12.4 C
Barcelona
Diumenge 18 abril, 2021

Carta oberta d’agraïment a Mariano Rajoy

Relacionats

Constitució: Un camí alentit o desviat?

Constitució de 1978 porta de sortida cap a una Catalunya en una Espanya democràtica, plural, pròspera, justa, lliure o la “meta” era...

Com li correspon estar Catalunya?

Catalunya comença a estar com correspon— Carmen Calvo La vicepresidenta del govern no concreta. Fets i declaracions permeten algunes...

Tretze preguntes a la judicatura espanyola

Vol la justícia espanyola solucionar el problema català o empitjorar-lo?Han trobat, per fi, on era la sedició condemnatòria del procés? Si...

Per què vol ser independent Catalunya? (X/XI)

Per passar de ser nació sense estat a estat lliure i pròsper! Motius comentats, per…

No se m’esverin benvolguts lectors, que qui aquestes línies subscriu no s’ha tornat boig, de la mateixa manera que fins ara no estava abduït. Crec però, tenir l’obligació moral i publica d’agrair-li al Mariano tot el suport que ha donat —potser sense adonar-se’n— al procés independentista. Sense aquest no hauria estat possible la proclamació de la República Catalana per part del Parlament.

He seguit el seu discurs al Senat i he comprovat que es desdiu a ell mateix quan manifesta la seva voluntat de protegir els catalans de les mentides, infàmies i perills que comporta el full de ruta sobiranista i que està disposat a redreçar el rumb equivocat a què l’han dut els seus dirigents, mancats de tota legitimitat segons diu ell i, per tant, estar disposat al que faci falta per salvar-nos de l’hecatombe.

Entre els seus mèrits cal destacar la quantitat de kilòmetres que va fer per tota la península Ibèrica recollint signatures contra l’Estatut de Catalunya. Aquest, tot i haver estat raspallat en el Congrés (“Nos lo hemos cepillao“, Alfonso Guerra dixit) va ser aprovat i referendat pels catalans en referèndum. Amb la corresponent signatura del cap d’Estat, va ser publicat en el BOE i va entrar en vigència.

Un altre mèrit va ser recusar un membre del Constitucional, no rellevar els que, segons la llei havien de plegar (No oblideu que ell és un gran defensor de la llei) i presentar un recurs d’inconstitucionalitat al text català. Van passar quasi quatre anys abans que el tribunal no emetés la sentència, que va suposar una nova retallada. No solament Catalunya és l’única comunitat que no té l’Estatut que va aprovar sinó que es dóna la paradoxa que, trenta-cinc articles considerats anticonstitucionals són plenament vigents en l’estatut andalús.

Però seguim amb els mèrits d’en Mariano. Va negar-se a dialogar amb Artur Mas que li demanava un pacte fiscal (que incloïa un tant per cent de quota de solidaritat) al·legant que no era possible. Tampoc va complir ni un sol cop els pressupostos d’infraestructures destinats al Principat, en especial les línies de Rodalies que són un maldecap constant als 100.000 usuaris diaris que en pateixen les conseqüències. Deia que era producte de la crisi i que no hi havia diners, per contra, l’AVE va continuar la seva expansió del tot desmesurada.

Un seu ministre de l’interior, va organitzar l’anomenada operació Catalunya contra polítics catalans arribant a falsificar documents bancaris, publicats en la premsa, on es pretenia demostrar que Artur Mas i Xavier Trias tenien diners a l’estranger. No es va saber qui va ser el responsable d’aital calúmnia però, van perjudicar-los a tots dos en època d’unes eleccions.

Rajoy y Díaz

Gràcies a unes gravacions telefòniques, hem sabut de l’episodi de La Camarga, així com les converses entre el mateix ministre i el responsable de l’oficina antifrau de Catalunya, tothom que ho ha escoltat reconeix la veu de tots dos i el que diuen, entre altres coses el ministre diu: “El presidente està al corriente de todo“. En dues converses més se sent perfectament: “Nos hemos cargado su sanidad” i “busca motivos que la fiscalia te lo afina”. Tot això forma part del que s’anomena “Les clavegueres de l’estat”.

Arribat a aquest punt els lectors comprovaran que, gràcies a Rajoy, moltes persones que no eren independentistes han canviat de parer. Els que no ho havien fet encara es van decidir en comprovar l’actitud amable i professional de la Policia Nacional i la Guàrdia Civil quan els “facilitaven” l’accés a les urnes per poder votar.

No creuen, benvolguts lectors, que l’independentisme ha d’estar-li agraït a Rajoy?

Més articles

12 COMENTARIS

 1. La brillant ment, el porte hidalgo, el
  sin sentido comun, la oratòria fluida (ss hhhh), i amb la ajuda efectiva de la pulgarcita Saenz de Santamaría, que donde te coge allí te pilla, ho han fet possible. ADÉU I SORT QUAN US CAIGUI A SOBRE EL MORT.

 2. La brillant ment, el porte hidalgo, el
  sin sentido comun, la oratòria fluida (ss hhhh), i amb la ajuda efectiva de la pulgarcita Saenz de Santamaría, que donde te coge allí te pilla, ho han fet possible. ADÉU I SORT QUAN US CAIGUI A SOBRE EL MORT.

 3. Catalunya sempre sometida, aixo son el que volen els fascistas….i ltot els tenim que explicar a els españols i tambe catalans perque facinMEMORIA, i sempre, perque tinguin present perque no podem estar a españa, i perque mols ya no tenen MEMORIA….a veura si volen compendra de una vegada.

 4. Hi ha més coses relacionades amb els últims dies. Si l’Estatut vigent és una llei orgànica de l’Estat, per tant d’obligat cumpliment, el 155 de la Costitució Espanyola i tota l’activitat demolidora del president Rajoy atiada per la seva amiga Soraya esta incumplin las legalitat vigent. Una eina més per afegir als raoinaments que amb tota aquesta colla de mentiders, indisciplinats, irresponsables i prepotents que van amb la llei a la boca però s’obliden de cumplr-la i fer-la cumplir no encaixa amb el tarannà ni amb la manera de fer dels catalans.

 5. Tot el que esta fent l’estat Espanyol res en sorprenen perquè són així. Com són doncs penseu una plaça i uns balcons, els mandataris castellans, estant damunt del balco i miren la gent de la plaça. Cridant manem nosaltres què tenim tots els poders
  i vosaltres a creure i qui no cregui pagarà les greus conseqüències. de poder portarien a tots els ciutadans de catalunya al kmig del de cert, ans de permetre el retorn de Catalunya als catalans..

 6. Tot el que esta fent l’estat Espanyol res en sorprenen perquè són així. Com són doncs penseu una plaça i uns balcons, els mandataris castellans, estant damunt del balco i miren la gent de la plaça. Cridant manem nosaltres què tenim tots els poders
  i vosaltres a creure i qui no cregui pagarà les greus conseqüències. de poder portarien a tots els ciutadans de catalunya al kmig del de cert, ans de permetre el retorn de Catalunya als catalans..

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Espanya ha perjudicat Catalunya al llarg del temps

Després de la guerra dels Trenta Anys, que a Espanya li va suposar la pèrdua de Flandes, l’Alsàcia i  la Lorena, després...

La justícia a Espanya continua fent diferències

Fa dues setmanes vaig publicar en aquest mitjà l'article titulat "La Justícia no és igual per a tothom". El mateix el vaig publicar a Diario16,...

Els abusos dels drets humans a Espanya

No només el Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides, el Ministre d'Afers exteriors...

Pot Espanya presumir de la seva justícia?

Aquesta és una pregunta que m'he formulat molts cops atenent a diversos fronts i circumstàncies diverses segons els casos, ara bé, un...

L’ONU, el Tribunal de la Haia i l’autodeterminació

Després de l'aplicació del 155 a Catalunya, l'ONU va emetre un comunicat a la web de l'Oficina de l'Alt Comissionat pels Drets...