21.1 C
Barcelona
Dimarts 3 octubre, 2023

Has arribat a on no volies Mariano, o et manca enviar-nos els tancs?

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

SPAIN-ROYALS-POLITICS-GOVERNMENT

Aquesta guerra l’has perdut Mariano, si aconsegueixes que l’1-O no votem, hauràs guanyat una batalla, però sàpigues que perdràs la guerra. Les coses no podran seguir com abans i tindràs severes dificultats per mantenir-te en la poltrona en la qual t’has instal·lat. Europa i el món està coneixent de quin peu calces i la teva actuació -antidemocràtica- no dubtis que et passarà la factura que et mereixes. El que tu has fet sí que és un cop d’estat.

Per bé o per mal disposes de l’article 155 de la Constitució (del qual no vull opinar) per fer tot el que has fet per la porta del darrere. No has tingut pebrots de plantejar-ho sabent que et trobaries, tot i tenir la majoria al Senat, amb una ferma oposició i el possible trencament de l’acord amb el PNB i veure perillar els pròxims pressupostos de l’estat.

Si a més de llegir el Marca, dediquessis uns minuts al dia per repassar altre tipus de diaris, ja hauries observat el que pensa la majoria, que no és altra cosa que la utilització absoluta i escandalosa de tots els mitjans de l’estat. Clar que això ho veuries en la premsa d’altres països i el teu domini dels idiomes és més aviat escàs o fins i tot nul.

No cal però anar gaire lluny, a Madrid, Bilbao, Segovia… s’han fet declaracions en favor al dret a decidir i manifestacions multitudinàries que has intentat que no es produïssin i no ho has aconseguit. De què tens por? Quan una persona actua malament, delinqueix o força situacions fora de lloc, tard o d’hora haurà de rendir comptes.

Tu vas anar contra el poble català i vas pidolar, a base de mentides, signatures per tota la geografia ibèrica i vas presentar al Constitucional un recurs contra l’Estatut (que era avalat pels parlaments català i espanyol i validat en referèndum). No vas acceptar la voluntat del poble ni la dels seus representants. I presumeixes de demòcrata? No em facis riure.

No satisfet encara, has seguit tocant-nos els bemolls sense aturar-te. No has complert ni la part aprovada de l’Estatut, has fet anul·lar lleis del Parlament, no has complert cap ni una de les teves promeses, ni complir els pressupostos d’infraestructures, intentar espanyolitzar els alumnes catalans, desviar fons del corredor mediterrani a altres territoris. Resumint-ho no ets de fiar.

El problema català l’has creat tu, i ara no saps com arreglar-ho. Utilitzes a jutges i fiscals a fi que et facin la guerra bruta a veure si Catalunya es rendeix, ja que ets incapaç de cercar una solució, la qual cosa evidencia la teva nul·litat com a governant i estadista. Tens molta por de passar a la història com el governant a qui se li va escapar un tros d’Espanya.

Has embolicat al rei fent-li llegir discursos impropis d’un cap d’estat que, teòricament es deu a tota la població, la qual cosa ha fet créixer una opinió contra la monarquia en general i tot per buscar adhesions, no a la teva política, sinó a la forma barroera de dur-la a terme. Que li diràs a Felip VI després de la que has armat a Barcelona? Li faràs fer un nou discurs?

Hi ha, sens dubte, gent que et considera intel·ligent, jo discrepo totalment, només cal veure la forma en què fas els teus discursos, com t’amagues darrere d’una pantalla de plasma o no respons preguntes que no t’agraden. Vergonyosa la teva intervenció davant d’un tribunal pel cas Gürtel i la corrupció que afecta el teu partit. Acompanyo un vídeo perquè els lectors puguin valorar, per ells mateixos, la teva intel·ligència.

Pensa en el que et deia al principi, votem o no l’1-O, recordaràs la data com l’inici de l’ocàs de la teva trajectòria política.

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

La investidura d’Alberto Nuñez Feijóo

S’ha produït la primera sessió del debat d’investidura per a Nuñez Feijóo, polític a qui el rei va designar, en la meva...

Amnistia o eleccions altra vegada?

En una entrevista a la Cope, Aznar va tornar a cridar, com va fer dies enrere, a la mobilització de la societat...

L’expresident Aznar insisteix que Espanya es trenca

Aznar ha parlat, un altre cop, del perill de la destrucció d'Espanya. Sempre parla qui menys autoritat té per fer-ho. A algú...

De Diada submisa a dia de la independència?

Per què celebrem la Diada? 11 de setembre. No es commemora una victòria sinó una derrota davant el...

Les condicions de Puigdemont i les seves repercussions

Com era d'esperar, les condicions que Carles Puigdemont va detallar a Brussel·les el passat dimarts, ha aixecat un munt de comentaris de...