25 C
Barcelona
Dissabte 10 juny, 2023

Carta oberta a monsenyor Antonio Cañizares

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

Un altre cop, com a dirigent de l’església com és vostè, s’ha fotut allà on no li pertoca, una vegada més, com a representant del nacional-catolicisme imperant en l’època de Franco, ha sortit a expressar una opinió impròpia de la democràcia i que no té res a veure amb els sentiments i la religiositat de les persones.

Què signifiquen les seves paraules? Ser catòlic i practicant és incompatible amb els anhels de llibertat d’un poble? Els catalans que aspiren a la independència del seu país són uns mals catòlics? Se’ls ha d’excomunicar per voler ser lliures, tolerants i respectuosos? Vol dir que no ha pres massa vi de missa abans de fer aquestes declaracions?

A sobre culpa als bisbes i capellans de Catalunya; segons vostè haurien d’haver estat més crítics davant el sobiranisme per evitar així la divisió entre famílies i la incitació a l’odi. Em costa de creure que un bisbe digui tantes barbaritats però vostè les ha dit. Manifesta, sense cap rubor, que la Conferència episcopal sempre ha estat molt clara sobre la qüestió i ho justifica apel·lant a la Constitució i que, aquesta, és la postura oficial de l’Església.

Diu la Constitució com ha d’actuar l’església? Li recomana les persones que han de ser elevades a la beatificació o santedat? Aconsella als fidels que vagin o deixin d’anar a missa? Nomena els capellans, bisbes o cardenals? Ha fet o promulgat alguna llei que contempli l’ordre intern, els nomenaments i trasllats del col·lectiu catòlic dins l’estat? Doncs si no ho ha fet, que pinten vostè i la conferència episcopal en temes polítics?

Vostè ha estat molt crític amb el comportament del col·lectiu eclesiàstic perquè considera que “haurien d’haver entrat més a fons en el tema de la unitat d’Espanya”. Li correspon a vostè i a l’església opinar sobre aquest tema? La solució que proposa és clarificar la no legitimitat del secessionisme als països democràtics (?) a través de la reconciliació, la unitat, la veritat (la seva o la veritable?) i la defensa del bé comú.

Qui és vostè per criticar Oriol Junqueras per apel·lar a la seva condició de catòlic i, alhora, manifestar que està en contra de la violència? Li retreu que quan es genera odi, la violència no és només violència física, sinó agressió al contrari, després puntualitza que el procés independentista ha suscitat odis que abans no existien. Cañizares dixit.

Vostè és lamenta que a Catalunya “ningú s’hagi referit als pobres”, que són “els que es quedaran sense feina” i, per tant, i sempre a ulls seus, “els veritables perjudicats”. Sàpiga senyor bisbe del tres al quart, que va ser l’estat qui va impedir la llei catalana de pobresa energètica i altres destinades a recaptar més impostos per atendre necessitats socials.

No li he sentit dir que reprova a l’estat aquestes mesures, tampoc que denunciés l’actuació policial contra personal civil que només pretenia, democràticament, donar la seva opinió mitjançant les urnes. Com a persona puc entendre que sigui contrari a trencar la que per a vostè és “la sagrada unitat d’Espanya” però, com a bisbe, no és ningú per opinar de política i, menys encara, criticar catòlics per les seves idees. Qui collons s’ha cregut que és?

Més articles

8 COMENTARIS

 1. Este “bis e”, se debe creer con la potestad divina de repartir carnets de buenos o malos católicos, según su afiliación política.en qué época vive este hombre?. Si tanto le preocupa la pobreza no ya en Catlunya, sino en el mundo, porque no hace acto de pobre toda la maquinaria de la iglesia y comienzo repartiendo su enorme e insultante riqueza?. Sabe que Sr. Bisbe, váyase a la m….. Es Ud. Un claro ejemplo de lo rancio y arcaico del Franquismo más puro y duro. Siempre beneficiándose del poder corrupto

 2. Sr.Canizares, me parece muy atrevido su comentario como pastor de ovejas que es, como catolico, donde esta el espiritu evangelico?, no sera que suspira
  volver a los tiempos de Rouco?..J

 3. Sr.Canizares, me parece muy atrevido su comentario como pastor de ovejas que es, como catolico, donde esta el espiritu evangelico?, no sera que suspira
  volver a los tiempos de Rouco?..J

 4. El discurs del bisbe Cañizares a part de no tenir res d’evangèlic – Jesús predicava amor, comprensió i respecte vers els altres – no ha fet altre cosa que manifertar-se hereu de les ideis inamovibles del nacionalcatolicisme.
  Jesús predicava l’alliberament dels homes i dels pobles i si per fer-ho calia anar contra les lleis romanes que ho impedien va ser capaç d’enfrontar-se al poder establert i en va pagar les conseqüències.
  Com a catòlica em sento avergonyida de les declaracions d’un senyor que predica el que no li toca de predicar.

 5. El discurs del bisbe Cañizares a part de no tenir res d’evangèlic – Jesús predicava amor, comprensió i respecte vers els altres – no ha fet altre cosa que manifertar-se hereu de les ideis inamovibles del nacionalcatolicisme.
  Jesús predicava l’alliberament dels homes i dels pobles i si per fer-ho calia anar contra les lleis romanes que ho impedien va ser capaç d’enfrontar-se al poder establert i en va pagar les conseqüències.
  Com a catòlica em sento avergonyida de les declaracions d’un senyor que predica el que no li toca de predicar.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Ciutadans hibernació i Arrimadas dimissió

En menys de 48 hores, les dues notícies van ser capçalera en moltíssims mitjans de comunicació i, evidentment vaig escriure dos articles...

Inés Arrimadas (Cs) abandona la política

Inés Arrimadas García és una advocada i expolítica espanyola. Va ser presidenta de Ciudadanos de 2020 a 2023, i diputada en el Congrés dels Diputats per Barcelona des...

Es prega una oració per l’ànima de Ciudadanos

Si donem un cop d'ull a la història de Ciudadanos, en poc més de quatre anys, observarem que de ser tercera força del Congrés de diputats...

El racisme i el cas de Vinícius Júnior

La lluita contra el racisme no admet excepcions. Ni la mala educació ni el comportament provocador d'algú són eximents, ni tampoc atenuants....

La independència, un punt de vista diferent

Des que vaig accedir a la jubilació, un dels meus entreteniments ha estat la lectura i sobretot escriure, cosa que sempre m'ha agradat. La...