18.6 C
Barcelona
Dilluns 25 setembre, 2023

Preguntes oportunes

Algunes preguntes oportunes

Referèndum de l’1-O. Continua la preparació del mateix. Creixen els atacs ja fora d’una Constitució democràtica “de debò”.

La Constitució, quina Constitució?

Multipublicat: “La prioritat és defensar la Constitució”.

Es va elaborar aquesta de manera “normal”… o clarament “determinada” per la sortida del franquisme, influències militars, orientació decididament  partidista? Les Hemeroteques demostren que el PP la va atacar. La va aplicar el PSOE amb criteri democràtic “per a Catalunya” mentre va governar? No! La societat catalana la va votar “confiant” en una aplicació justa. La votaria avui a la vista de com s’aplica? El 73% no! Quina Constitució defensen PP, PSOE, C’s, CSQP,? La que van votar “confiats” els catalans o la que apliquen ara i que tant de mal està fent a “totes” les famílies, empreses; a “tots” els qui viuen, treballen, tributen a Catalunya? Davant aquesta evidència i perspectiva a pitjor, què és digne? Ser dependents i progressivament castigats per una constitució que no ens protegeix o independitzar-nos i crear una constitució que sí ho faci?

Constitució objectiva o subjectivament interpretada i aplicada?

Multipublicat: “El tribunal Constitucional ha anat anul·lant diferents i importants decisions del 2n Estatut, decisions del parlament català”.

Davant què estem “realment”? Davant una Constitució moderna, justa, acceptada per Catalunya o davant d’una Constitució “interpretada i aplicada subjectivament”? Pot algun constitucionalista, algun polític seriós, assegurar que si es canviessin tres cops els membres del Constitucional “sempre” interpretarien i decidirien el mateix? Pot algú assegurar que si els membres del constitucional no depenguessin dels partits polítics majoritaris, i clarament centralistes!, i anessin juristes que actuant per criteri democràtic de debò i independents decidirien el mateix? Què és digne? Sotmetre’s a l’arbitrarietat sectària i partidista o tractar d’independitzar-se per elaborar i viure sota una Constitució justament interpretada i aplicada?

A qui es dirigeix el rei d’Espanya?

Publicat: “La Constitució prevaldrà enfront dels qui trenquen la convivència”.

La història demostra: Catalunya va confiar en la Constitució. Va elaborar “constitucionalment” els seus Estatuts que es van aprovar “constitucionalment”. Va votar el Referèndum i el seu pare va confirmar. La convivència era total. Però, el PP, va recollir milions de signatures, va manipular el tribunal Constitucional, va retallar l’aprovat i votat pels catalans, va iniciar campanyes contra la cultura i productes catalans. I tot això amb el suport i complicitat dels partits i mitjans espanyols. Majestat, qui trenca la convivència? De part de qui està? Des de la dignitat, com reaccionar a Catalunya?

Què decideix l’Estat espanyol davant del referèndum

Publicat: “L’estat reforça la seva presència militar a Catalunya. Té 4.000 agents disponibles en 24 hores. El fiscal ordena impedir i requisar tots els recursos per a la votació. Augmenta el nombre de polítics imputats…”.

Arguments per persuadir a la societat catalana? Cap! Només militars i jutges que atempten contra principis fonamentals com la llibertat d’expressió. A quin tipus d’estat s’assembla l’espanyol? A un democràtic de debò o a un “bananer”, dictatorial? Per a un veritable demòcrata, què és digne? Sotmetre’s o intentar independitzar-se d’un estat així?

perladignitat4 500px

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Per la dignitat