24.8 C
Barcelona
Divendres 14 agost, 2020

Carta oberta a Rafel Catalá, ministre de Justícia

Relacionats

Per què vol ser independent Catalunya? (VII/XI)

Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia. Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma...

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...

Segueixo desconfiant de la justícia espanyola

Últimament i de forma cada molt menys dissimilada, estem observant la inexistència, cada cop més acusada, de la separació de poders a...

Senyor. Vostè sap moltíssim més de lleis i justícia que jo, no en va és l’actual ministre del ram i, per tant, té els coneixements i l’experiència necessària per desenvolupar el càrrec.
Per aquesta raó m’agradaria molt saber la seva opinió sobre una sèrie d’assumptes que no entenc i que, de vegades, em neguitegen i em fan perdre la son.

Llegeixo que el Constitucional ha suspès l’entrada a presó dels condemnats pels actes de violència perpetrats, en la Blanquerna de Madrid, en la diada de l’11 de setembre del 2014; així mateix m’he assabentat que un dels acusats és cunyat de l’actual ministre portaveu del govern i cosí de l’anterior ministre de defensa. En l’àmbit popular i de carrer això no s’entén gaire. Ho considera normal senyor ministre?

Al senyor Sandro Rossell se l’acusa per valor de 15 milions d’euros per la contractació dels partits de futbol del Brasil a través de la televisió, quantitat que la Federació brasilera no reclama i que fa 6 mesos que és a la presó sense haver sigut jutjat. Per avalar 15 milions se li han practicat embargaments per valor de 40 milions. Ho considera normal senyor ministre?

Els senyors Urdangarín i Millet estan en llibertat, estan condemnats però no han entrat a la presó. Al primer no se li ha retirat el passaport i viu tan tranquil·lament a Suïssa. A la seva dona la van declarar innocent en el cas Nóos i va comptar amb dos lletrats defensors, la qual cosa seria normal si un d’ell no fos precisament el fiscal del cas. Ho considera normal senyor ministre?

Els dos Jordis, presidents de l’ANC i Òmnium, els tenen a la presó sense jutjar i acusats d’un delicte que no han comès. És gràcies a ells que la guàrdia civil va poder sortir sense problemes de l’edifici d’hisenda de Catalunya, ja que van poder dissoldre pacíficament la manifestació allà existent. Ho considera normal senyor ministre?

Llegeixo que a un convicte d’assassinat li poden caure de 10 a 15 anys de presó, segons les circumstàncies agradants o atenuants i, en canvi, als membres del govern català que ara són a la presó, li poden caure fins a 30 anys. No entenc que persones que han complert el seu programa electoral, sense violència, puguin ser castigades molt per sobre d’un assassí. Ho considera normal senyor ministre?

Vostè, en una compareixença en el congrés dels diputats i fent referència a les càrregues policials de l’1-O contra la població civil indefensa, quasi se n’ha rigut i faltat al respecte a les víctimes fent algun comentari prou desafortunat. Era normal aquella violència? Que un total de 1066 persones foren agredides, ho considera normal senyor ministre?

Ja per acabar m’assabento que el ministre Zoido anima a denunciar els catalans sospitosos de “delictes l’odi”. A l’efecte ha obert una pestanya nova a la pàgina web, dins l’apartat destinat als delictes d’odi. Es titula “Situació a Catalunya: protecció de víctimes’, i anima a denunciar els catalans sospitosos de ‘delictes d’odi”. Es podrà també denunciar als no catalans per aquest mateix delicte? Qui odia més i a qui, em pregunto.

Juan-Ignacio-Zoido_1109599535_65180743_667x375

Amb aquest objectiu, el ministeri facilita un telèfon de contacte i un correu electrònic. Les acusacions d’incitació a l’odi i les denúncies han afectat desenes de persones aquestes últimes setmanes, especialment ciutadans que han fet comentaris sobre la violència dels cossos policíacs espanyols durant l’1-O.

Després de l’arenga del Rei i de molts polítics del PP i C’s contra Catalunya, qui és que va cridar “a por ellos“? Com sabrà el ministre si les denuncies, són falses o no? Aquí es pot armar un escàndol descomunal. Ho considera del tot normal senyor ministre?

Saber la seva opinió seria força interessant, almenys pel que a mi respecta.

Més articles

2 COMENTARIS

  1. El cinisme s’ha converrtit per els ministres del Govern Rajoy la seva expressió habitual. Ara els surt sense dissimular la mala llet que porten dins

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per què vol ser independent Catalunya? (VII/XI)

Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia. Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma...

Juan Carlos I i la seva inviolabilitat

Totes les coses que hem anat sabent en el temps, les notícies que arribaven de l'estranger i el descobriment final de les...

Juan Carlos és un exiliat o un fugitiu?

No coneixem exactament el text de la carta que Juan Carlos li va enviar al seu fill, l’únic que ens ha arribat...

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...