22.3 C
Barcelona
Dissabte 19 juny, 2021

Carta oberta a la Unió Europea

Relacionats

Èxit espanyolista a plaça Colón de Madrid?

La plaça Colón de Madrid s'ha posat de moda per tot allò que serveixi per atacar Catalunya, qualsevol tema que serveixi per atacar-la, sigui...

Considero l’indult una gran estafa

En primer lloc perquè la paraula més exacta és la de Perdó, tal com diu Vicent Partal en un article a Vilaweb,...

Indultar a qui? Quin penediment i perdó?

Míriam Nogueras, portaveu de JxCat en el parlament espanyol, respon sobre els indults. Pregunta: “La ciutadania entendria que aquests...

Perquè el referèndum català per la independència no va ser il·legal (III)

Traduït de l’alemany al català per Pere Grau i Rovira (Hamburg). Publicat originalment a «Blickpunkt Katalonien» per Axel Schönberger.

Senyors, el que primer en ve al cap és la paraula “fàstic”. Per si no disposen de traductors de català, els diré que la paraula fàstic significa “asco“. I és, precisament això el que vostès em produeixen, fàstic, molt de fàstic.

Els estatuts fundacionals, les proclames i declaracions semblem avui paper mullat. On són dels drets de les persones? On és la llibertat d’expressió i de reunió? Què representa per a vostès la declaració dels drets humans, la inexistent separació de poders, la manca de garanties personals? En què s’ha convertit el projecte il·lusionant del que tant esperàvem?

De què serveix la Unió Europea? Per quina raó existeix? En què s’ha convertit aquell inicial Tractat de Roma? La percepció que tinc és que s’ha convertit en un club elitista en què els socis de primera classe són els estats, les regions i/o autonomies ho són de segona i el poble, és a dir els ciutadans, representen la tercera classe, la que treballa, la que ha de servir als socis preferents i la que pateix els vaivens i les crisis provocades per aquells.

unnamed

Com he dit abans, es tracta d’un club elitista a qui només l’importa el tema econòmic. Han intervingut Grècia i Portugal perjudicant les regions i els ciutadans, els socis de segona i tercera categoria, però als socis preferents els han ajudat per assegurar-se recuperar els ajuts que els han prestat. Els de 2a i 3a categoria s’han fet càrrec del deute a base d’atur i pitjors condicions laborals i humanes.

Jo sóc català i, degut a la meva forçada pertinença a Espanya, sóc també ciutadà europeu, aleshores creia, il·lús de mi, que davant les actuacions antidemocràtiques d’algun govern europeu, que vostès intervindrien en evitació d’abusos, manca de llibertat i l’autoritarisme de què fan gala alguns estats, com ara l’espanyol.

No cal que esmenti quina és la situació de Catalunya, la saben molt bé, reconeixen la seva complexitat i, a nivell individual, alguns de vostès la comprenen però no volen intervenir en la recerca d’una solució. Pensen, manifesten i recomanen la via del diàleg entre Espanya i Catalunya i se’n renten les mans amb la cantarella de què es tracta d’un afer intern.

Sàpiguen que Catalunya està “presa” per un contingent militar, que el govern autonòmic ha estat suspès de facto sense executar el que preveu la Constitució. Que s’han fet registres sense ordre judicial, que s’han detingut polítics violant els seus drets. Que han amenaçat periodistes i mitjans de comunicació, tancat Webs d’institucions privades i tot, per impedir la celebració d’una cosa tan brutal i perillosa com posar urnes i que al poble voti.

L’estat espanyol s’ha negat, durant anys, a negociar amb Catalunya un tracte fiscal que li és insuportable i que vostès coneixen de sobres. Catalunya és l’única comunitat del país que no té l’estatut que els parlaments català i espanyol van aprovar i que va ser referendat pel poble de Catalunya. Vostès, colla d’ineptes, també en són coneixedors.

Catalunya, acollint-se al dret internacional i la carta de les Nacions Unides, pretén crear la república catalana exercint el dret a l’autodeterminació. El govern espanyol intenta per tots els mitjans impedir-ho amb mètodes dictatorials de l’època dictatorial franquista. L’agència de l’ONU per a la protecció dels drets humans ha demanat respectar el referèndum català. I la Unió Europea que diu al respecte? És un afer intern d’Espanya.

En moments com aquest no sé si em fa més ràbia ser ciutadà espanyol o europeu!

Més articles

10 COMENTARIS

  1. Mol ven expresat, pero tot es trata de diners, esta genteta lo quel preocupa es mantindre la seua poltrona pera poder recuperar lo prestec que varen fer a España, perque si no los poders factics de Europa los fotran al carre a patades. Salutacions cordials Manel.

  2. Totalment d¶acord, el deute d’Espanya es tant alt que pasara a segones o terceres generacions embarrancades amb l’herencia adquirida. Per aixó no s’hi fiquen. Els diners es tot i l’únic qu¶els importa. Si el diner ho ha de manipular tot…… molt malament anem.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Èxit espanyolista a plaça Colón de Madrid?

La plaça Colón de Madrid s'ha posat de moda per tot allò que serveixi per atacar Catalunya, qualsevol tema que serveixi per atacar-la, sigui...

No puc entendre la justícia espanyola

Segons les Nacions Unides, Amnistia Internacional i un munt de juristes de prestigi mundial, el referèndum que es va dur a terme...

Saben idiomes al Ministeri d’Afers Exteriors?

La pregunta és pertinent a la vista de l'informe emès pel Consell d'Europa i el comunicat fet públic per part de l'esmentat...

Considero l’indult una gran estafa

En primer lloc perquè la paraula més exacta és la de Perdó, tal com diu Vicent Partal en un article a Vilaweb,...

Indultar a qui? Quin penediment i perdó?

Míriam Nogueras, portaveu de JxCat en el parlament espanyol, respon sobre els indults. Pregunta: “La ciutadania entendria que aquests...