19.7 C
Barcelona
Divendres 24 març, 2023

El nacionalisme espanyol es manifesta a Barcelona

Relacionats

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

És Pablo Casado el líder indiscutible de la dreta?

De Pablo Casado ja he escrit altres vegades i, a la pregunta que encapçala aquest article, la meva resposta és un no rotund. No...

Pot Mariano Rajoy mentir impunement?

Pot resultar una pregunta innecessària perquè ja sabem que pot i que ho fa d'allò més bé. Cal recalcar que ho ha...

Aquest passat diumenge, Barcelona ha viscut la primera gran manifestació del nacionalisme espanyol. A més dels espanyolistes residents a Catalunya i molts dels dubtosos i/o porucs gens partidaris del No, hem rebut una munió de visitants de tot l’estat. És difícil quantificar el nombre però diverses fonts diuen que han arribat a la vora 300 autocars, als que s’hauria d’afegir els que han vingut en tren o vehicle particular.

Per començar, tal com passa sempre, les xifres oficials de la guàrdia urbana respecte al total de manifestants (350.000), no tenen res a veure amb les que declara la Societat Civil Catalana (950.000) organitzadora de la festa. Amb la finalitat de desmentir a la dita societat acompanyo un petit plànol on es veu molt clarament la manipulació de les xifres, més tenint en compte que l’amplada del Passeig de Gràcia i del carrer Aragó quasi tripliquen la de la Via Laietana.

IMG-20171008-WA0052_resized_1

Dit això, cal destacar la presència de líders Populars (Albiol, Millo, Cifuentes…) així com els de Ciutadans encapçalats per Albert Rivera i Inés Arrimadas. Els del PSC s’han afegit un cop els responsables del partit han exhortat els militants a participar-hi. Com era d’esperar no han faltat a la cita patriòtica col·lectius d’extrema dreta. Ara bé, els protagonistes a l’hora dels discursos han estat Josep Borrell i l’inefable premi Nobel de literatura, Vargas Llosa.

Així com a la jornada de dissabte va haver-hi concentracions a Catalunya i molts punts de la geografia espanyola, on la gent es manifestava reclamant diàleg, ahir les demandes eren prou diferents. Els crits contra Carles Puigdemont i Oriol Junqueras eren corejats per l’orfeó manifestant que sol·licitava presó per ells, el govern i tots els participants i responsables en l’operació de posada en marxa del Referèndum.

Com en altres ocasions, s’adjunta un vídeo on a més d’una visió global de la manifestació, es pot veure a unes quantes persones a les quals s’interroga, i que no saben la majoria com explicar el seu desacord amb el procés. Alguns estan d’acord amb una consulta pactada i quan se’ls hi diu que cal modificar la llei per fer-ho possible, rebutgen modificar-la. Paga la pena veure’l per comprovar que pensa la societat espanyola imbuïda d’informació de molts mitjans de comunicació afins al PP i tergiversadors de la veritat.

Igual que passa en un banquet, passa també en un míting o concentració, s’arriba a l’hora del pastís i aquest du la cirereta corresponent. Aquesta va anar a càrrec de Vargas Llosa, el peruà establert a Espanya de fa temps va fer el ridícul. No va saber pronunciar el noms del president i sots president ni el de la presidenta del Parlament. Va repetir la vella cançó que Catalunya i Espanya duen plegats 500 anys, que el nacionalisme ha fet estralls a Catalunya i venien per solucionar-ho.

Un personatge que va recolzar el cop d’estat a Xile, que va justificar la mort del president Salvador Allende, que va justificar la massacre d’uns periodistes a Uchuraccay (Ayacucho) i que va deixar així, gràcies al seu informe, sense responsabilitats l’exercit del Perú, que va fracassar políticament quan volia ser president del seu país…

imagen-sin-titulo

Un individu que celebra cada 28 de juliol la independència del Perú del regne d’Espanya, i en canvi nega que ho pugui fer Catalunya, que el va acollir quan va arribar a corre-cuita del Perú i que, gràcies a una editorial catalana es va fer famós a escala internacional fins a obtenir el premi Nobel. Aquest desagraït és qui ha de venir a donar-nos lliçons als catalans? Només la seva presència desacredita del tot la democràcia espanyola i la seva manifestació de Barcelona.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Com l’estat afavoreix grans empreses com Ferrovial en detriment de les classes treballadores

Davant aquesta responsabilitat administrativa —desconeguda per la gran majoria de la gent—, un es pregunta: L'estat afavoreix a les classes treballadores en general...

Fernández Díaz i la corrupció de l’Estat (cas Kitchen)

Després de Rodrigo Rato i Jaume Matas, condemnats a presó, i Eduardo Zaplana, que va estar en preventiva, Jorge Fernández Díaz podria...

Ferrovial fuig per pagar menys impostos

Sembla impossible que això pugui estar passant. Ferrovial és una de les empreses constructores mes importants de l’estat i, li deu l’èxit...

La infermera i el “puto C1 de catalán”

Una infermera de l'Hospital de la Vall d'Hebron ha criticat en un vídeo que es demani el requisit de català per fer...

Podem parlar sense embuts de la guerra?

En complir-se l'aniversari de la invasió d'Ucraïna per part de Rússia i l'enfrontament que segueix sense solució, tot i la proposta de la Xina. Tots...