19.2 C
Barcelona
Divendres 24 setembre, 2021

Què respondrien els veritables demòcrates a aquestes preguntes?

Relacionats

Què no sabem de l’emèrit rei Juan Carlos?

De cop i volta ens hem assabentat que la fiscalia del suprem sospita de l'emèrit, Juan Carlos de Borbón, de la possibilitat...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?

Què en pensem de la justícia espanyola?

Aquesta pregunta me l’he plantejat molts cops i no sabria exactament trobar una resposta del tot coherent que reflectís la realitat i el perquè...

Renuncien els joves catalans a un millor futur?

L'Enquesta a la Joventut de Barcelona revela una caiguda en el suport dels joves a la independència de Catalunya. En concret, suposa...

Publicat: “El govern, amb suport dels partits espanyols, trasllada al Constitucional i Fiscalia totes les decisions del parlament català”.

Pregunta: Si tot ho han de decidir els jutges i els fiscals… hauríem de votar-los a ells en lloc dels polítics que no només no solucionen problemes sinó que  els “creen”? No és una prova del seu fracàs total com a polítics? Els dependentistes, volen seguir “dependent”, tot i ser molt perjudicats!, per polítics així? Podríem votar a algun jurista simplement “imparcial”? És digne voler viure en un estat de dret “exclusivament judicial” i partidista?

Publicat: “El govern espanyol assegura que impedirà per tots els mitjans la celebració d’un referèndum d’independència a Catalunya”.

Pregunta: Si la majoria del parlament vol que es voti democràticament, ofereix la independència com a recurs per a beneficis en qualitat de vida, democràcia real, justícia social, llibertat, dignitat… És lògic donar suport a, votar, a qui s’oposa a tots aquests beneficis objectius? És digne votar a partits com a PPC, PSC, C’s (CSQP de moment no hi donen suport) que són clarament contraris a què els votants catalans decideixin si volen ser independents o progressivament dependents?

1496337713_862170_1496337817_noticia_normal

Publicat: “El fiscal superior de l’estat ordena a la policia a Catalunya requisar urnes, sobres i impresos electorals”.

Pregunta: En quin país creuria qualsevol lector demòcrata i imparcial que succeeixi això? En un democràtic o en un… dictatorial, pseudodemocràtic, bananer? Algú s’imagina aquesta “ordre” en una democràcia avançada? Algú s’imagina que en un país modern, democràtic, avançat, els governs “ordenin” a la policia requisar urnes, impresos electorals com si fossin “armes” de destrucció? Ideologies, identitats, a part… És digne que hi hagi un sol demòcrata que doni suport a qui origina una reacció democràtica de la societat catalana i ordeni a la policia que impedeixi votar?

Publicat (El País): “La justícia espanyola acorrala a tots els responsables del referèndum”.

Pregunta: No s’adonen que els “responsables” són els milions de votants a Catalunya que volen votar? El 75% segons totes les enquestes! Podem traduir el titular per “La justícia de l’estat espanyol acorrala al 75% de la societat catalana democràtica”. Algun veritable “demòcrata” pot considerar “demòcrata” un estat que impedeix “expressar-se” a dos terços d’una societat? És digne auto qualificar-se “demòcrata” i donar suport a qui no ho és?

Publicat: “El govern espanyol reconeix que el dèficit fiscal de Catalunya segueix creixent. Ara admet 10.000 milions d’euros anuals. En 10 anys: 100.000. Des de la transició: més de 350.000 mil milions”. Això xifres espanyoles!

Pregunta: Volen viure amb la qualitat de vida que mereixen pel que generen o seguir treballant per a un estat que rescata autopistes, plantes de gas, trens AVE inútils, i un llarg etcètera clarament discriminatori i injust? S’imaginen quan bé es podria fer en sanitat, educació, infraestructures, justícia social… si Catalunya pogués gestionar aquests recursos? És digne castigar-se i castigar les seves famílies votant a qui l’espolia sistemàticament i ho reconeix!?

perladignitat4 500px

Més articles

2 COMENTARIS

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per a quan està previst renovar el CGPJ?

Ha estat tot un espectacle veure el president del Consell General del Poder Judicial i del Tribunal Suprem, Carlos Lesmes, amb el mandat ja...

Què no sabem de l’emèrit rei Juan Carlos?

De cop i volta ens hem assabentat que la fiscalia del suprem sospita de l'emèrit, Juan Carlos de Borbón, de la possibilitat...

Ada Colau: “El referèndum és una ximpleria”

A hores d'ara, res del que digui l'alcaldessa Colau em pot sorprendre. Ja des del principi va resultar-me molt estrany que, una...

Què esperem a Catalunya de la taula de diàleg?

Properament es reunirà, per segon cop, la taula de diàleg entre els governs espanyols i català. Què se’n pot esperar d’aquesta negociació?

Què en pensem de la justícia espanyola?

Aquesta pregunta me l’he plantejat molts cops i no sabria exactament trobar una resposta del tot coherent que reflectís la realitat i el perquè...