20.7 C
Barcelona
Diumenge 20 setembre, 2020

Carta oberta a El Periódico de Catalunya

Relacionats

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...

Per què vol ser independent Catalunya? (XI/XI)

El primer bé de les nacions resideix en la seva independència i en la seva existència política. Per als...

Per què vol ser independent Catalunya? (X/XI)

Per passar de ser nació sense estat a estat lliure i pròsper! Motius comentats, per…

Per què vol ser independent Catalunya? (VIII/XI)

Per a preservar la seva identitat, cultura, llengua. L'independentisme uneix un altre motiu als 7 anteriors, per…

Senyors, vaig estar temps llegint cada dia el seu periòdic. Vaig remetre’ls algunes cartes que vostès em van publicar a l’espai Cartes al director i que, per l’extensió d’aquestes, em van convidar a participar en el que es deia fòrum d’opinió o similar. Vaig fer-ho durant un temps fins a juny del 2008. Ja aleshores no m’agradaven gaire les opinions que sobre Catalunya i l’estatut eren publicades en el seu rotatiu.

Amb l’excepció d’una carta signada per tots els diaris catalans sota el títol Una qüestió de dignitat, que vostès van subscriure, no recordo un posicionament clar a favor a Catalunya ni denuncia alguna sobre el dèficit fiscal, atacs contra la llengua, anul·lacions per part del TC de lleis aprovades al Parlament, etcètera, etcètera. Ni tan sols tinc present una neutralitat en totes aquestes qüestions.

Ara que Catalunya ha patit un atemptat terrorista vostès es dediquen a criticar els mossos d’esquadra fent-los pràcticament culpables dels esdeveniments. Ni la policia catalana, ni els cossos de seguretat de l’estat, no van donar credibilitat a un document sense membret, sospitós, mal escrit i de dubtosa autoria. Fins al dia d’avui, ni la CIA ni cap agència estatal dels EUA ha confirmat l’avís de forma fefaent.

Resulta molt estrany que la CIA sabés que hi hauria un atemptat a Barcelona i, en concret, a la Rambla. La CIA nord-americana, la mateixa que no va poder preveure l’atac a les torres bessones ni al Pentàgon, la que no sabia res dels trens d’Atocha a Madrid, ni tampoc tenia notícies prèvies dels atemptats a París, Londres, Brussel·les, Berlín, Niça…. resulta que sabia no només que la ciutat seria Barcelona sinó exactament el lloc on l’atac es produiria.

El mateix 17 d’agost el vostre director va publicar un tuit on deia que els mossos tenien coneixement de l’avís de la CIA i que, per tant, podia haver-se evitat. Penso que va córrer molt a donar la notícia però de vegades això té riscos. Encara no havien passat els fets de Cambrils i poc després es van associar els dos atacs amb l’explosió a la casa d’Alcanar.

Segons les investigacions posteriors, hem sabut que el que pretenia la cèl·lula gihadista era un atemptat molt superior a base d’explosius i bombones de butà contra alguns edificis emblemàtics de la ciutat, entre ells la Sagrada Família, que hagués reportat un nombre molt superior de víctimes. En haver-los fallat el pla inicial i també per la mort de l’imam, la resta d’integrants van reconsiderar la situació i actuaren de forma alternativa com ja sabem.

També s’ha criticat no haver posat pilones de ciment al cap d’amunt de la Rambla, tot i que podrien haver entrat a l’espai per qualsevol carrer lateral. D’estar protegida La Rambla, el Portal de l’Àngel podia haver estat una segona opció. A misses dites tothom és capaç de donar solucions i criticar el que no s’ha fet. Creuen que aquesta és la forma d’actuar en el periodisme? Estan segurs que criticant els mossos i el procés augmentaran el nombre de subscriptors i anunciants? Què tenen contra Catalunya?

Dediquen moltes pàgines al govern de Madrid i a partits contraris al referèndum, les poques que dediquen als independentistes són, majoritàriament, per a criticar-los, per dir que pretenen saltar-se la llei i crear por i dubtes al poble. Ni una sola reflexió ni cap anàlisi del com i el perquè s’ha arribat a aquesta situació. Vostès duen informar i no ser corretja de transmissió del govern de Madrid i l’oligarquia espanyola que pretén mantenir l’statu quo. El poble de Catalunya no té dret a escollir el seu futur? No ho consideren democràtic?

Vostès, com a mitjà d’informació i pel que a mi respecta, han deixat d’existir.

Més articles

22 COMENTARIS

 1. LA REALITAT CRUA I MISERABLE ÉS COM L’HAN SOBORNAT I PAGAT I LES PROMESES PENDENTS. MILLOR DIT ELL, DES DE SEMPRE, ÉS QUI HA ANAT LLEPANT I SOBORNANT. MOLTES PASTANAGUES LI ESTAN ENSENYANT, VEUREM COM ACABA.
  DIUEN QUE, DE MOMENT JA LA RATITA HACENDOSA LI HA DINAT 90 MILIONS

 2. LA REALITAT CRUA I MISERABLE ÉS COM L’HAN SOBORNAT I PAGAT I LES PROMESES PENDENTS. MILLOR DIT ELL, DES DE SEMPRE, ÉS QUI HA ANAT LLEPANT I SOBORNANT. MOLTES PASTANAGUES LI ESTAN ENSENYANT, VEUREM COM ACABA.
  DIUEN QUE, DE MOMENT JA LA RATITA HACENDOSA LI HA DINAT 90 MILIONS

 3. EL PERIODICO DE CATALUNA AMB Enric Hernandez i Luis Mauri es actualment una publicació BROSSA. Han convertit una capçalera de prestigi en una capçalera que difama i contamina. Una vergonya enorme. A partit de ara …..www.ara.cat

 4. Es vergonyós com ens traeix aquest diari. Recorda l’época de La Vanguarđia d’en Galinsoga. S’ha aliniat amb la pitjor premsa de la Capital.
  Ja s’ho trobaran !!!.

 5. Es vergonyós com ens traeix aquest diari. Recorda l’época de La Vanguarđia d’en Galinsoga. S’ha aliniat amb la pitjor premsa de la Capital.
  Ja s’ho trobaran !!!.

 6. He llegit El Periódico pràcticament desde el seu neixement, sempre m’ha agradat la seva forma d’enfocar les noticies, la seva imparcialitat, el seu tarannà obert. Tot això s’ha acabat, no el reconec, ja no es el meu diari, no sé perquè ha canviat, si hi ha alguna mena d’interesos obscurs, la veritat ni m’importa. Ja no el compro i el que m’arribava pel correo electrònic se’n va directament al correo brossa.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

El règim del 78, la mentida de la transició

Aquest no és el primer cop que parlo del règim sorgit de la transició, declarat modèlic per part de la classe política...

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Aquesta pregunta l'haurien de respondre els afiliats al partit en primera instància i després que fos corroborada pels votants quan siguin cridats...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (II)

Dues setmanes després del manifest de suport al rei emèrit, Rodolfo Martin Villa ha rebut el mateix per part de tots els expresidents vius, sense excepció i per...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...