14.3 C
Barcelona
Dilluns 30 novembre, 2020

Albiol, candidat a presidir la Generalitat

Relacionats

Com li correspon estar Catalunya?

Catalunya comença a estar com correspon— Carmen Calvo La vicepresidenta del govern no concreta. Fets i declaracions permeten algunes...

Parlem de nou de les “fake news”?

Les notícies falses, conegudes també amb l'anglicisme fake news, són un tipus d'expressions que consisteixen a donar a conèixer un contingut de notícies pseudoperiodístiques difoses mitjançant...

El govern vol combatre les “fake news”

El Ministeri de Presidència va publicar el passat dijous dia 5 en el BOE el Procediment d'actuació contra la desinformació aprovat pel...

Donald Trump és un perill per la humanitat

L'espectacle que ens està oferint el president nord-americà, no sols és esperpèntic sinó que ratlla el més absurd i indescriptible que pot...

7779260598_xavier-garcia-albiol-le-29-juillet-2015-696x463

Aquest passat diumenge, al matí, Xavier García Albiol va ser proclamat oficialment com a candidat a presidir la Generalitat en representació del Partit Popular de Catalunya. Va ser un acte que vaig seguir per televisió fins que la meva paciència es va esgotar i, conseqüentment, vaig desconnectar l’aparell.

Tot ai així me’l vaig empassar gairebé tot. Va estar acompanyat per tota una representació del partit presidida per Mariano Rajoy, Cospedal, Hernando, Cifuentes… Com ho deuen veure de magre perquè tanta gent es desplaci des de Madrid per donar-li suport, conscients com estan, de la categoria del candidat i de la poca incidència que el partit té en tota Catalunya.

Albiol va fer un discurs al qual ja estem acostumats; es va sentir molt còmode rodejat de la claca que li feia costat, va dir que gràcies al PP s’estava superant la crisi, que Espanya creixia més que cap país d’Europa, que es recuperaven moltíssims llocs de treball, que la legalitat tornaria a Catalunya i que Espanya és una de les democràcies més consolidades i avançades d’Europa.

El candidat va ignorar les dades estadístiques, on es demostra que els treballadors estan cobrant menys que dos anys enrere, també va obviar els contractes de setmanes o dies que existeixen actualment que, de passada, disminueixen les xifres de l’atur i tergiversen la crua realitat existent, és el discurs de sempre i que no canviarà.

Va remetre contra tot el procés independentista i els polítics que l’havien dut a terme. Va lloar Rajoy per la valentia enfront de la disbauxa catalana existent així com per l’aplicació de l’article 155. Cap referència al fet que aquell sobrepassa la Constitució, així com la il·legalitat de suspendre el govern i el parlament català. Menys, encara, declarar inconstitucional el fet de convocar eleccions que, segon la llei, només pot fer el president català.

Com no podia ser d’una altra manera, va declarar que a Espanya no hi ha presos polítics per les seves idees sinó polítics presos per saltar-se la llei. Encara no sé quines lleis es van saltar els dos Jordis, empresonats fa dies, que han estat sempre model de la no-violència i han contribuït a la resistència pacifica del poble català. Com a prova de la democràcia espanyola va presumir d’haver-se permès la manifestació de dissabte (?).

Per a coneixement del que pensen Albiol i, sobre tot Rajoy, acompanyo un vídeo on es pot veure el que pensen al PP del que consideren que és un pres polític.

El que no va dir és que va intentar que TV3 i Catalunya Ràdio no emetessin la retransmissió i seguiment de la manifestació, un fet que l’avala com a un demòcrata de tota la vida. Un altre fet que el delata és que s’ha descobert que rep dos sous, un de l’ajuntament badaloní i un altre de la Diputació, quan la llei només permet cobrar-ne un de l’administració. Albiol no n’era conscient? Això és el que ha declarat i que no en sabia res (?). A sobre, dóna la culpa l’ajuntament perquè li aclareixi la seva situació, demòcrata de tota la vida.

No hem d’estranyar la posició de l’alumne García Albiol quan el mestre Rajoy manifesta el seu desig de què les empreses no marxin de Catalunya, tot i que va ser ell qui va signar el decret per facilitar-ne la sortida. També va demanar als ciutadans espanyols que no facin el boicot als productes catalans perquè els empresaris ja pateixen prou per les decisions de l’independentisme.

El que Albiol i Rajoy s’haurien de preguntar és el motiu del perquè, havent-hi més de 900 ajuntaments a Catalunya, només tenen una sola alcaldia. I, per a més inri, en el passat 1-O en la “seva” població, el sí a la independència va obtenir la victòria amb un 92% dels vots.

Rajoy ha demanat la màxima participació el 21-D, especialment fent referència a la majoria silenciosa o… silenciada (?). Algú ha impedit a la gent votar? No sé el que pensaran vostès, benvolguts lectors, però el terme “majoria silenciosa” em recorda les èpoques passades del franquisme més ranci que en venen a la memòria.

Més articles

2 COMENTARIS

 1. Els meus sentiments estan contraposats. El discurs de l Albiol i del Rajoy es sempre el mateix. Per una banda aquestes eleccions són per a mi il.legals i convocades per qui no esta qualificat ni constitucionalment ni ètica ni moralment per fer.ho.
  D altra banda considero que donat la trencadissa institucional que ens han deixat, potser es podrà seguir el camí cap a la dignitat del poble que ha estat rebregada. O sigui es una oportunitat de revalidar i recomptar la gent que volem una República Catalana.
  Pero si bé és cert que són bastants més, no tinc tan clar la netedat dels resultats perquè em temo que en cas de guanyar clarament l independentisme, l espasa de Dàmocles del 155 serà la excusa per controlar les institucions una altre vegada i reprimir tota acció que no sigui recentralitzadora.
  Mentrestant els que sempre tenen el mateix discurs ens manaran sense cap vot si cal. I per suposat no es parlarà de la seva corrupció ni de l estat espanyol amb la complicitat dels partits polítics estatals, la judicatura, empresaris del IBEX 35, patronals i sindicats. Tots estan cuidant la seva poltrona sobre una ilegitimitat i una ilegalitat total sota lleis fetes a mida o simplement inexistents.
  Despres del 21 D en parlem. Sembla que el 155 ha vingut per quedar se segons deixan entreveure tots els que obren la boca del PP.
  ELS DRETS FONAMENTALS PER LA DEMOCRÀCIA S’ ELS HAN CARREGAT I TENEN FAM DE DESTRUCCIÓ.

 2. Els meus sentiments estan contraposats. El discurs de l Albiol i del Rajoy es sempre el mateix. Per una banda aquestes eleccions són per a mi il.legals i convocades per qui no esta qualificat ni constitucionalment ni ètica ni moralment per fer.ho.
  D altra banda considero que donat la trencadissa institucional que ens han deixat, potser es podrà seguir el camí cap a la dignitat del poble que ha estat rebregada. O sigui es una oportunitat de revalidar i recomptar la gent que volem una República Catalana.
  Pero si bé és cert que són bastants més, no tinc tan clar la netedat dels resultats perquè em temo que en cas de guanyar clarament l independentisme, l espasa de Dàmocles del 155 serà la excusa per controlar les institucions una altre vegada i reprimir tota acció que no sigui recentralitzadora.
  Mentrestant els que sempre tenen el mateix discurs ens manaran sense cap vot si cal. I per suposat no es parlarà de la seva corrupció ni de l estat espanyol amb la complicitat dels partits polítics estatals, la judicatura, empresaris del IBEX 35, patronals i sindicats. Tots estan cuidant la seva poltrona sobre una ilegitimitat i una ilegalitat total sota lleis fetes a mida o simplement inexistents.
  Despres del 21 D en parlem. Sembla que el 155 ha vingut per quedar se segons deixan entreveure tots els que obren la boca del PP.
  ELS DRETS FONAMENTALS PER LA DEMOCRÀCIA S’ ELS HAN CARREGAT I TENEN FAM DE DESTRUCCIÓ.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per què ERC dóna suport als pressupostos de l’Estat?

Aquesta és una pregunta que, ara per ara, no descobreixo la seva resposta, si més no la resposta que em deixi satisfet...

Com li correspon estar Catalunya?

Catalunya comença a estar com correspon— Carmen Calvo La vicepresidenta del govern no concreta. Fets i declaracions permeten algunes...

Podria ser Miquel Iceta president de la Generalitat?

Tal com he llegit en El Nacional en dues ocasions, en cap lloc està escrit que Miquel Iceta no pugui ser el pròxim...

La politització de la llengua en la nova llei d’educació

El ple del Congrés ha aprovat aquest dijous la reforma de la llei educativa, la Lomloe o "llei Celaá", després d'un bast debat i amb...

Parlem de nou de les “fake news”?

Les notícies falses, conegudes també amb l'anglicisme fake news, són un tipus d'expressions que consisteixen a donar a conèixer un contingut de notícies pseudoperiodístiques difoses mitjançant...