20.7 C
Barcelona
Diumenge 20 setembre, 2020

La Unió Europea no té vergonya!

Relacionats

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...

Per què vol ser independent Catalunya? (XI/XI)

El primer bé de les nacions resideix en la seva independència i en la seva existència política. Per als...

Per què vol ser independent Catalunya? (X/XI)

Per passar de ser nació sense estat a estat lliure i pròsper! Motius comentats, per…

La resposta, un cop més, al contenciós Catalunya/Espanya, és que es tracta d’un afer intern d’Espanya, Europa no pot fer de mitjancer si no li demanen les dues parts. Aquesta ha estat la resposta del president de la Comissió. Sabedor que Rajoy no ho demanarà, s’han tret les puces de sobre i eludeixen qualsevol tipus de responsabilitat.

Recomano, a qui no ho conegui, l’article: “Carta oberta a Jean-Claude Juncker, president de la vergonya europea”, publicat en aquest mateix mitjà. Em reafirmo en el sentit que es tracta d’un club d’estats que l’única raó d’existir és l’econòmic, els drets humans de les persones, la llibertat d’expressió o de pensament no importen gens ni mica a Brussel·les.

El senyor Juncker ha estat un barroer en la seva última conferència. El sol fet de respondre en alemany perquè no l’entenguéssim, denota una manca de respecte i d’educació impròpia del seu càrrec. La raó que dóna és el possible efecte dominó d’altres regions europees que voldrien seguir l’exemple català. No vol una Europa de molts estats. Ho diu ell que ha estat primer ministre de Luxemburg, un país que aplega només mig milió d’habitants.

La gran solució que donen és negociar amb el govern espanyol dins la “Constitució”. Saben aquests senyors com i que quina manera es va redactar la carta magna d’Espanya? Que va estar tutelada per l’exèrcit franquista? Que va ser promulgada una llei d’amnistia per impedir jutjar els crims de la dictadura? Que a Catalunya van ser processades un total de 78.331 persones i 3.358 foren executades? Que entre elles el mateix president de la Generalitat?

Saben els “savis europeus” que Catalunya és l’única comunitat de l’estat que no gaudeix de l’estatut aprovat pels parlaments català i espanyol i referendat pel poble? Saben els motius de tal disbauxa? Ignoren que el Tribunal Constitucional, a instàncies de qui en l’actualitat governa Espanya, va anul·lar una sèrie d’articles que, del tot “idèntics”, s’han respectat en l’estatut d’Andalusia? Pot la més alta institució legal del país considerar constitucionals els mateixos articles per a un territori i inconstitucionals per a un altre?

juncker-rajoy-16

Saben que l’estat -amb qui diuen que ens hem d’entendre- ha ignorat multitud de sentències favorables a Catalunya? Que el fiscal general i alguns ministres han estat recusats en el congrés dels diputats i segueixen en el seu càrrec? Que el Constitucional va declarar il·legal l’amnistia fiscal del ministre d’hisenda? Que Mariano Rajoy, a qui vostès li fan costat, presideix el partit més corrupte d’Europa amb més de 900 imputats?

Amb aquesta colla de gent és amb qui ens hem d’entendre, segons vostès? Aquesta és la solució a un problema d’extrema gravetat? No saben que aquí no existeix la separació de poders? Que el govern espanyol massacrarà Catalunya com a venjança i empresonarà els polítics catalans? Que aquests, escoltant la veu del poble, han propiciat de forma pacífica i modèlica un referèndum per saber la seva opinió? No han vist les càrregues policials contra la població civil que pretenia exercir el seu dret vot?

Senyors responsables de la Unió Europea, tenen vostès molt poca vergonya. Només els amoïna cobrar el deute de l’estat espanyol. Amb Catalunya, tard o d’hora, tenen possibilitats de cobrar-lo, sense Catalunya saben que no el cobraran. Aquesta és la qüestió. Ni els drets humans ni les persones els importen un rave. Han aconseguit que senti vergonya de ser un ciutadà europeu.

Més articles

12 COMENTARIS

 1. Molt ben redactada i documentada.
  Seriosament, perquè no la fas arribar en alemany o angles ( encara millor per si la reenvia).
  No crec que reaccioni, però de mica en mica s’ompla la pica.

 2. Molt ben redactada i documentada.
  Seriosament, perquè no la fas arribar en alemany o angles ( encara millor per si la reenvia).
  No crec que reaccioni, però de mica en mica s’ompla la pica.

 3. Potser l’Europa que en venien no era real. Potser no ens interesse formar-ne part. Si els seus representants són com els representats no paga la pena. La República Catalana pot aspirar a coses millors i, quan la resta de la nació es reunisca, serà encara millor. Catalunya ja és un camí més enllà de les seues potencialitats.

 4. A mi, cada vegada que veig o sento la veu d’aquest senyor que te nom de calefactor, m’agafen ganes de vomitar. Tots son màfia pura, com a tal estan organitzats i la “omertá” és lo més important per a ells. eeeeeeeeeecscscscss!

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

El règim del 78, la mentida de la transició

Aquest no és el primer cop que parlo del règim sorgit de la transició, declarat modèlic per part de la classe política...

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Aquesta pregunta l'haurien de respondre els afiliats al partit en primera instància i després que fos corroborada pels votants quan siguin cridats...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (II)

Dues setmanes després del manifest de suport al rei emèrit, Rodolfo Martin Villa ha rebut el mateix per part de tots els expresidents vius, sense excepció i per...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...