19.1 C
Barcelona
Dilluns 18 octubre, 2021

Carta oberta a Jean-Claude Juncker, president de la vergonya europea

Relacionats

Saben idiomes al Ministeri d’Afers Exteriors?

La pregunta és pertinent a la vista de l'informe emès pel Consell d'Europa i el comunicat fet públic per part de l'esmentat...

L’acord europeu contra la crisi del coronavirus

Després d'uns quants dies i moltes hores de negociació, a Brussel·les s'ha arribat a un acord per crear un programa d'ajuts per pal·liar els efectes de...

La justícia espanyola m’exaspera cada dia més

Tot just avui, mentre escric aquestes línies, Espanya celebra l'aniversari de la Constitució de 1978. Han passat 41 anys i la carta magna, a...

Demanen la beatificació de Franco

Quan ho he llegit no m'ho podia creure. Un colpista que es va aixecar en armes contra un govern constitucional i democràtic, que va...

Senyor, imagino el primer que vostè em diria si arribés a llegir aquesta carta: Monsieur Mas, vous s’est trompés, je préside la comission européenne. Sé perfectament el que vostè està presidint i a què es dedica la comissió però volia expressar-li el que es detecta del seu treball en determinades qüestions, les quals deixen molt a desitjar. Oi que m’entén?

Unió Europea! Un títol que no sé, exactament, que significa; unió dels estats membres, unió de les nacions, unió dels pobles que la integren… Dóna més aviat la sensació que es tracta d’un selecte club d’estats on les nacions, i els seus habitants, són socis de segona i tercera categoria, respectivament.

En els seus estatuts fundacionals (Tractat de Roma) quedava molt clar que els integrants del llavors anomenat mercat comú, havien de ser països democràtics, per aquesta raó Portugal i Espanya van trigar anys a formar-ne part. La pregunta que li trasllado és la següent. Què succeeix si un estat membre se salta les normes del joc i, sota l’aparença d’una democràcia, actua de forma inadequada? El que jo anomeno democràcia dictatorial.

És el que passa a Espanya i vostè, i la seva comissió, ho saben perfectament. Quants cops han hagut de cridar l’atenció, renyar i amenaçar amb sancions al govern espanyol? Quantes lleis espanyoles no compleixen les normatives europees? Drets Humans, incompliment de dèficit públic, llei hipotecaria, la doctrina Parrot, etcètera, etcètera. En són conscients oi?

Tota veritable democràcia es basa en la separació de poders ja pregonada per Montesquieu, és a dir, executiu, legislatiu i judicial. Què passa quan aquests poders recauen en una sola mà? Quan un partit anomena governants, jutges i fiscals? Quan un poder totalitari fa i actua com li ve de gust i promulga lleis que coarten les llibertats i imposa censures?

Espanya no és un país demòcrata com cal. No accepta la pluralitat cultural i lingüística de determinats territoris als quals ataca contínuament. Catalunya, com vostè sap, és un d’aquests territoris, amb més de 1.000 anys d’història, que des de fa tres segles pateix assetjament dels governs espanyols. Som l’única comunitat a la qual se li va retallar l’estatut d’autonomia per part d’un tribunal constitucional, manegat pel Partit Popular, tot i ser aprovat pels parlaments català i espanyol i referendat en referèndum pel poble català. Intueixo que vostè ja ho sabia.

Fa set anys que el govern català intenta modificar la, per a nosaltres, ruïnosa situació en què ens trobem i sempre ha tingut un No per resposta des de Madrid. Dèficit fiscal, incompliment de pressupostos, anomalies de la xarxa ferroviària, atacs a la llengua, menyspreu constant i molts altres motius -que vostè ja coneix- han propiciat l’actual situació.

El govern català s’ha vist obligat, davant la total negativa a qualsevol negociació o pacte, a convocar un referèndum i que la majoria de catalans decideixi seguir formant part d’Espanya o proclamar la independència com un nou estat d’Europa. Em segueix senyor Juncker?

Cal que li digui que està fent el govern espanyol? Jutges, fiscals, guàrdia civil, policia, radio i televisió, premsa, etcètera. Està utilitzant tot el que té i més tractar d’impedir la consulta. En cap cas ha demostrat intencions de negociar, acceptar el referèndum i, alhora, presentar una proposta alternativa com va fer Cameron a Escòcia.

BRUSELAS-SEDE-UNIO-EUROPEA

Vostè i la comissió que presideix que han fet? Coneixedors de la situació no han bellugat ni un dit ni s’han ofert per fer de mitjancers. S’han dedicat a repetir que es tracta d’un afer intern d’Espanya i se’n renten les mans. D’això se’n diu fer política europea?

No és vergonyosa la posició d’Europa? Entén ara el títol d’aquest article?

Més articles

14 COMENTARIS

 1. Després de la manera que va esser tractada Grecia, la dels treballadors, aquella que en el dreta Samaras (beneit per vosté) el poble es penjaba, Y en una votació molt majoritaria a favor de Stipras, vostes van amenaçar i ofegar al poble fins que va tindre que acceptar les condicions quasi inhumanes seves. J,o e detestat la UE. ¿com esta avui Grecia?. Ara be en el Corrupte Rajoy tot son sonriures. Per mi, que mai he degut res, no entrariem, els paisos de la nostra mida no hi son, no estan empenyats i son els mes rics. Jo no se quina es la situació de Catalunya vers UE. Pero el anterior president d,afers económics hara que ningú el pot presionar a dit “CATALUNYA INDEPENDENT, SERIE EL PAIS MES RIC D;EUROPA”, son les seves paraules. No li tonc cap respecte, voste es un corrupte més. Ojalá Catalunya no precisés entrar, en lo que califico de prestamista bancaria,

 2. Forum lliure catalunya :
  Hace cinco años, Arturo Más, el auto-calificado demócrata-cristiano, brazo derecho de los Pujol, afirmaba que los catalanes éramos la crema de la crema de europa. El PP apoyaba sin embajes a CIU en el parlament, mientras que el prócer recortaba y recortaba sin ningún pudor en sanidad, educación y demás. Todo en aras de rebajar el déficit fiscal, mientras los ricos se hacían más ricos, tal como ha ocurrido siempre con la derecha nacionalista en este país (siempre). Arturo Más apoyó con sus votos en el congreso la ley llamada de “estabilidad presupuestaria”. A los recortes a los mas débiles, Arturo lo llamó “estabilidad”, y a votar con el PP responsabilidad. A que los ricos fueran más ricos lo llamo aumentar la riqueza de catalunya. Y ya sabemos cuánto españa roba a catalunya todos los meses. Mil cuatrocientos millones de euros transferidos a catalunya mensualmente. Cuando a Artur Más le enseñaron la puerta de salida, éste personaje se permitió
  informar que había “elegido” al Sr. Puigdemont, “porque sabía escuchar”. Alias el elegido, no votado. La marioneta. El corre-vé-y-dile. Y esos mismos son los que han conseguido ningunear al 47% de los catalanes. O más bién los que se han dejado ningunear. La mentira repetida mil veces. El españa nos roba. Los en europa van a hacer lo que nosostros pensamos, por “pragmatismo”, o porque lo queremos nosotros. A la imposición unilateral y antidemocrática se le llama “derechos”. Sí o sí, impongo y te exigo que me des las soluciones que yo te impongo. El victivismo recurrente, también llamado solución del perdedor. Y por mucho que se repita la mentira de que no puede ser ilegar votar, les diré que sí mientras nos atengamos a las reglas votadas por los ciudadanos en las comunidades y en españa. Yo no puedo exigir separarme de mi
  comunidad de vecinos, como un pueblo catalán no puede votar separarse de catalunya. (reconocido por el mismo independentismo). Eso se llama la doble vara de medir, o la manipulación indecente a los que nos tiene tan acostumbrado el independentismo. Pero sin duda hay una catalunya sensata (53%), y demócratas. Gente que se preocupa del prójimo y no de su poltrona y sus ideas, que van a imponer por encima de todos los demás. Los portadores de la verdad. Los absolutismas. Desde 1714.

  • Tú cómo buen borrego españolista de ppsoeciudadanos, que cobras por colocar tus bomitivos artículos que nada tienen que ver, deberías contarnos los crímenes de tu padre en los años 40 de catalanes por el hecho de hablar en catalán, pronto te juzgaremos y te expulsaremos al país vecino

 3. Forum lliure catalunya :
  Hace cinco años, Arturo Más, el auto-calificado demócrata-cristiano, brazo derecho de los Pujol, afirmaba que los catalanes éramos la crema de la crema de europa. El PP apoyaba sin embajes a CIU en el parlament, mientras que el prócer recortaba y recortaba sin ningún pudor en sanidad, educación y demás. Todo en aras de rebajar el déficit fiscal, mientras los ricos se hacían más ricos, tal como ha ocurrido siempre con la derecha nacionalista en este país (siempre). Arturo Más apoyó con sus votos en el congreso la ley llamada de “estabilidad presupuestaria”. A los recortes a los mas débiles, Arturo lo llamó “estabilidad”, y a votar con el PP responsabilidad. A que los ricos fueran más ricos lo llamo aumentar la riqueza de catalunya. Y ya sabemos cuánto españa roba a catalunya todos los meses. Mil cuatrocientos millones de euros transferidos a catalunya mensualmente. Cuando a Artur Más le enseñaron la puerta de salida, éste personaje se permitió
  informar que había “elegido” al Sr. Puigdemont, “porque sabía escuchar”. Alias el elegido, no votado. La marioneta. El corre-vé-y-dile. Y esos mismos son los que han conseguido ningunear al 47% de los catalanes. O más bién los que se han dejado ningunear. La mentira repetida mil veces. El españa nos roba. Los en europa van a hacer lo que nosostros pensamos, por “pragmatismo”, o porque lo queremos nosotros. A la imposición unilateral y antidemocrática se le llama “derechos”. Sí o sí, impongo y te exigo que me des las soluciones que yo te impongo. El victivismo recurrente, también llamado solución del perdedor. Y por mucho que se repita la mentira de que no puede ser ilegar votar, les diré que sí mientras nos atengamos a las reglas votadas por los ciudadanos en las comunidades y en españa. Yo no puedo exigir separarme de mi
  comunidad de vecinos, como un pueblo catalán no puede votar separarse de catalunya. (reconocido por el mismo independentismo). Eso se llama la doble vara de medir, o la manipulación indecente a los que nos tiene tan acostumbrado el independentismo. Pero sin duda hay una catalunya sensata (53%), y demócratas. Gente que se preocupa del prójimo y no de su poltrona y sus ideas, que van a imponer por encima de todos los demás. Los portadores de la verdad. Los absolutismas. Desde 1714.

 4. Si quieres saber el apoyo que tiene la independència en Catalunya deja votar.Los problemas en democracia se resuelven V-O-T-A-N-D-O. De que teneis miedo? Ya verias que somos mas del 69% que queremos irnos.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

És coherent la monarquia? I l’espanyola?

La monarquia castellana, espanyola, és present des de fa segles en la història de Catalunya. No fa falta recordar les seves actuacions....

És lògica la inviolabilitat del cap d’estat?

Amb la notícia de que l’Audiència Nacional arxivarà les causes obertes contra Juan Carlos I, he volgut fer un repàs sobre el...

Volen que el rei emèrit torni a Espanya?

La pregunta és obligada: Qui o quins són els que volen que Juan Carlos torni a Espanya? Les institucions del país? La...

Ha estat un èxit la convenció del PP?

Depèn naturalment de la premsa que llegeixis o dels audiovisuals que vulguis veure. Per citar alguns exemples l’ABC diu: "Casado anuncia l’inici...

Quina credibilitat tenen Casado i el PP?

Aquests dies passats s’ha celebrat la convenció del Partit Popular, segons els col·laboradors de Casado, ha estat un gran èxit i que...