18.6 C
Barcelona
Dilluns 25 setembre, 2023

Preguntes oportunes

Catalunya a degollament, liquidació?

Conegut: “Catalunya té tot el seu govern i líders polítics independentistes a la presó o a l’exili”.

Per què estan tan injustament presoners? De sobte, es descobreix que l’estat al qual es pertany, no significa sentir-lo com a propi, no respon al que es considera un modern estat democràtic. L’evolució és prou coneguda. Catalunya té història pròpia. I, el més important i determinant, “consciència pròpia de nació”. A més: Llengua, cultura, lleis, valors, que la identifiquen. I una gran capacitat econòmica, industrial, cultural. Va perdre una guerra i va arribar el tractat de Nova Planta amb la seva “regionalització i castellanització”. Passa el temps però segueix roman aquesta consciència de “subjecte” polític. Franco ho va intentar però no va aconseguir anul·lar aquesta consciència.

1509284933_219998_1509286401_noticia_normal

1978: Nova constitució, partits, democràcia

Democràcia? Els seus successors, segueixen en el poder i amb els mateixos objectius, han donat per finalitzat el “mètode” per anar directament a la derrota total de Catalunya com a tal. Recursos? Manipulació del constitucional, interpretació sectària de la constitució, decisions anticonstitucionals, policia, fiscals i jutges. Alhora, incompliment de pressupostos, dels estatuts, asfíxia econòmica, invasió de competències, anul·lació de qualsevol decret del parlament català. La societat reacciona. Líders de partits catalans sintonitzen amb aquesta societat i les seves legítimes demandes. L’estat espanyol i els partits majoritaris no només les ignoren sinó que les rebutgen i agreugen encara més la pressió. Es proposa consulta “democràtica” pactada. L’estat que es diu “democràtic i de dret” nega la “democràcia”. Rajoy diu clarament: “No puc ni vull”. Referèndum l’1-O. Agressió policial, més de 1.000 ferits. El món n’és testimoni.

_98098776_4792dfcd-be1c-421e-b42b-5fce3cb60160

Article 155: Intervenció de la Generalitat, mig govern a la presó i l’altre mig a l’exili

Alguns arguments per persuadir que més de dos milions de catalans vulguin seguir “voluntàriament” a Espanya? Cap! L’estat espanyol no té arguments. Els dos partits majoritaris, implicats en enormes casos de corrupció, incompliments fins i tot “davant” Europa… Més el radical i anticatalà C’s i l’ambigüitat dels Comuns s’erigeixen en defensors d’una legalitat que els apropen més a una pseudodemocràcia, fins i tot dictadures, que a un “autèntic” estat de dret. Ja no hi ha caretes. Tota la flota en guerra declarada contra Catalunya: Felipe VI, grans partits estatals, gran patronal, sindicats estatals, tribunal constitucional, TSJC, fiscalia de l’estat, mitjans de comunicació estatals, exèrcit, policia nacional, guàrdia civil, conferència episcopal, amb un objectiu comú: “Catalunya a degollament”. Fins i tot la societat espanyola: A por ellos! L’anticatalanisme dóna vots. A darrere, FAES, l’Opus…? Tots “contra” Catalunya. De nació a sotsregió espanyola. És aquesta la meta comuna: “A degollament”! Com reaccionar des de la dignitat?

noticias-hoy-ultimas-noticias-intervencion-de-cataluna-urgente-27102017

I mentre, líders demòcrates catalans a la presó o en l’exili. Líders que escolten a milions de catalans que volen viure en autèntica democràcia, amb el benestar que mereixen pel que generen, amb una justícia social avançada, en llibertat, amb dignitat. Per això, empresonats, condemnats, multats. I la societat catalana sotmesa, colonitzada.

21-D. Dos models en joc. L’Espanya que toca a degollament i la Catalunya que encara té consciència i dignitat democràtica. Què és coherent votar?

perladignitat4 500px

4 COMENTARIS

  1. Votem democràcia, Votem llibertat, Votem i arrassem per pogué marxar d’aquest estat espanyol, que continua governat, per una colla de feixistes, franquistes, per una banda criminal, corrupte, fins la médula, que l’únic que fan és Robar, Intoxicar, han acabat amb la democràcia, i tornan a imposar dictadura, si dictadura militar, si no fas bondad, ja saps, policías a cops de porra, o directament com va dir el del PP, Afusilaments, Francoland está podrida,no tenim més remei que marxar pitant

  2. Es molt trist estar sota aquest estat fascista i que no poguer sortir a la llibertat. Votem, votem, votem em pròxim 21D i lluitem sense defallir per ser lliures.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Per la dignitat