19.6 C
Barcelona
Dimarts 22 setembre, 2020

Fins a on arriba la responsabilitat d’una decisió?

Relacionats

Per què vol ser independent Catalunya? (III/XI)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució… Per a viure en autèntica llibertat avui...

Els Estats Units d’Amèrica sí però Catalunya no?

No es tracta d'una enquesta, es tracta simplement del que és i ha estat una realitat, davant de situacions molt semblants per part de...

Miquel Iceta no hauria de dimitir?

Perquè faig aquesta pregunta podran qüestionar-me molts lectors. Primer m'agradaria veure la seva biografia: Nascut el 17/08/1960 a Barcelona, va iniciar la carrera de...

Com afecta el coronavirus a la política espanyola?

En aquests moments de greu crisi sanitària, provocada pel Covid-19, no sols afecta la política sinó que la condiciona totalment fins al punt de...

Atemptats a Catalunya

Multipublicat: “Un imam radicalitzat  va reclutar, formar i dirigir, una cèl·lula. Tenia una ordre d’expulsió d’Espanya després de sortir de la presó però un jutge la va anul·lar”.

Va ser legal que romangués a Espanya? Sí. Va ser el millor per a la societat? No! Aquí estan els efectes. Si s’hagués anat s’haguessin produït “aquests” atemptats? Segurament no. Llavors… Se sentirà responsable el jutge que va anul·lar l’expulsió dels efectes de la seva decisió… Fins a on arriba la responsabilitat d’una decisió? Què és digne?

Espanya impedeix a Catalunya formar part de l’Europol

Publicat: ”La policia espanyola fa boicot a la policia catalana i no li dóna informació. Veta que pertanyi als organismes internacionals de la lluita contra el terrorisme. La policia espanyola tenia antecedents per vincles gihadistes sobre l’inspirador dels atemptats quela catalana desconeixia”.

És “legal” aquesta situació? Sí. És el millor per a la societat catalana, per a l’espanyola, i, fins i tot, per a l’europea com a denunciat l’Europol? No! És evident que no ho ha estat. Aquí tenim morts i ferits. S’hagués produït l’atemptat si la policia catalana hagués tingut informació directa sobre aquest imam? Segurament no. Llavors… Algun polític espanyol se sentirà responsable d’aquests atemptats per impedir que els mossos tinguessin informació? Algun líder de partits espanyols, se sentiran responsables de les morts? Algun líder de PPC, PSC, C’s, CSQP, que donen suport a aquesta prohibició, se sentirà responsable dels seus efectes? Fins a on arriba la responsabilitat d’aquesta decisió? Què és digne?

Referèndum i independentisme

Captura-de-pantalla-2017-06-09-a-las-11.10.47-09111205-768x439

Multipublicat: “El PP va recollir signatures en contra de  l’estatut aprovat a Catalunya. Ha manipulat i modificat el Constitucional, incomplert els pressupostos aprovats per Catalunya i sentències del seu constitucional favorables al Principat; asfíxia econòmicament a aquest i perjudica seriosament a tota la societat; denúncia i condemna líders democràtics… PPC, PSC, C’s, CSQP i sindicats majoritaris donen suport a aquesta decisió”.

És legal? Sí. És propi d’un “estat de dret” com ho són les dictadures i pseudodemocràcies. És el millor per a la societat catalana? No! Aquesta ha reaccionat, per dignitat, amb manifestacions multitudinàries. Un 75% vol votar el seu futur. Fins i tot, la seva independència. Molts anys demostrats de predisposició al pacte, solidaritat, sentit d’estat, s’han convertit en un clam per la independència. Algun líder espanyol i català “dependentista” se sent responsable d’aquesta reacció majoritària de la societat catalana? Que la major concentració industrial, exportadora, la principal generadora de PIB vulgui marxar? “Algú” se sentirà responsable dels “efectes” d’aquesta reiterada decisió del mal tracte a la ciutadania de Catalunya? Fins a on arriba la responsabilitat pels “efectes” de la decisió de castellanitzar, explotar, subordinar, sotsregionalitzar Catalunya…?

Referèndum de l’1 d’octubre

Els votants a Catalunya hauran de prendre una decisió. Participar i donar suport així l’autèntica democràcia o abstenir-se? Votar sí a la independència amb els seus clars beneficis en democràcia real, benestar, justícia social, llibertat, identitat, Dignitat o votar dependència amb els seus demostrats i creixents efectes negatius? Els qui votin no, es faran responsables d’aquests? Fins a on arribarà la responsabilitat de la seva decisió? Des de la dignitat, què seria el més lògic, el més coherent, el més “responsable” votar el proper 1 d’octubre?

Més articles

2 COMENTARIS

  1. O som masoquistes (què jo dirai que no) o no ens queda altre remei que costi el que costi, superant els obstacles que calgui, el proper 1 d’octubre anar a votar. Jo votaré SI però cadescú que voti el que li semble però cal anar a votar, el boicot és inacceptable.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

El règim del 78, la mentida de la transició

Aquest no és el primer cop que parlo del règim sorgit de la transició, declarat modèlic per part de la classe política...

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Aquesta pregunta l'haurien de respondre els afiliats al partit en primera instància i després que fos corroborada pels votants quan siguin cridats...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (II)

Dues setmanes després del manifest de suport al rei emèrit, Rodolfo Martin Villa ha rebut el mateix per part de tots els expresidents vius, sense excepció i per...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...