18.6 C
Barcelona
Dilluns 25 setembre, 2023

Reflexions inútils per a Mariano Rajoy

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

Senyor president d’Espanya, abans de seguir vull manifestar-li que el títol original d’aquest article era: Reflexions per a l’inútil de Mariano Rajoy. La meva esposa, més intel·ligent que jo, m’ha fet veure que no tinc perquè ser mal educat ni utilitzar l’estil barroer que vostè, el seu govern i la caverna mediàtica utilitzen diàriament. Per tant li demano disculpes pel que tenia previst escriure però no pel que realment escric.

Espanya està passant per uns moments de crisi profunda per la causa catalana, que no per culpa de Catalunya que és molt diferent. Sé positivament que no ho acceptarà però l’únic culpable de l’actual situació és vostè. Presumeix de demòcrata però es va negar a acceptar el resultat de l’Estatut, aprovat pels parlaments català i espanyol i referendat pels catalans mitjançant un referèndum.

Tot i haver sofert un raspallat en el Congrés, el resultat era òptim per l’encaix de Catalunya dins l’estat espanyol durant uns anys. Vol explicar-me perquè la seva dèria en impugnar-lo? Ens ha aclarit mai perquè no va recórrer 30 articles de l’estatut andalús idèntics al català? Poden ser constitucionals i anticonstitucionals al mateix temps? No pot al·legar ignorància, l’advocacia de l’estat va presentar un escrit denunciant-ho i vostè i el “seu” constitucional ho van ignorar. Li aconsello llegir la carta oberta al Tribunal Constitucional, publicat en aquest mateix mitjà.

Han passat sis anys i el problema ha anat creixent, vostè, el govern i el PP anaven dient que es tractava d’un suflé, que es desinflaria a poc a poc; tot el contrari, ha anat creixent amb el temps i també, gràcies a vostè, ha arribat on som ara. La Generalitat ha convocat pel primer d’Octubre un referèndum que no sap, per via ordinària i/o política, com parar-lo.

El que està fent no és propi d’una democràcia avançada, un problema de caràcter polític no es pot resoldre per la via judicial, aquí s’equivoca del tot. Mitjans estrangers, polítics de renom, catedràtics, juristes, politòlegs… l’han advertit i aconsellat pactar la consulta i presentar una oferta alternativa a Catalunya, tal com va fer el primer ministre Cameron a Escòcia.

Com és incapaç de fer política basa tota la seva actuació utilitzant la justícia, la fiscalia i els mitjans de comunicació afins. Amenaça a polítics i alts càrrecs de la Generalitat (incloent-hi la mesa del Parlament, la seva presidenta i, ara també els alcaldes) a enfrontar-se a penes d’inhabilitació, presó i multes dineràries que poden afectar el seu patrimoni familiar.

Amb quins motius ho fa? Doncs amb un solament: per Incomplir sentencies i advertiments del Constitucional a qui vostè ha donat prerrogatives, no incloses en la Constitució, gràcies a l’ús i abús de la majoria parlamentària que ostentava en el seu moment. Aplicarà l’article 155? Dissoldrà el Parlament convocant eleccions autonòmiques? De moment poden haver fins a 1.000 implicats en desobediència. Sort que la Model es buida i podran cabre-hi tots.

Unes últimes consideracions, per aclarir-me. No complir sentències del TC entenc que serà motiu de condemna, i fins i tot de presó. Aleshores, vol aclarir-me perquè vostè i ministres del seu govern no estan empresonats i inhabilitats? No li ho dic perquè si, li ho dic perquè consultant les hemeroteques he descobert que vostè, i el seu govern, no han acatat un total de 34 sentències, entre el Constitucional i el Suprem favorables a Catalunya. La llei no es deu aplicar a tots per igual?

Té alguna cosa a dir senyor president de les Espanyes?

Més articles

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Amnistia o eleccions altra vegada?

En una entrevista a la Cope, Aznar va tornar a cridar, com va fer dies enrere, a la mobilització de la societat...

L’expresident Aznar insisteix que Espanya es trenca

Aznar ha parlat, un altre cop, del perill de la destrucció d'Espanya. Sempre parla qui menys autoritat té per fer-ho. A algú...

De Diada submisa a dia de la independència?

Per què celebrem la Diada? 11 de setembre. No es commemora una victòria sinó una derrota davant el...

Les condicions de Puigdemont i les seves repercussions

Com era d'esperar, les condicions que Carles Puigdemont va detallar a Brussel·les el passat dimarts, ha aixecat un munt de comentaris de...

El TC rebutja el recurs de Puigdemont contra l’ordre d’arrest

El fiscal en cap davant el Tribunal Constitucional, Pedro Crespo, ha recorregut en súplica la decisió de la sala de vacances del...