25 C
Barcelona
Dissabte 10 juny, 2023

Carta oberta al president Mariano Rajoy

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

Sé perfectament que adreçar-me a tu és una pèrdua total de temps, així i tot vull fer-ho i vull fer-ho de forma oberta i publica, perquè sàpigues el que penso i el que pensa molta gent de Catalunya, aquesta terra a la qual li tens un odi inexplicable i que m’agradaria saber-ne les causes d’aquesta obcecació teva.

El que estàs fent no té nom, i si algun qualificatiu li hagués de donar, diria simplement que es tracta d’una “putada”. Ets un maldestre i una mala persona. A tu Espanya t’importa un rave i la teva tasca al capdavant del govern ho demostra. T’has carregat el país, totes les normes i disposicions que has fet han anat en aquesta direcció.

Hem patit una greu crisi i les finances de l’estat també ho han notat però, qui ho ha patit de debò ha estat la classe treballadora, a la que has castigat de forma incruenta a base de retallades infames mentre protegies i ajudaves a l’oligarquia capitalista que és, al cap i a la fi, la que mana en Espanya des de l’època de la dictadura franquista.

No hi havia diners, deies, però has seguit fent autopistes gratuïtes (algunes sense cotxes), aeroports sense avions, pavellons inutilitzats i línies d’alta velocitat a dojo. Les grans firmes constructores no han notat la crisi, la butxaca dels treballadors Sí. Vas dir que no donaries diners públics a la banca, que educació, sanitat i pensions no es veurien afectades per la crisi i que, a diferència del PSOE, no rebaixaries les indemnitzacions per acomiadament.

No has complert cap ni una de les teves promeses electorals, presideixes un partit polític imputat per corrupció, tens i has tingut càrrecs del partit a la presó, incloent-hi exministres i presidents autonòmics. A la gent del carrer, com ara jo mateix, ens sobta la quantitat de gent que devia participar, com a testimonis, en els casos que teniu pendents i que han mort en estranyes circumstàncies o s’han suïcidat. Estàs al cas, suposo.

T’has polit més de 60.000 milions d’euros de la guardiola de les pensions, Banc d’Espanya ha declarat que no es recuperaran 40.000 milions deixats a la banca i tu ja has demanat un préstec per atendre les pensions. Li vas pagar a Florentino 1.350 milions pel Castor i ara hauràs de pagar entre 3.500 i 5.000 milions més per les autopistes radials de Madrid. Tot això, president, ho paguem els ciutadans amb els nostres impostos.

A diferència d’una comunitat de propietaris, associació, col·legi o club, una junta pot votar i decidir prescindir de la direcció o administrador. En el Congrés i, per majoria, s’ha reprovat al fiscal general de l’estat i ministres del teu govern i tots segueixen en els seus càrrecs. El Constitucional va sentenciar que l’amnistia fiscal de Montoro era il·legal. Els defraudadors van acabar pagant un màxim del 5% per regularitzar la seva estafa. Un servidor, després de cotitzar 50 anys, com a pensionista em pertoca pagar d’IRPF un 18%. Sou uns cracs!

En el tema de Catalunya tu saps que tenim raó, que ens has maltractat i que sembla que en gaudeixes fent-ho. Qualsevol empresa no maltractaria la seva millor divisió, la que reporta més beneficis, la que més exporta i que és reconeguda a escala mundial. Per què ho fas tu? Quin és el teu problema amb Catalunya? Has vist la quantitat de comunitats autònomes que valoren els diners que deixarien de rebre en el cas d’independència o que tingués un tracte fiscal diferent de l’actual? Suposo que, a més del Marca, llegiràs altra premsa.

El tema català t’ha sobrepassat, ets un inútil i la crisi és responsabilitat teva. Has tingut tot el temps del món per cercar una solució i no ho has fet. Constitucional, jutges, fiscals, policia i guàrdia civil, a banda d’interpretar lleis al teu aire, no són les solucions més adients per un problema que no és d’ordre públic sinó polític. Algun dia t’adonaràs dels teus errors però ja serà tard, passaràs a la història com el pitjor governant espanyol. Al temps.

Més articles

16 COMENTARIS

 1. Totalment d’acord. I el que mes em dol, la ignorància de tans seguidors com te. Sensa criteri per analitzar la situació. Aqui esta el resultat de tan aborregament. Recomano llegir llibres d’escola d’història dels 60. Els que tenim una edat, ja em viscut aixo. L’història es repeteix, “los mismos perros con diferentes collares”.

 2. Una solucio,….totom te rao,…i totom esta agraviat….es torne a fer el referendum legal, i la minoria, la mayoria, Rajoy, puigdemont,…i tots els sabis de espanya i catalunya,…a callar….i se sabra.la veritat verdadera…..i ya esta…..?algu sera capaç de proposar aixo?…?o nomes voles brallas i raons i apallizats?…..perque aixo sera la llei del poble….la verdadera llei.

 3. Ha fet vosté bé d’adreçar-se a en Mariano en català. En castellà li hagués prestat la mateixa atenció, es a dir: no cap.
  Tot, o gairebé tot, el que li atribueix, es tan clar, tant ras, tant verificable, demostrable, que sembla, dic sembla, demagògia. Y no ho és, pero ell i els seus ens han dut a eixe terreny embarrat ( durant anys van convencer a mil.lons de persones que tot era una campanya orquestada ) on els porcs es mouen amb destreça.
  Ara, que ja no els queden escuses, ha respost al “desafiocatalán” amb formes i maneres d’extrema dreta, per unir als seus baix la bandera. Com que l’adversari també possa colorit identitari, ell diu que lo seu es en resposta a previa provocació.
  Així amaga tot el que ell i el seu partit han fet, desde el nacionalisme excluyent español, contra les decisions democràtiques que ha anat prenent Catalunya sobre el seu futur i encaix a España. (No cal enumerar-les). I amaga que mai aceptarà cap tipus de mediació, ni negociació, que puga acabar demostrant que mai, no mai, aceptarà (n) un referéndum pactat. Europa ho voria normal, pero ni rei, ni ejercit o van a tolerar.

 4. Ha fet vosté bé d’adreçar-se a en Mariano en català. En castellà li hagués prestat la mateixa atenció, es a dir: no cap.
  Tot, o gairebé tot, el que li atribueix, es tan clar, tant ras, tant verificable, demostrable, que sembla, dic sembla, demagògia. Y no ho és, pero ell i els seus ens han dut a eixe terreny embarrat ( durant anys van convencer a mil.lons de persones que tot era una campanya orquestada ) on els porcs es mouen amb destreça.
  Ara, que ja no els queden escuses, ha respost al “desafiocatalán” amb formes i maneres d’extrema dreta, per unir als seus baix la bandera. Com que l’adversari també possa colorit identitari, ell diu que lo seu es en resposta a previa provocació.
  Així amaga tot el que ell i el seu partit han fet, desde el nacionalisme excluyent español, contra les decisions democràtiques que ha anat prenent Catalunya sobre el seu futur i encaix a España. (No cal enumerar-les). I amaga que mai aceptarà cap tipus de mediació, ni negociació, que puga acabar demostrant que mai, no mai, aceptarà (n) un referéndum pactat. Europa ho voria normal, pero ni rei, ni ejercit o van a tolerar.

 5. Frases del Sr. Mariano, (daria mis manos por Bárcenas), (sin bombas se puede hablar de todo), en el jutge, no tengo constància, no era de mi incumbència, ect,ect., Jo l’hi dono el titul del (Embustero Mayor del Reyno).

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Ciutadans hibernació i Arrimadas dimissió

En menys de 48 hores, les dues notícies van ser capçalera en moltíssims mitjans de comunicació i, evidentment vaig escriure dos articles...

Inés Arrimadas (Cs) abandona la política

Inés Arrimadas García és una advocada i expolítica espanyola. Va ser presidenta de Ciudadanos de 2020 a 2023, i diputada en el Congrés dels Diputats per Barcelona des...

Es prega una oració per l’ànima de Ciudadanos

Si donem un cop d'ull a la història de Ciudadanos, en poc més de quatre anys, observarem que de ser tercera força del Congrés de diputats...

El racisme i el cas de Vinícius Júnior

La lluita contra el racisme no admet excepcions. Ni la mala educació ni el comportament provocador d'algú són eximents, ni tampoc atenuants....

La independència, un punt de vista diferent

Des que vaig accedir a la jubilació, un dels meus entreteniments ha estat la lectura i sobretot escriure, cosa que sempre m'ha agradat. La...