21.6 C
Barcelona
Dissabte 19 juny, 2021

Notícies breus sobre el referèndum d’independència

Relacionats

Carta oberta a Rafel Catalá, ministre de Justícia

Senyor. Vostè sap moltíssim més de lleis i justícia que jo, no en va és l'actual ministre del ram i, per tant, té els...

Carta oberta al ministre mentider Alfonso Dastis

Senyor ministre. Vostè ha substituït en el càrrec a Garcia-Margallo i ha aconseguit que tingui, al meu parer, millor opinió que la que abans...

Benvolguts lectors, avui no em veig en cor d’escriure un article, arrossego sobre les meves espatlles el cansament i el nerviosisme de les tres últimes jornades i tinc un cabreig, per tot el que ha succeït, que m’aconsella deixar-ho per una altra ocasió.

Avui em limitaré a comentar algunes notícies, aparegudes en els mitjans de comunicació, i la seva manipulació que ha sigut més que evident. Dóna la impressió que prenen al públic en general com a subnormals, retardats mentals o simplement ases. Som en ple segle XXI i la comunicació és instantània, les xarxes socials van més ràpides que la televisió i voler manipular el que passa només reflecteix l’estultícia d’alguns polítics i periodistes afins.

He seleccionat tres vídeos sobre el tema i agraeixo al Diari Catalunya Lliure que em permeti ocupar més espai de l’habitual. En el primer veuran tota una colla d’elements contraris a la celebració de la consulta i actuals defensors del postfranquisme existent a l’Estat espanyol.

En el segon, les declaracions de Mariano Rajoy la tarda/vespre de l’1 d’octubre fent els seus comentaris -per dir-ho educadament- de com s’ha viscut la jornada segons el seu punt de vista, triomfalista com no podria ser d’una altra forma. No en sap més pobret.

En el tercer, les declaracions de la Sorayita i l’Enric Millo. Els dos, igual que el Mariano, es vanagloriaven del fracàs de la consulta quan encara no s’havia fet el recompte dels vots, el resultat un cop publicat els devia produir un mal de ventre que no reconeixeran.

Diuen, tots tres, que les forces de seguretat han actuat amb professionalitat i de manera proporcionada, no anaven contra les persones sinó a la recerca de material electoral, han buscat protegir els drets i les llibertats dels catalans. Els agents, segons Soraya i Millo, han actuat amb la mesura i proporcionalitat que corresponia en cada cas.

Millo declarava que el que ha passat a Catalunya no ha estat un referèndum ni res que s’hi assembli. Els cossos de seguretat han actuat de forma modèlica (?), proporcionalment a la situació que trobessin i que l’objectiu era el material electoral no les persones. Sort en tenim, ja que només s’hi van registrar 844 ferits, dos d’ell greus, un noi que pot quedar-se en cadires de rodes i un que pot perdre un ull. Sort que les persones no eren objectius.

Ni Rajoy ni Soraya ni Millo van fer cap referència a les víctimes, total… Independentistes que no saben on van i que en paguen les conseqüències d’estar imbuïts per Puigdemont i Junqueras, que són els veritables responsables de les càrregues policials. Només cal veure les imatges i sentir llàstima per aquests servidors de la llei.

Què passarà a partir d’ara? En parlarem ben aviat, ja que les paraules de Puigdemont fan sospitar una possible Declaració Unilateral d’Independència.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Èxit espanyolista a plaça Colón de Madrid?

La plaça Colón de Madrid s'ha posat de moda per tot allò que serveixi per atacar Catalunya, qualsevol tema que serveixi per atacar-la, sigui...

No puc entendre la justícia espanyola

Segons les Nacions Unides, Amnistia Internacional i un munt de juristes de prestigi mundial, el referèndum que es va dur a terme...

Saben idiomes al Ministeri d’Afers Exteriors?

La pregunta és pertinent a la vista de l'informe emès pel Consell d'Europa i el comunicat fet públic per part de l'esmentat...

Considero l’indult una gran estafa

En primer lloc perquè la paraula més exacta és la de Perdó, tal com diu Vicent Partal en un article a Vilaweb,...

Indultar a qui? Quin penediment i perdó?

Míriam Nogueras, portaveu de JxCat en el parlament espanyol, respon sobre els indults. Pregunta: “La ciutadania entendria que aquests...