22.4 C
Barcelona
Dijous 23 setembre, 2021

És constitucional i legal que Espanya tracti Catalunya com una colònia?

Relacionats

Què no sabem de l’emèrit rei Juan Carlos?

De cop i volta ens hem assabentat que la fiscalia del suprem sospita de l'emèrit, Juan Carlos de Borbón, de la possibilitat...

Ada Colau: “El referèndum és una ximpleria”

A hores d'ara, res del que digui l'alcaldessa Colau em pot sorprendre. Ja des del principi va resultar-me molt estrany que, una...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?

Què en pensem de la justícia espanyola?

Aquesta pregunta me l’he plantejat molts cops i no sabria exactament trobar una resposta del tot coherent que reflectís la realitat i el perquè...

Colonització (definició): “Imposició per la llei o per les armes de la pròpia llengua, cultura, valors, lleis al territori conquistat i explotació econòmica del mateix”. “Ocupar un territori per explotar-ho i dominar-ho administrativa, militarment i econòmicament”.

S’adapten aquestes definicions a la situació real a Catalunya?

Del tot! No cal recórrer a la història. N’hi ha prou amb veure i analitzar fotografies de portades, titulars de premsa, ràdio, televisió. Va haver-hi “acord” Catalunya-Espanya quan Tarradellas va tornar de l’exili i va pactar amb Suárez. El primer estatut va ser un pacte bilateral Generalitat/govern espanyol. No es va respectar. Va venir el segon. No s’ha respectat. Catalunya ja no té interlocució individualitzada. Està subordinada al que decideixin els presidents autonòmics. Nació, nacionalitat? No! Sotsregió espanyola o castellana! Els habitants de Catalunya amb dignitat democràtica van sortir de forma massiva als carrers després de la retallada “anticonstitucional i antidemocràtica” del segon estatut que ja estava votat. Ha anat creixent l’explotació (300.000 milions d’euros en 30 anys), invasió de competències, incompliment de pressupostos estatals, atac a la cultura, llengua i valors de Catalunya; han anat anul·lant les decisions del parlament català.

S’han negat reiteradament al diàleg amb un no permanent i rotund

I ara? Aquí estan els fets: Imposició per lleis d’un constitucional atípicament “sancionador”; amb un Tribunal de comptes que no existeix pels escandalosos casos de corrupció de tot tipus a Espanya però que és molt diligent amb els líders catalans que han escoltat a la societat; Fiscalia i Jutjats que amenacen, fins i tot, als votants, manifestants, qualsevol que recolzi un acte tan democràtic com votar en un referèndum. El 80% vol votar però l’estat ho impedeix. Aporta arguments? No! Sentències, detencions, registres, condemnes i… Molts policies i guàrdies civils. Alhora, intervé l’economia de la Generalitat: cop a sanitat, educació, investigació, inversions… Amenaça d’anul·lar el parlament de Catalunya. Definició: “Ocupar un territori per explotar-ho i dominar-ho administrativa, militarment i econòmicament”. És digne?

Nació lliure i pròspera o regió subordinada, i explotada, per Espanya?

El referèndum tracta de decidir-ho democràticament. El govern diu que és un acte propi de dictadures. Són Anglaterra, Canadà, Suïssa… unes dictadures? Ara ofereixen pactes i diners. Volen prostituir als catalans amb dignitat, tornar-los a enganyar?

Captura de pantalla 2017-09-21 a las 14.06.54Què preferiran els votants catalans amb dignitat democràtica?

Viure amb el nivell de vida que mereixen pel que generen? Dissenyar i gaudir de llibertat sense amenaces en una democràcia autèntica? Tenir recursos per aplicar una avançada justícia social? Emetre i aplicar lleis pròpies? Preservar els seus valors, cultura, llengua, identitat? O renunciar a ells i subordinar-se a un estat caduc, molt corrupte, inútil políticament, sense altres recursos que lleis i militars i diluir la pròpia història en una sots regió espanyola? Des de la dignitat, què decidirà un veritable demòcrata, un pare de família que vulgui el millor per als seus? Viure en una nació lliure i amb futur o en una colonització progressiva? Independència o dependència creixent i negativa?

perladignitat4 500px

Més articles

6 COMENTARIS

 1. Yo se que no tengo voz, ni voto, pues soy de la Patagonia, del otro lado del mundo. Pero es dificil mantenerse indiferente.

  Yo pienso que estan en lo correcto, si Catalunya no logra su independencia de Espanya tarde o temprano se producira un genocidio cultural. Catalunya perdera su lengua, sus costumbres y finalmente su identidad. De la misma forma que paso en muchas partes del mundo invadidas por Espanya.

  Impresiona la falta de liderazgo de Rajoy que no es capaz de mantener a Espanya unida, que reacciona a su falta de capacidad usando la fuerza en vez de la razon.

  Probablemente Rajoy hizo mas por la independencia de Catalunya que ningun otro, creo un enemigo externo que produjo cohesion interno. No me sorprenderia que haya aumentado significativamente el porcentaje de catalanes que quieren votar y que seguramente votaran que SI a al separacion de Espanya.

  Ojala prime la cordura y los dejen botar en paz, al fin y al cabo los pueblos tienen el derecho a elegir su futuro.

 2. Yo se que no tengo voz, ni voto, pues soy de la Patagonia, del otro lado del mundo. Pero es dificil mantenerse indiferente.

  Yo pienso que estan en lo correcto, si Catalunya no logra su independencia de Espanya tarde o temprano se producira un genocidio cultural. Catalunya perdera su lengua, sus costumbres y finalmente su identidad. De la misma forma que paso en muchas partes del mundo invadidas por Espanya.

  Impresiona la falta de liderazgo de Rajoy que no es capaz de mantener a Espanya unida, que reacciona a su falta de capacidad usando la fuerza en vez de la razon.

  Probablemente Rajoy hizo mas por la independencia de Catalunya que ningun otro, creo un enemigo externo que produjo cohesion interno. No me sorprenderia que haya aumentado significativamente el porcentaje de catalanes que quieren votar y que seguramente votaran que SI a al separacion de Espanya.

  Ojala prime la cordura y los dejen botar en paz, al fin y al cabo los pueblos tienen el derecho a elegir su futuro.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per a quan està previst renovar el CGPJ?

Ha estat tot un espectacle veure el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, amb el mandat ja...

Què no sabem de l’emèrit rei Juan Carlos?

De cop i volta ens hem assabentat que la fiscalia del suprem sospita de l'emèrit, Juan Carlos de Borbón, de la possibilitat...

Ada Colau: “El referèndum és una ximpleria”

A hores d'ara, res del que digui l'alcaldessa Colau em pot sorprendre. Ja des del principi va resultar-me molt estrany que, una...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?

Què en pensem de la justícia espanyola?

Aquesta pregunta me l’he plantejat molts cops i no sabria exactament trobar una resposta del tot coherent que reflectís la realitat i el perquè...