23.3 C
Barcelona
Dissabte 4 juliol, 2020

Espanya no pot presumir de mitjans democràtics d’informació

Relacionats

Laura Borràs i el quart poder de l’estat

D'acord amb la votació que s'ha dut a terme al congrés, Laura Borràs haurà de comparèixer davant del Suprem acusada de quatre delictes que li poden...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (I)

La Constitució, en el seu article 56.3, diu que "la persona del rei és inviolable i no estarà subjecta a responsabilitat; els seus actes...

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...

Diego Pérez de los Cobos i la Guàrdia Civil

Ha esclatat la guerra en la Guàrdia Civil. Primer va ser destituït el coronel Diego Pérez dels Cobos, el que va provocar la dimissió del...

img_jalbarran_20170819-095335_imagenes_lv_terceros_portadas2-k20-U43653664040PNH-992x558@LaVanguardia-Web

Arran de la manifestació de dissabte a Barcelona, amb motiu dels atemptats ocorreguts a Barcelona i Cambrils, he de reconèixer que m’havia quedat curt en les meves apreciacions en escriure l’article titulat Manipulada la manifestació contra el terrorisme, publicat en aquest diari el dilluns 28 d’agost. La caverna mediàtica de la capital ha empastifat del tot el que hauria d’haver sigut un rebuig al terrorisme i un homenatge a les víctimes.

Per començar, què feia Felip VI a la manifestació? Ningú el va advertir que era el PP qui el volia allà com a pantalla per rebre les xiulades? Que el mateix PP, amb l’ajut de Societat Civil Catalana (que va muntar una paradeta) va organitzar el repartiment gratuït de banderes espanyoles; què pretenien sinó, donar una imatge televisiva d’unitat pàtria? Venien a fer un míting o una manifestació?

Guardo al meu poder comunicats de l’ANC i Òmnium on s’insistia a no dur estelades a la manifestació, que no era reivindicativa sinó amb motiu de rebuig als atemptats i en record de les víctimes. Que les guardéssim per l’11 de setembre. D’això també eren coneixedors el PP i els mitjans madrilenys i, tot i així, van voler fer el seu muntatge “patriòtic”. Es van llogar avions i autocars i cap a Barcelona.

En assabentar-se’n de la juguesca ho van dir a la ciutadania i que cadascú fes el que els semblés més adient. Dos amics meus es van endur l’estelada en una motxilla i segons veiessin el tarannà les utilitzarien o no. El cas és que la van ben encertar, gràcies a la gran afluència d’aquestes es va neutralitzar l’efecte que el PP pretenia. S’ha de dir, en honor a la veritat, que pràcticament no van haver-hi incidents destacats entre uns i altres.

S’ha publicat, en mitjans estatals i estrangers, que Aràbia dóna suport a l’islamisme radical. Espanya és el 6è país exportador d’armes del món i l’Aràbia és un dels seus principals clients. No és lògic que davant dels atemptats es critiqui la venda d’armes a un país que dóna suport al terrorisme islàmic? Que el rei i Rajoy fossin escridassats? Una pancarta que va ser retirada donava les gràcies a sa majestat! Per la venda d’armes o pels atemptats?

21149965_1822244018088032_3008361229498072013_n

He estat llegint aquests últims dies la premsa en general i em fa vergonya la quantitat de fal·làcies i tergiversacions que he vist. Entre les notícies he llegit el següent manifest d’en Rajoy: Les ofenses d’alguns, no les hem escoltat, va minimitzar. Conscient que la societat penalitza l’ús partidista del terrorisme va llançar la seva advertència a Puigdemont des de l’arena política: “El que hauria de passar és que les polèmiques ràncies que no aporten res a la convivència s’oblidessin”. Va sostenir que Espanya no es pot parar ni es pararà pels fets de Barcelona i va assegurar que si Puigdemont continua el seu pla cap a l’1-O el Govern actuarà per defensar la sobirania nacional, la Constitució i l’Estatut.

Jo voldria preguntar-li: De quin Estatut parla? Del que es va aprovar al Parlament? Del que es va aprovar a les Corts amb el raspallat de què presumia Alfonso Guerra? Del que va votar el poble de Catalunya en referèndum? Doncs no, del que va quedar després del seu recurs i la sentència del Constitucional. Si aquest és el que volia i defensa… Expliqui a tots els ciutadans perquè l’incompleix.

Sàpiga Mariano, que de vostè no ens en podem refiar, que estem tips i farts d’incompliments, menysteniments, amenaces i utilització partidista de la justícia. Té res a dir-nos sobre “Les clavegueres de l’estat”? O ens dirà el que diu sempre: No en tinc coneixement! Ja ens veurem l’1-O, si vol impedir-ho, serà per la raó de la força no pas per la força de la raó.

- Anunci -

Més articles

4 COMENTARIS

  1. Tens tota la raó. D’un Estat que tragiversa i mamipula els fets a través de la premsa, de les comparexenes al Congreso de les Diputados, que té una segona d’abort que dicta sentènies preventives contra decisions judicials. No ens en podem fiar ni ara ni quan siguem República Catalana.

  2. Alguns digitals de Madrid, com El Confidencial, es neguen a publicar comentaris dels usuaris que volem obrir els ulls als seus lectors (es mol difícil convèncer a fanàtics), i et bloquegen. Ja vaig demanar la baixa (ja que si no estas inscrit no accepten els comentaris). Aquest es el nivell de pluralitat dels mitjans.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

- Anunci -

Últims articles

Laura Borràs i el quart poder de l’estat

D'acord amb la votació que s'ha dut a terme al congrés, Laura Borràs haurà de comparèixer davant del Suprem acusada de quatre delictes que li poden...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (II)

Són molts els motius a exposar per creure que no té aquest dret, per molt que ho digui la llei, la constitució o els lletrats...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (I)

La Constitució, en el seu article 56.3, diu que "la persona del rei és inviolable i no estarà subjecta a responsabilitat; els seus actes...

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...

Diego Pérez de los Cobos i la Guàrdia Civil

Ha esclatat la guerra en la Guàrdia Civil. Primer va ser destituït el coronel Diego Pérez dels Cobos, el que va provocar la dimissió del...