18.6 C
Barcelona
Dilluns 25 setembre, 2023

La vergonya de Soraya Sáenz de Santamaría

Relacionats

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

És Pablo Casado el líder indiscutible de la dreta?

De Pablo Casado ja he escrit altres vegades i, a la pregunta que encapçala aquest article, la meva resposta és un no rotund. No...

Pot Mariano Rajoy mentir impunement?

Pot resultar una pregunta innecessària perquè ja sabem que pot i que ho fa d'allò més bé. Cal recalcar que ho ha...

La sotspresidenta del govern espanyol, la inestimable Soraya, ha manifestat que mai havia passat tanta vergonya com ara, en veure els plens del Parlament de Catalunya, els debats que es duien a terme i les resolucions que el final es prenien.

Fixem-nos bé que la corrupció del seu partit no li provoca vergonya, que tingui la formació, exministres i expresidents de comunitats autònomes a la presó tampoc, que presumptament molts dels seus dirigents, començant pel mateix president (del govern i del partit) cobressin diners de la caixa “B” tampoc. Ja, per últim, que el mateix Partit Popular estigui imputat per corrupció, tampoc li fa vergonya?

Està demostrat que a la seva seu del carrer Gènova de Madrid, es van fer unes obres de remodelació i, el mateix arquitecte i constructor han declarat haver cobrat una bona part en diner negre. En aquesta mateixa seu es van formatjar els ordinadors de Bárcenas fins que, finalment, van optar per destruir els discs durs per impedir l’accés a la possible informació que els podria comprometre. Tampoc li fa vergonya?

La fiscalia ha deixat molt clar que l’entramat de la causa Gürtel (1a fase) considera provat que servia per obtenir diner negre, utilitzat per finançar les campanyes polítiques del PP, tot a canvi d’aconseguir contractes d’obra publica i serveis en els ajuntaments i comunitats governades pel Partit Popular. Tampoc li fa vergonya?

El Congrés, en una comissió d’investigació, va dictaminar que el PP havia creat una unitat de policia política que era utilitzada en la guerra bruta contra els partits de l’oposició, en especial, els independentistes catalans. Que el ministre Fernández Díaz era el màxim responsable i assegurava telefònicament que Rajoy estava assabentat de tot. D’aquí van sorgir informes falsos sobre compres d’Artur Mas i Xavier Trias a l’estranger, que després van sortir publicats a la premsa. Tampoc li fa vergonya?

Que el fiscal anticorrupció Moix, impedís i poses traves a la investigació que es feia del cas Púnica, ordenant paralitzar els registres que podien perjudicar a Ignacio González que era president de la comunitat de Madrid, ho considera correcte? El mateix fiscal en saber-se que era titular d’un compte a Panamà va haver de ser cessat encara que diguessin que havia dimitit per voluntat pròpia. Tampoc li fa vergonya?

Durant el referèndum, que vostè considera il·legal de l’1-O, la policia nacional i la guàrdia civil van carregar amb porres, pilotes de goma, coses i gasos contra la població civil de totes les edats i condició que, pacíficament, l’únic que pretenien era dipositar el seu vot en una urna. Els ferits van ser un total de 1.016 i les imatges han donat la volta al món i eren reals. El seu ministre Dastis ho va negar en la BBC dient que eren falses i el presentador anglès li va respondre que havien estat preses pels seus enviats especials deixant-lo com un mentider. Tampoc li fa vergonya?

El Congrés ha reprovat al Ministre de Justícia i el fiscal general de l’estat i continuen en el seu lloc. Ho considera normal? En qualsevol país democràtic con cal, no caldria apartar-los del càrrec, simplement hagueren dimitit però, com li deia, això passaria en una democràcia real i no és el cas. El Constitucional va declarar il·legal l’amnistia de Montoro i el congrés el va reprovar i, com els anteriors, continua en el càrrec i sense dimitir. No li fa vergonya?

En la referida amnistia, els defraudadors van acabar pagant entre un 3% i un 5% i tots tan contents. En el meu cas, com a pensionista, vaig haver de pagar un 14,50 d’IRPF, creu que és just aquest bon tracte als estafadors? Tampoc li fa vergonya?

No em queda més remei que preguntar-li, què entén vostè per vergonya?

Més articles

6 COMENTARIS

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Amnistia o eleccions altra vegada?

En una entrevista a la Cope, Aznar va tornar a cridar, com va fer dies enrere, a la mobilització de la societat...

L’expresident Aznar insisteix que Espanya es trenca

Aznar ha parlat, un altre cop, del perill de la destrucció d'Espanya. Sempre parla qui menys autoritat té per fer-ho. A algú...

De Diada submisa a dia de la independència?

Per què celebrem la Diada? 11 de setembre. No es commemora una victòria sinó una derrota davant el...

Les condicions de Puigdemont i les seves repercussions

Com era d'esperar, les condicions que Carles Puigdemont va detallar a Brussel·les el passat dimarts, ha aixecat un munt de comentaris de...

El TC rebutja el recurs de Puigdemont contra l’ordre d’arrest

El fiscal en cap davant el Tribunal Constitucional, Pedro Crespo, ha recorregut en súplica la decisió de la sala de vacances del...