13.5 C
Barcelona
Dijous 30 novembre, 2023

Carta oberta al popular Enric Millo

Relacionats

El que sabem segur sobre el 23-F

Se n'ha parlat molt aquests dies en complir-se el quaranta aniversari del fallit cop d'estat del 23-F. Fallit de debò o exitós...

A 40 anys del 23-F, sabem tota la veritat?

Es compleixen quatre dècades des d'aquell dia en què va tremolar la majoria de persones que habitava a l'estat espanyol en aquell temps, molts...

I més de 2 milions en llibertat vigilada?

Publicat (El Món): "Les línies vermelles de la presó provisional: L'abús de 200 dies entre reixes. Experts en dret penal i processal (tant nacionals com estrangers) argumenten...

La monarquia espanyola i la transició de 1978

Primerament he de confessar que jo vaig votar la Constitució favorablement com la majoria de catalans d‘aquella època. No era potser el millor text...

Senyor. He de confessar-li en primer lloc, que cada cop que el sento parlar se’m regiren els budells i, és llàstima perquè fins fa ben poc la meva salut relativa als esfínters ha estat del tot correcta. Cada cop que vostè o García Albiol obren la boca i els escolto he de deixar passar unes estones abans de poder ingerir aliments.

Ja, d’entrada, no puc entendre el seu posicionament polític, no em refereixo al fet que vostè sigui de dretes a la qual cosa hi té tot el dret, em refereixo que, com a català militi en un partit que, des del seu naixement com Aliança Popular fins avui, ha estat contrari a Catalunya i al català. No entenc que un català accepti els atacs a la llengua i cultura del seu país.

Li he sentit dir més d’un cop que les pròximes eleccions del 21-D serviran per posar ordre i seny en la Catalunya descarrilada segons vostè. Que tornarem a la legalitat que es desprèn de la Constitució i l’Estatut. I que si això no es produís, l’estat espanyol podria continuar aplicant un nou 155 en aplicació de la llei.

Jo li faria dues preguntes. La constitució a la que fa referència no va ser votada pel seu partit. Com és que ara s’ha convertit en la seva bíblia política? Sap perfectament que Catalunya és l’única comunitat que no disposa de l’estatut aprovat pels parlaments català i espanyol i que va ser votada en referèndum pel poble català. Considera legítima aquesta situació?

Segons dades que vostè coneix, el 70% de l’actual població no va votar la Carta Magna del 78 i, segons algunes enquestes que vostè sap i que sembla voler ignorar-ho, avui un 75% no la votaria afirmativament. L’Esperit de la transició si de debò va existir, va morir després de la sentència del Constitucional (catedràtic Javier Pérez Royo), ja que, si la sobirania recau en el poble, aquesta va ser ignorada i, per a mi i molts catalans, va constituir un cop d’estat.

Que pot passar si el resultat del 21-D no li agrada si les forces independentistes guanyen? Acceptaran vostè i el seu partit aquest possible resultat? Acceptaran seure en una taula de negociació, bé sigui per negociar un referèndum pactat o la possibilitat d’un pacte fiscal? O pel contrari, tornaran a fer-se’n càrrec de la Generalitat i convocaran noves eleccions fins que el resultat sigui del seu grat?

santamaria-millo-_10_670x355

El que és evident, o almenys així ho entenc jo, és que les negociacions que vostè i Soraya Saènz de Santamaria -que va fer molts viatges a Barcelona- van ser un veritable fracàs tot i les fotografies i brindis al sol que van protagonitzar. Per a què va servir tanta parafernàlia, un despatx nou per la vis presidenta, reunions diverses, etcètera, etcètera?

Creu de debò que tot tornarà a la “seva” normalitat? Que el poble de Catalunya acceptarà el que vostès vulguin imposar? Que continuem espoliats, castigats i humiliats com fins ara? Em negarà que Espanya no maltracta el meu país? Digui’m perquè no s’ha resolt encara el tema de Rodalies, perquè no es tira endavant el corredor del mediterrani, perquè s’impedeix alguns vols continentals a l’aeroport d’El Prat. No li he sentit mai queixar-se d’aquest estat de coses ni propostes per evitar-les, defensa així als catalans i els seus votants?

Com a català, no l’importa els constants manifestos d’uns anomenats “intel·lectuals” que ataquen i volen impedir la immersió lingüística que tants bons resultats han donat? Que passats 50 anys continuem pagant peatges mentre l’estat està ple d’autovies gratuïtes que també hem finançat mitjançant els nostres impostos. Quina mena de català és vostè?

Podria seguir una estona més però els meus budells ja s’estan començant a noure i no vull trigar massa temps per sopar. No li desitjo cap mal en l’àmbit personal però, a nivell polític, li desitjo el més rotund dels fracassos.

Més articles

16 COMENTARIS

 1. No hi ha convicció més forta que la del convers més convençut. És trist pretendre passar a la història -general, política, familiar- adduint l’única raó a l’abast, no importa si encongint l’estómac, per por a ésser un altre il.lustre desconegut. I tant fa si a la presó hi van uns altres, ja s’ho faran, aquí es demostra que es van equivocar de bàndol. Si cal vendre’s, al preu que sigui, tant en dóna, els diaris parlen sovint de tu…

 2. Ai aquets Sr, i Albiol, cada vegada que parlan em foten tant fàstic que cambió de canal, l’únic que són es una colla molt gran de SINVERGÜENZAS, tot si val contre Catalunya, és inaceptable aquesta situació, tot som humiliacions i amenaces, i cada vegada més, amb una prepotència fastigóssa, el 21D em D’ARRASAR, i marxar pitant, d’aquest país espanyol, pudrit i fastigós, gràcies al PP,

 3. Quan el Sr. Albiol i la jauria del PP parlen d’adoctrinament, es refereixen a aixó …?

  • El Frente de Juventudes
  • La Falange
  • Cara el sol con …
  • La sección Femenina
  • La División Azul
  • Montañas Nevadas, banderas al viento …
  • El Valle de los Caidos
  • Franco, Caudillo por la Gracia de Dios
  • Jose A. Primo de Ribera
  • Formación del Espírito NAZIonal
  • El alzamiento NAZIonal
  • El Alcazar de Toledo
  • El 18 de Julio
  • Guzman el Bueno, La batalla de Lepanto, el Imperio espanyol, …
  • El movimiento NAZIonal
  • El NAZIonal catolicismo
  • España: Una, Grande y Libre
  • El Opus
  • La família que reza unida permanece unida
  • Los coros y danzas del Estado
  • Cortubernio Judeo-Masónico
  • Delegación NAZIonal de Sindicatos
  • Los 25 Años de Paz
  • Las Leyes Fundamentales del Régimen
  • El Día de la Hispanidad
  • La Hermandad NAZIonal de excombatientes
  • El NO-DO
  • El diario hablado de Radio NAZIonal
  • ….

 4. Quan el Sr. Albiol i la jauria del PP parlen d’adoctrinament, es refereixen a aixó …?

  • El Frente de Juventudes
  • La Falange
  • Cara el sol con …
  • La sección Femenina
  • La División Azul
  • Montañas Nevadas, banderas al viento …
  • El Valle de los Caidos
  • Franco, Caudillo por la Gracia de Dios
  • Jose A. Primo de Ribera
  • Formación del Espírito NAZIonal
  • El alzamiento NAZIonal
  • El Alcazar de Toledo
  • El 18 de Julio
  • Guzman el Bueno, La batalla de Lepanto, el Imperio espanyol, …
  • El movimiento NAZIonal
  • El NAZIonal catolicismo
  • España: Una, Grande y Libre
  • El Opus
  • La família que reza unida permanece unida
  • Los coros y danzas del Estado
  • Cortubernio Judeo-Masónico
  • Delegación NAZIonal de Sindicatos
  • Los 25 Años de Paz
  • Las Leyes Fundamentales del Régimen
  • El Día de la Hispanidad
  • La Hermandad NAZIonal de excombatientes
  • El NO-DO
  • El diario hablado de Radio NAZIonal
  • ….

 5. Voldria esperar que el Sr. Millo sigui un habitual lector del Diari i llegeixi aquesta carta. Tinc la impressió que no en farà ni cas, s’estima massa la seva poltrona i a la vegada deu creure que “Por el Imperio hacia Dios” lo farà quanyar el cel.
  Té tota la raó. No es potesperar res d’aquest senyor ni dels seus amics, per tant esperem el 21 de desembre i fulminemlos a les urnes, que el món vegi quina mena de personal c+orre per les espanyes.

 6. Voldria esperar que el Sr. Millo sigui un habitual lector del Diari i llegeixi aquesta carta. Tinc la impressió que no en farà ni cas, s’estima massa la seva poltrona i a la vegada deu creure que “Por el Imperio hacia Dios” lo farà quanyar el cel.
  Té tota la raó. No es potesperar res d’aquest senyor ni dels seus amics, per tant esperem el 21 de desembre i fulminemlos a les urnes, que el món vegi quina mena de personal c+orre per les espanyes.

 7. A casa meva de individus com aquest en deien “esquerres i un altre cosa , ” no hi ha pitjor persona al Món , que un Català RENEGAT , i aquest ho és.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Els bisbes espanyols s’oposen a l’amnistia

Es tracta d'un clar exemple de com la dreta intensifica la seva estratègia d'oposició al govern a través de l'amnistia i per...

Què és el patriotisme i a qui representa?

Abans d'iniciar aquest article he volgut conèixer el seu significat segons la RAE i diu així: "Amor a la pàtria i el...

La llei d’amnistia encaixa perfectament en la Constitució

Davant la quantitat d'exabruptes que hem sentit en la primera sessió d'investidura de Pedro Sánchez, avui en comptes d'un article de qui...

L’acord mal anomenat “pacte de l’amnistia”

Els exabruptes que han proferit els líders de la dreta i l'extrema dreta espanyola, deixa ben a les clares la poca visió...

L’acord entre Junts per Catalunya i el PSOE

Abans d'escriure aquest article, he visionat de nou el discurs de Puigdemont a Brussel·les i he llegit dos cops el pacte que...