22.9 C
Barcelona
Dilluns 29 maig, 2023

Carta oberta a El Periódico de Catalunya

Relacionats

L’espionatge amb Pegasus, falsedat o coincidència?

El canvi de guió amb què s'ha despenjat el govern d'Espanya per intentar escapolir-se de l'escàndol de l'espionatge (sortir, de sobte, dient que ells...

Parlem del Catalangate que l’Estat encobreix

Fa gairebé dues setmanes, després d'esclatar el Catalangate, el que resta de la present legislatura comença a trontollar. El PSOE intenta, per tots...

Parlem del Catalangate?

Fa unes setmanes que va esclatar el Catalangate i, fins ara, l'Estat espanyol ha intentat negar-lo des del primer moment, i no és que la premsa...

Ara, qui i com protegirà el català?

La irrupció, per dir-ho suaument de la justícia en els plans educatius de l'escola catalana no només pot acabar amb el model...

Senyors, vaig estar temps llegint cada dia el seu periòdic. Vaig remetre’ls algunes cartes que vostès em van publicar a l’espai Cartes al director i que, per l’extensió d’aquestes, em van convidar a participar en el que es deia fòrum d’opinió o similar. Vaig fer-ho durant un temps fins a juny del 2008. Ja aleshores no m’agradaven gaire les opinions que sobre Catalunya i l’estatut eren publicades en el seu rotatiu.

Amb l’excepció d’una carta signada per tots els diaris catalans sota el títol Una qüestió de dignitat, que vostès van subscriure, no recordo un posicionament clar a favor a Catalunya ni denuncia alguna sobre el dèficit fiscal, atacs contra la llengua, anul·lacions per part del TC de lleis aprovades al Parlament, etcètera, etcètera. Ni tan sols tinc present una neutralitat en totes aquestes qüestions.

Ara que Catalunya ha patit un atemptat terrorista vostès es dediquen a criticar els mossos d’esquadra fent-los pràcticament culpables dels esdeveniments. Ni la policia catalana, ni els cossos de seguretat de l’estat, no van donar credibilitat a un document sense membret, sospitós, mal escrit i de dubtosa autoria. Fins al dia d’avui, ni la CIA ni cap agència estatal dels EUA ha confirmat l’avís de forma fefaent.

Resulta molt estrany que la CIA sabés que hi hauria un atemptat a Barcelona i, en concret, a la Rambla. La CIA nord-americana, la mateixa que no va poder preveure l’atac a les torres bessones ni al Pentàgon, la que no sabia res dels trens d’Atocha a Madrid, ni tampoc tenia notícies prèvies dels atemptats a París, Londres, Brussel·les, Berlín, Niça…. resulta que sabia no només que la ciutat seria Barcelona sinó exactament el lloc on l’atac es produiria.

El mateix 17 d’agost el vostre director va publicar un tuit on deia que els mossos tenien coneixement de l’avís de la CIA i que, per tant, podia haver-se evitat. Penso que va córrer molt a donar la notícia però de vegades això té riscos. Encara no havien passat els fets de Cambrils i poc després es van associar els dos atacs amb l’explosió a la casa d’Alcanar.

Segons les investigacions posteriors, hem sabut que el que pretenia la cèl·lula gihadista era un atemptat molt superior a base d’explosius i bombones de butà contra alguns edificis emblemàtics de la ciutat, entre ells la Sagrada Família, que hagués reportat un nombre molt superior de víctimes. En haver-los fallat el pla inicial i també per la mort de l’imam, la resta d’integrants van reconsiderar la situació i actuaren de forma alternativa com ja sabem.

També s’ha criticat no haver posat pilones de ciment al cap d’amunt de la Rambla, tot i que podrien haver entrat a l’espai per qualsevol carrer lateral. D’estar protegida La Rambla, el Portal de l’Àngel podia haver estat una segona opció. A misses dites tothom és capaç de donar solucions i criticar el que no s’ha fet. Creuen que aquesta és la forma d’actuar en el periodisme? Estan segurs que criticant els mossos i el procés augmentaran el nombre de subscriptors i anunciants? Què tenen contra Catalunya?

Dediquen moltes pàgines al govern de Madrid i a partits contraris al referèndum, les poques que dediquen als independentistes són, majoritàriament, per a criticar-los, per dir que pretenen saltar-se la llei i crear por i dubtes al poble. Ni una sola reflexió ni cap anàlisi del com i el perquè s’ha arribat a aquesta situació. Vostès duen informar i no ser corretja de transmissió del govern de Madrid i l’oligarquia espanyola que pretén mantenir l’statu quo. El poble de Catalunya no té dret a escollir el seu futur? No ho consideren democràtic?

Vostès, com a mitjà d’informació i pel que a mi respecta, han deixat d’existir.

Més articles

22 COMENTARIS

 1. LA REALITAT CRUA I MISERABLE ÉS COM L’HAN SOBORNAT I PAGAT I LES PROMESES PENDENTS. MILLOR DIT ELL, DES DE SEMPRE, ÉS QUI HA ANAT LLEPANT I SOBORNANT. MOLTES PASTANAGUES LI ESTAN ENSENYANT, VEUREM COM ACABA.
  DIUEN QUE, DE MOMENT JA LA RATITA HACENDOSA LI HA DINAT 90 MILIONS

 2. LA REALITAT CRUA I MISERABLE ÉS COM L’HAN SOBORNAT I PAGAT I LES PROMESES PENDENTS. MILLOR DIT ELL, DES DE SEMPRE, ÉS QUI HA ANAT LLEPANT I SOBORNANT. MOLTES PASTANAGUES LI ESTAN ENSENYANT, VEUREM COM ACABA.
  DIUEN QUE, DE MOMENT JA LA RATITA HACENDOSA LI HA DINAT 90 MILIONS

 3. EL PERIODICO DE CATALUNA AMB Enric Hernandez i Luis Mauri es actualment una publicació BROSSA. Han convertit una capçalera de prestigi en una capçalera que difama i contamina. Una vergonya enorme. A partit de ara …..www.ara.cat

 4. Es vergonyós com ens traeix aquest diari. Recorda l’época de La Vanguarđia d’en Galinsoga. S’ha aliniat amb la pitjor premsa de la Capital.
  Ja s’ho trobaran !!!.

 5. Es vergonyós com ens traeix aquest diari. Recorda l’época de La Vanguarđia d’en Galinsoga. S’ha aliniat amb la pitjor premsa de la Capital.
  Ja s’ho trobaran !!!.

 6. He llegit El Periódico pràcticament desde el seu neixement, sempre m’ha agradat la seva forma d’enfocar les noticies, la seva imparcialitat, el seu tarannà obert. Tot això s’ha acabat, no el reconec, ja no es el meu diari, no sé perquè ha canviat, si hi ha alguna mena d’interesos obscurs, la veritat ni m’importa. Ja no el compro i el que m’arribava pel correo electrònic se’n va directament al correo brossa.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

El racisme i el cas de Vinícius Júnior

La lluita contra el racisme no admet excepcions. Ni la mala educació ni el comportament provocador d'algú són eximents, ni tampoc atenuants....

La independència, un punt de vista diferent

Des que vaig accedir a la jubilació, un dels meus entreteniments ha estat la lectura i sobretot escriure, cosa que sempre m'ha agradat. La...

Fomentar l’ús del català és de nazis i supremacistes?

Compara Plataforma per la Llengua amb la Gestapo i l'acusa d'espiar els nens als patis de les escoles, es tracta de Rosa...

Tercera carta oberta al president Pere Aragonès

Bon dia president, estava convençut que no tornaria a dirigir-me a vostè, però les notícies i circumstàncies diria que m'han convidat a...

L’actitud d’Isabel Díaz Ayuso, calculada al mil·límetre

L‘enfrontament entre el PSOE i el PP va pujant de decibels a mesura que s'estreny el calendari electoral. Encara cueja el xoc...