24.8 C
Barcelona
Divendres 14 agost, 2020

Carta oberta a monsenyor Antonio Cañizares

Relacionats

Per què vol ser independent Catalunya? (VII/XI)

Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia. Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma...

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...

Segueixo desconfiant de la justícia espanyola

Últimament i de forma cada molt menys dissimilada, estem observant la inexistència, cada cop més acusada, de la separació de poders a...

Un altre cop, com a dirigent de l’església com és vostè, s’ha fotut allà on no li pertoca, una vegada més, com a representant del nacional-catolicisme imperant en l’època de Franco, ha sortit a expressar una opinió impròpia de la democràcia i que no té res a veure amb els sentiments i la religiositat de les persones.

Què signifiquen les seves paraules? Ser catòlic i practicant és incompatible amb els anhels de llibertat d’un poble? Els catalans que aspiren a la independència del seu país són uns mals catòlics? Se’ls ha d’excomunicar per voler ser lliures, tolerants i respectuosos? Vol dir que no ha pres massa vi de missa abans de fer aquestes declaracions?

A sobre culpa als bisbes i capellans de Catalunya; segons vostè haurien d’haver estat més crítics davant el sobiranisme per evitar així la divisió entre famílies i la incitació a l’odi. Em costa de creure que un bisbe digui tantes barbaritats però vostè les ha dit. Manifesta, sense cap rubor, que la Conferència episcopal sempre ha estat molt clara sobre la qüestió i ho justifica apel·lant a la Constitució i que, aquesta, és la postura oficial de l’Església.

Diu la Constitució com ha d’actuar l’església? Li recomana les persones que han de ser elevades a la beatificació o santedat? Aconsella als fidels que vagin o deixin d’anar a missa? Nomena els capellans, bisbes o cardenals? Ha fet o promulgat alguna llei que contempli l’ordre intern, els nomenaments i trasllats del col·lectiu catòlic dins l’estat? Doncs si no ho ha fet, que pinten vostè i la conferència episcopal en temes polítics?

Vostè ha estat molt crític amb el comportament del col·lectiu eclesiàstic perquè considera que “haurien d’haver entrat més a fons en el tema de la unitat d’Espanya”. Li correspon a vostè i a l’església opinar sobre aquest tema? La solució que proposa és clarificar la no legitimitat del secessionisme als països democràtics (?) a través de la reconciliació, la unitat, la veritat (la seva o la veritable?) i la defensa del bé comú.

Qui és vostè per criticar Oriol Junqueras per apel·lar a la seva condició de catòlic i, alhora, manifestar que està en contra de la violència? Li retreu que quan es genera odi, la violència no és només violència física, sinó agressió al contrari, després puntualitza que el procés independentista ha suscitat odis que abans no existien. Cañizares dixit.

Vostè és lamenta que a Catalunya “ningú s’hagi referit als pobres”, que són “els que es quedaran sense feina” i, per tant, i sempre a ulls seus, “els veritables perjudicats”. Sàpiga senyor bisbe del tres al quart, que va ser l’estat qui va impedir la llei catalana de pobresa energètica i altres destinades a recaptar més impostos per atendre necessitats socials.

No li he sentit dir que reprova a l’estat aquestes mesures, tampoc que denunciés l’actuació policial contra personal civil que només pretenia, democràticament, donar la seva opinió mitjançant les urnes. Com a persona puc entendre que sigui contrari a trencar la que per a vostè és “la sagrada unitat d’Espanya” però, com a bisbe, no és ningú per opinar de política i, menys encara, criticar catòlics per les seves idees. Qui collons s’ha cregut que és?

Més articles

8 COMENTARIS

 1. Este “bis e”, se debe creer con la potestad divina de repartir carnets de buenos o malos católicos, según su afiliación política.en qué época vive este hombre?. Si tanto le preocupa la pobreza no ya en Catlunya, sino en el mundo, porque no hace acto de pobre toda la maquinaria de la iglesia y comienzo repartiendo su enorme e insultante riqueza?. Sabe que Sr. Bisbe, váyase a la m….. Es Ud. Un claro ejemplo de lo rancio y arcaico del Franquismo más puro y duro. Siempre beneficiándose del poder corrupto

 2. Sr.Canizares, me parece muy atrevido su comentario como pastor de ovejas que es, como catolico, donde esta el espiritu evangelico?, no sera que suspira
  volver a los tiempos de Rouco?..J

 3. Sr.Canizares, me parece muy atrevido su comentario como pastor de ovejas que es, como catolico, donde esta el espiritu evangelico?, no sera que suspira
  volver a los tiempos de Rouco?..J

 4. El discurs del bisbe Cañizares a part de no tenir res d’evangèlic – Jesús predicava amor, comprensió i respecte vers els altres – no ha fet altre cosa que manifertar-se hereu de les ideis inamovibles del nacionalcatolicisme.
  Jesús predicava l’alliberament dels homes i dels pobles i si per fer-ho calia anar contra les lleis romanes que ho impedien va ser capaç d’enfrontar-se al poder establert i en va pagar les conseqüències.
  Com a catòlica em sento avergonyida de les declaracions d’un senyor que predica el que no li toca de predicar.

 5. El discurs del bisbe Cañizares a part de no tenir res d’evangèlic – Jesús predicava amor, comprensió i respecte vers els altres – no ha fet altre cosa que manifertar-se hereu de les ideis inamovibles del nacionalcatolicisme.
  Jesús predicava l’alliberament dels homes i dels pobles i si per fer-ho calia anar contra les lleis romanes que ho impedien va ser capaç d’enfrontar-se al poder establert i en va pagar les conseqüències.
  Com a catòlica em sento avergonyida de les declaracions d’un senyor que predica el que no li toca de predicar.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per què vol ser independent Catalunya? (VII/XI)

Perquè Espanya tracta a Catalunya com una colònia. Merecemos perder Cataluña. Esta cochina prensa madrileña está haciendo la misma...

Juan Carlos I i la seva inviolabilitat

Totes les coses que hem anat sabent en el temps, les notícies que arribaven de l'estranger i el descobriment final de les...

Juan Carlos és un exiliat o un fugitiu?

No coneixem exactament el text de la carta que Juan Carlos li va enviar al seu fill, l’únic que ens ha arribat...

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...