23.6 C
Barcelona
Dimecres 5 agost, 2020

Volem fer més preguntes als veritables demòcrates

Relacionats

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...

Segueixo desconfiant de la justícia espanyola

Últimament i de forma cada molt menys dissimilada, estem observant la inexistència, cada cop més acusada, de la separació de poders a...

Legalitat? Dictadura? Democràcia?

Segons el diccionari, legalitat és el principi que regula els actes jurídics de l'Estat sotmesos a l’ordenament jurídic vigent i que aquests...

Per què vol ser independent Catalunya? (V/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució... Per a viure en veritable democràcia. A...

Publicat: “La Fiscalia i el Constitucional, imputen líders polítics catalans i la mesa del Parlament, com a responsables d’acords “il·legals”.

Pregunta: Quan hi ha un incendi provocat, les autoritats busquen, jutgen, condemnen als culpables. Catalunya es considera avui com un problema d’estat molt greu. La seva societat i la seva exigència d’un referèndum, d’independència, són un “incendi gravíssim”. Qui ho ha provocat? Qui “va vetar” a un jutge del Constitucional per escriure un article sobre “autonomia” quan ni tan sols sabia que seria proposat per a aquest òrgan? El PP! Qui va imposar com a president del mateix a un membre del “seu” partit? El PP! Qui va recollir milions de signatures contra un estatut “constitucionalment” elaborat, “raspallat” pel Congrés, aprovat en referèndum i confirmat pel Rei? El PP! Algun partit “espanyol” va denunciar tot això o… es van fer còmplices? Qui va originar l’incendi i qui se’l mira complaent… On està el problema real? En els piròmans que hi ha en la política espanyola o en els molts votants catalans que reaccionen per dignitat democràtica? Ha reaccionat la fiscalia, la societat espanyola, la catalana… contra els incendiaris?

Publicat: “Sobre Catalunya han de votar tots els espanyols”.

Pregunta: Va votar “tota” la Gran Bretanya o només Escòcia? Va votar “tot” el Canadà o només Quebec? Va votar tota Europa pel Brexit o només Gran Bretanya? Els països veritablement democràtics permeten votar. Espanya no ho permet, Aleshores… És Espanya un estat democràtic com són els referents?

Publicat: “Els líders del PSOE, C’s, els líders autonòmics, donen el seu total suport al PP per impedir el referèndum i la independència de Catalunya”.

Pregunta: Es plantegen els dependentistes per què hi ha tanta resistència a una possible independència de Catalunya? És per autèntic “afecte” als catalans o… perquè representen el 20% del PIB espanyol, el 25% de les exportacions, el major atractiu turístic, la major concentració industrial? O potser per un objectiu més profund: “Castellanitzar Catalunya i sotmetre a tots els seus habitants al servei de l’estat espanyol”. És digne que hi hagi un sol votant a Catalunya que es perjudiqui, sacrifiqui, tant i danyi als altres per ideologia i/o ignorància?

_tribunalcuentas_4b9b5d84

Publicat: “El Tribunal de Cuentas condemna a líders democràtics de Catalunya a multes milionàries per malversació de fons, prevaricació…”.

Pregunta: Qui compon aquest tribunal i amb quins criteris són triats? Quin és l’historial d’investigacions i sentències? Diria un observador imparcial que actuen amb el mateix rigor davant els polítics espanyols amb nombroses i publicades actuacions dignes d’aquests mateixos motius? Amb el seu silenci còmplice, per què estan d’acord i recolzen a aquest Tribunal els polítics, militants i votants dels partits dependentistes a Catalunya? És digne que hi hagi un sol votant a Catalunya que, al marge d’ideologies, recolzi aquesta situació injusta i antidemocràtica?

Davant tantes publicacions que demostren un clar dany al benestar de “tots” els habitants de Catalunya, a una democràcia autèntica amb justícia social avançada, a la llibertat… Què és el més digne, coherent, lògic…? Intentar una independència que ens beneficiï a tots o una dependència creixent que ens perjudica a “tots”?

perladignitat4 500px

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Juan Carlos I de Borbón s’acomiada i se’n va

Quin detall ha tingut la casa del rei amb el comunicat que ha fet públic fa ben poques hores i en el...

Segueixo desconfiant de la justícia espanyola

Últimament i de forma cada molt menys dissimilada, estem observant la inexistència, cada cop més acusada, de la separació de poders a...

Legalitat? Dictadura? Democràcia?

Segons el diccionari, legalitat és el principi que regula els actes jurídics de l'Estat sotmesos a l’ordenament jurídic vigent i que aquests...

Rajoy o Sánchez, quin dels dos és pitjor?

Amb Rajoy es va iniciar tot, amb Sánchez continua i empitjora cada cop més. Els presos polítics tornen a...

Per què vol ser independent Catalunya? (V/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució... Per a viure en veritable democràcia. A...