26.9 C
Barcelona
Dijous 13 agost, 2020

Què és, per a Catalunya, constitucional, legal, normal?

Relacionats

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...

Segueixo desconfiant de la justícia espanyola

Últimament i de forma cada molt menys dissimilada, estem observant la inexistència, cada cop més acusada, de la separació de poders a...

Legalitat? Dictadura? Democràcia?

Segons el diccionari, legalitat és el principi que regula els actes jurídics de l'Estat sotmesos a l’ordenament jurídic vigent i que aquests...

Catalunya veu com en quasi 39 anys no s’ha complert la constitució que va votar i que s’ha  anat convertint, mètode de “nova planta”: “Que s’aconsegueixi l’efecte sense que es noti la manera […]” en una sotsregió espanyola. Davant aquesta evident deriva que anul·la la democràcia a Catalunya, que perjudica molt greument al benestar de les seves gents, sorgeix un moviment que vol decidir, i en gran mesura, la independència. Es demana un referèndum pactat. L’estat espanyol s’hi oposa. Se celebra “malgrat” la repressió i agressió policial. Es qualifica “d’il·legal” pels qui ja fa temps que són “il·legals” en diferents camps. Els líders democràticament triats i majoria al Parlament català escolten a la ciutadania i  aproven l’establiment de la  república catalana. L’estat espanyol reacciona amb l’article 155 saltant-se la seva pròpia llei, segons una majoria de juristes objectius, intervenint les finances, la Generalitat; enviant a presó els polítics i capdavanters per “ser demòcrates”. Ho fa en nom de la “constitució i la legalitat” que el mateix govern no respecta. Diu que tot tornarà a la “normalitat” si el Parlament torna a la “normalitat constitucional, a la legalitat”.

butlletacup

Això que ens suggereix?

D’acord amb la dignitat democràtica, cal considerar que el “constitucional, legal, normal… És ignorar la constitució que van votar els catalans per aplicar la molt subjectiva i sectària interpretació que fa l’estat espanyol a través d’un tribunal inconstitucional, dirigit? És incomplir sistemàticament les inversions aprovades per a Catalunya? Arribar a un dèficit acumulat de més de 300.000 milions d’euros que tant benestar i desenvolupament ha impedit i impedeix a la societat catalana i impossibilita una justícia social avançada? El “constitucional, legal, normal” és anul·lar tot el que aprova el parlament català en favor i benefici dels seus representats? Ignorar el que desitja el 80% de la població per expressar-se de forma democràtica i pacífica?

Què és constitucional, legal, normal?

20171001194413_cataluna

Utilitzar exclusivament la guàrdia civil i policia contra les famílies, persones majors, nens, només per voler votar en un referèndum en lloc d’oferir propostes com va fer Anglaterra amb Escòcia i permetre votar? saltar-se lleis de tot tipus per enviar a presó als polítics que compleixen el seu programa, a líders que promouen només la manifestació pacífica…? Negar a Catalunya la seva història, cultura, llengua, valors, per sotmetre-la com una colònia castellana? Ignorar a tots els demòcrates catalans i atemptar contra la més elemental dignitat? Això és la “constitucionalitat, legalitat, normalitat” que volen per als habitants de Catalunya, el PPC, PSC, C’s, i, en tant no es decideixi, CSQP? Això és el que desitgen els seus militants i votants per a ells i per a tots els que viuen, treballen, tributen, a Catalunya i per a les seves famílies?

Què ha de fer un votant amb dignitat? Acceptar com normal el que és anormal? Què és lògic? Optar per una independència possibilista o per una dependència creixent i negativa?

perladignitat4 500px

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Juan Carlos I i la seva inviolabilitat

Totes les coses que hem anat sabent en el temps, les notícies que arribaven de l'estranger i el descobriment final de les...

Juan Carlos és un exiliat o un fugitiu?

No coneixem exactament el text de la carta que Juan Carlos li va enviar al seu fill, l’únic que ens ha arribat...

Per què vol ser independent Catalunya? (VI/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució! Perquè Catalunya no vol conviure sota una...

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...

Segueixo desconfiant de la justícia espanyola

Últimament i de forma cada molt menys dissimilada, estem observant la inexistència, cada cop més acusada, de la separació de poders a...