, d’un cop per sempre, l’encaix de Catalunya dins l’estat espanyol. Qui ho va impedir? El mateix partit a qui vostès li han donat suport pel 155. Ara es nega a donar-li el vistiplau a un govern de dretes a casa nostra. En canvi en les seves files ha inclòs un membre de SCC i un altre d’Unió. Creu que així tindrà més opcions per la tercera via o l’estat federal? En el seu programa parla de la reconciliació amb la resta dels espanyols. Quins? Aquells que cridaven “a por ellos”. O a Felip VI que els animava?

Espanya s’ha negat sempre al reconeixement del fet diferencial català, així com també a la plurinacionalitat de l’estat. Vostè es considera hereu del catalanisme i respectuós amb tots aquells que opinen diferent. Perquè es nega a un referèndum per saber, de debò, l’opinió de la majoria del poble català? Vostè sap perfectament que els comicis del 21-D són del tot il·legals, però que tots es presentaran diu vostè, Li prego que no ho critiqui. Sap d’alguna altra formula per saber el que pensem els catalans? Acceptarà els resultats si els partits independentistes guanyen?

Vull confiar que serà així i que, a la vista dels resultats, treballarà per la futura República de Catalunya, si no és així, un cop més m’haurà tornat a decebre.

Més articles

14 COMENTARIS

 1. Sr. Iceta, només vull dir-li dues coses: Seguirè amb interès tota la seva campanya electoral a les eleccions (il·legals de totes totes) del 21 de desembre per veure si en algun moment entés que Catalunya i Espanya són dues nacions diferents cada una d’elles amb vida pròpia i la segona que no el votarè ja que no és de fiar.

 2. Realment ens interessa desenganxarse de la dreta? O potser ja forma part del plan de la mal anomenada transició?. Entre ells es van passant el poder quan convé o toca, entre ells es tapen els draps bruts, entre ells sesbronquen i critiquen de tant en tant per fer una mica de circ, però algú dubte encara que això no sigui el que a tots ells ja els va bé.

 3. Només un petit detall

  Aquest impresentable que pretén ser el President dels catalans s ha preguntat mai si te alguna neuronal viva.
  Sr. Iceta vostè només fa la punyeta.
  Vostè de polític no té res. Ja no diguem d estadista. Plegui home. Dediqui al que més sap fer. A ballar en una barra de discoteca.

 4. Només un petit detall

  Aquest impresentable que pretén ser el President dels catalans s ha preguntat mai si te alguna neuronal viva.
  Sr. Iceta vostè només fa la punyeta.
  Vostè de polític no té res. Ja no diguem d estadista. Plegui home. Dediqui al que més sap fer. A ballar en una barra de discoteca.

 5. Per què l’Iceta ajuda a les dretes ecspanyolistes? Home, és molt senzill, perquè a Catalunya, és un partit sucursal del PSOE que és la central i només farà el que l’hi manin. I no cal parlar-ne mes.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Ciutadans hibernació i Arrimadas dimissió

En menys de 48 hores, les dues notícies van ser capçalera en moltíssims mitjans de comunicació i, evidentment vaig escriure dos articles...

Inés Arrimadas (Cs) abandona la política

Inés Arrimadas García és una advocada i expolítica espanyola. Va ser presidenta de Ciudadanos de 2020 a 2023, i diputada en el Congrés dels Diputats per Barcelona des...

Es prega una oració per l’ànima de Ciudadanos

Si donem un cop d'ull a la història de Ciudadanos, en poc més de quatre anys, observarem que de ser tercera força del Congrés de diputats...

El racisme i el cas de Vinícius Júnior

La lluita contra el racisme no admet excepcions. Ni la mala educació ni el comportament provocador d'algú són eximents, ni tampoc atenuants....

La independència, un punt de vista diferent

Des que vaig accedir a la jubilació, un dels meus entreteniments ha estat la lectura i sobretot escriure, cosa que sempre m'ha agradat. La...