12.4 C
Barcelona
Dilluns 19 abril, 2021

Què respondrien els veritables demòcrates a aquestes preguntes?

Relacionats

Espanya ha perjudicat Catalunya al llarg del temps

Després de la guerra dels Trenta Anys, que a Espanya li va suposar la pèrdua de Flandes, l’Alsàcia i  la Lorena, després...

La justícia a Espanya continua fent diferències

Fa dues setmanes vaig publicar en aquest mitjà l'article titulat "La Justícia no és igual per a tothom". El mateix el vaig publicar a Diario16,...

Els abusos dels drets humans a Espanya

No només el Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides, el Ministre d'Afers exteriors...

Pot Espanya presumir de la seva justícia?

Aquesta és una pregunta que m'he formulat molts cops atenent a diversos fronts i circumstàncies diverses segons els casos, ara bé, un...

Publicat: “El govern, amb suport dels partits espanyols, trasllada al Constitucional i Fiscalia totes les decisions del parlament català”.

Pregunta: Si tot ho han de decidir els jutges i els fiscals… hauríem de votar-los a ells en lloc dels polítics que no només no solucionen problemes sinó que  els “creen”? No és una prova del seu fracàs total com a polítics? Els dependentistes, volen seguir “dependent”, tot i ser molt perjudicats!, per polítics així? Podríem votar a algun jurista simplement “imparcial”? És digne voler viure en un estat de dret “exclusivament judicial” i partidista?

Publicat: “El govern espanyol assegura que impedirà per tots els mitjans la celebració d’un referèndum d’independència a Catalunya”.

Pregunta: Si la majoria del parlament vol que es voti democràticament, ofereix la independència com a recurs per a beneficis en qualitat de vida, democràcia real, justícia social, llibertat, dignitat… És lògic donar suport a, votar, a qui s’oposa a tots aquests beneficis objectius? És digne votar a partits com a PPC, PSC, C’s (CSQP de moment no hi donen suport) que són clarament contraris a què els votants catalans decideixin si volen ser independents o progressivament dependents?

1496337713_862170_1496337817_noticia_normal

Publicat: “El fiscal superior de l’estat ordena a la policia a Catalunya requisar urnes, sobres i impresos electorals”.

Pregunta: En quin país creuria qualsevol lector demòcrata i imparcial que succeeixi això? En un democràtic o en un… dictatorial, pseudodemocràtic, bananer? Algú s’imagina aquesta “ordre” en una democràcia avançada? Algú s’imagina que en un país modern, democràtic, avançat, els governs “ordenin” a la policia requisar urnes, impresos electorals com si fossin “armes” de destrucció? Ideologies, identitats, a part… És digne que hi hagi un sol demòcrata que doni suport a qui origina una reacció democràtica de la societat catalana i ordeni a la policia que impedeixi votar?

Publicat (El País): “La justícia espanyola acorrala a tots els responsables del referèndum”.

Pregunta: No s’adonen que els “responsables” són els milions de votants a Catalunya que volen votar? El 75% segons totes les enquestes! Podem traduir el titular per “La justícia de l’estat espanyol acorrala al 75% de la societat catalana democràtica”. Algun veritable “demòcrata” pot considerar “demòcrata” un estat que impedeix “expressar-se” a dos terços d’una societat? És digne auto qualificar-se “demòcrata” i donar suport a qui no ho és?

Publicat: “El govern espanyol reconeix que el dèficit fiscal de Catalunya segueix creixent. Ara admet 10.000 milions d’euros anuals. En 10 anys: 100.000. Des de la transició: més de 350.000 mil milions”. Això xifres espanyoles!

Pregunta: Volen viure amb la qualitat de vida que mereixen pel que generen o seguir treballant per a un estat que rescata autopistes, plantes de gas, trens AVE inútils, i un llarg etcètera clarament discriminatori i injust? S’imaginen quan bé es podria fer en sanitat, educació, infraestructures, justícia social… si Catalunya pogués gestionar aquests recursos? És digne castigar-se i castigar les seves famílies votant a qui l’espolia sistemàticament i ho reconeix!?

perladignitat4 500px

Més articles

2 COMENTARIS

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Espanya ha perjudicat Catalunya al llarg del temps

Després de la guerra dels Trenta Anys, que a Espanya li va suposar la pèrdua de Flandes, l’Alsàcia i  la Lorena, després...

La justícia a Espanya continua fent diferències

Fa dues setmanes vaig publicar en aquest mitjà l'article titulat "La Justícia no és igual per a tothom". El mateix el vaig publicar a Diario16,...

Els abusos dels drets humans a Espanya

No només el Grup de Treball sobre Detencions Arbitràries del Consell de Drets Humans de les Nacions Unides, el Ministre d'Afers exteriors...

Pot Espanya presumir de la seva justícia?

Aquesta és una pregunta que m'he formulat molts cops atenent a diversos fronts i circumstàncies diverses segons els casos, ara bé, un...

L’ONU, el Tribunal de la Haia i l’autodeterminació

Després de l'aplicació del 155 a Catalunya, l'ONU va emetre un comunicat a la web de l'Oficina de l'Alt Comissionat pels Drets...