13.5 C
Barcelona
Dijous 30 novembre, 2023

Manipulada la manifestació contra el terrorisme

Relacionats

La resposta del Suprem a la justícia europea

En l'últim article que vaig publicar en aquest mitjà titulat "Avís del Tribunal de Justícia de la UE a Espanya" explicava l'avís...

Es podrà construir el museu Ermitage a Barcelona?

Els promotors del museu Ermitage Barcelona han afirmat aquest dimecres que mantenen el seu compromís d'instal·lar-se a la ciutat, i han desitjat que "les portes tornin a...

Ada Colau a favor o en contra de Barcelona?

Abans d'entrar en matèria vull aclarir que l'alcaldessa de Barcelona no em cau bé. Afegiria també que no és de fiar segons el meu...

Quina credibilitat tenen Sánchez i la justícia espanyola?

Després del que va succeir a l’illa de Sardenya amb la detenció i posterior posada en llibertat del president Carles Puigdemont, jo...

Tothom a Madrid, i a mitja Espanya, mostren la seva estranyesa per les xiulades al Rei i al govern central amb Mariano Rajoy al capdavant. Des que es van perpetrar els atemptats fins al dia que ha tingut lloc la manifestació han passat molts dies i succeït moltes coses que han ajudat a desvirtuar, en part, l’esperit inicial de la trobada.

Algunes decisions no són bones prendre-les en calent. La Rambla és plena de flors, d’espelmes, de missatges, de concentracions anònimes i voluntàries de gent que vol expressar el seu dol per les víctimes i el rebuig a la violència terrorista. Ningú les ha citat, ha estat i és un acte voluntari reflex de la sensibilitat i humanitat de moltes persones.

Després de l’atemptat va haver-hi un acte multitudinari a la plaça Catalunya, acte d’unitat i no polititzat, en contra de la barbàrie terrorista. També hi va haver un acte religiós, el de la basílica de la Sagrada Família, aquest ja va tindre algunes connotacions de caire polític per la poca o nul·la capacitat diplomàtica de l’arquebisbe de Barcelona.

No repetiré el que ja vaig dir en els dos últims articles publicats en aquest mateix diari, però la repercussió que va tenir en premsa i xarxes socials l’actuació de l’arquebisbe en aquell acte no va passar desapercebuda per ningú, tant si els va semblar bé o no.

Deia que han passat molts dies i han succeït coses. Per començar, la premsa de la caverna madrilenya va iniciar una guerra contra Catalunya en molts vessants, va posar en dubte l’èxit dels mossos en desarticular la cèl·lula gihadista, va culpar el procés de ser el culpable de l’atemptat, va exigir l’abandonament del full de ruta i renunciar al referèndum, va acusar el govern català de no voler compartir informació, en una paraula, el va desprestigiar.

Després de vuit anys, per fi, es va reunir la junta de seguretat i, en ella, el ministre Zoido va donar la seva paraula de què els mossos tindrien, a partir de setembre, l’accés a les dades de l’Europol. Dies després la Soraya expressava dubtes i, al cap de poc, Rajoy manifestava que no era bo prendre decisions en calent desautoritzant tots dos al ministre.

Hem sabut que una cèl·lula terrorista estava sent investigada pels mossos i que la policia nacional els va advertir. Havia un mosso infiltrat i per causa de l’advertiment es va posar en perill la seva vida i l’èxit de la investigació. Els mossos no van tenir constància del passat de l’imam de Ripoll per no tenir dades d’ell ni saber que havia estat empresonat per no tenir accés a les dades de la policia. D’això se’n diu col·laboració?

Premsa, ràdio i televisió no han parat de difamar, cosa que contrasta amb el reconeixement de la premsa i els mitjans internacionals per la feina ben feta pel govern, els mossos i tots els voluntaris anònims, metges, taxistes… Això, sens dubte, li ha picat el cul a Rajoy i a tot el seu seguici. Solució? Fer una gran manifestació a “l’espanyola” incloent-hi el Rei, tots els ministres, presidents autonòmics i líders polítics. Omplirem avions i repartirem banderetes espanyoles a dojo. Que tot el món vegi per televisió la “unitat espanyola”.

imagen-sin-titulo

En assabentar-se Òmnium i l’ANC de la juguesca, ells que aconsellaven no dur estelades a la manifestació, doncs es tractava d’un acte de record a les víctimes i contra el terrorisme, van haver de dir el contrari per contrarestar l’atac espanyolista. Tot i les declaracions de Garcia Albiol i Albert Rivera (i els mitjans de Madrid) no ha estat Catalunya ni els catalans els que hem manipulat la manifestació.

Que deuen pensar dels aplaudiments a qui encapçalava la manifestació i l’entrega de flors als mossos? Segur que en els seus informatius només criticaran les xiulades al rei i al govern de Rajoy al complet.

Una última consideració. Qui es farà càrrec del lloguer dels avions i autocars? Ja que es tractava d’una festa espanyolista a ulls de mon, considero que l’erari públic, que significa els contribuents, no hauríem de finançar-ho.

Més articles

8 COMENTARIS

 1. Ah, però… la manifestació va ser contra el terrorisme? Primera notícia. Que la caverna mediàtica espanyola i tots els dirigents espanyols l’hagin volgut manipular, no treu ni desllueix el fet que per molts de nosaltres aquesta no fou una manifestació contra els actes terroristes que es van cometre a Barcelona, Alcanar i Cambrils. Va ser més una manifestació d’aquelles que tan agraden als comuns, en la que es va eximir totalment de responsabilitat l’islamisme, que es va aprofitar per seguir introduïnt amb fòrceps aquest nou constructe ideològic de la dictadura tova de l’extrema correcció política anomenat “islamofòbia”. Al final, la única conclusió que podies treure de la manifestació, de la manipulació a càrrec de TV3 i altres mitjans… és que la culpa dels atemptats és nostra, de la societat d’acollida, dels nostres polítics i que l’islam, ni tan sols l’islamisme polític, no només no hi tenen absolutament cap autocrítica a fer, sinó que a més… no guarden ni la més remota relació amb els atemptats ni amb qualsevol altre conflicte de convivència que pugui aparèixer.

  Sí, els de Madrid van voler manipular. Estic d’acord. Però és que la manifestació i totes les reaccions mediàtiques i oficials des del minut dos dels atemptats ja van néixer manipulades. Només se’n salven els mossos, la policia local, el personal sanitari, els voluntaris que van ajudar com fos a la víctimes o a trobar els assassins.

 2. Ah, però… la manifestació va ser contra el terrorisme? Primera notícia. Que la caverna mediàtica espanyola i tots els dirigents espanyols l’hagin volgut manipular, no treu ni desllueix el fet que per molts de nosaltres aquesta no fou una manifestació contra els actes terroristes que es van cometre a Barcelona, Alcanar i Cambrils. Va ser més una manifestació d’aquelles que tan agraden als comuns, en la que es va eximir totalment de responsabilitat l’islamisme, que es va aprofitar per seguir introduïnt amb fòrceps aquest nou constructe ideològic de la dictadura tova de l’extrema correcció política anomenat “islamofòbia”. Al final, la única conclusió que podies treure de la manifestació, de la manipulació a càrrec de TV3 i altres mitjans… és que la culpa dels atemptats és nostra, de la societat d’acollida, dels nostres polítics i que l’islam, ni tan sols l’islamisme polític, no només no hi tenen absolutament cap autocrítica a fer, sinó que a més… no guarden ni la més remota relació amb els atemptats ni amb qualsevol altre conflicte de convivència que pugui aparèixer.

  Sí, els de Madrid van voler manipular. Estic d’acord. Però és que la manifestació i totes les reaccions mediàtiques i oficials des del minut dos dels atemptats ja van néixer manipulades. Només se’n salven els mossos, la policia local, el personal sanitari, els voluntaris que van ajudar com fos a la víctimes o a trobar els assassins.

 3. Absolutament d’acord, manipulació, total de vergonya alinea!!!!
  Fàstic de govern espanyol i del rei de aquesta merda de país espanyol!!!!
  Independència ja!!!!

 4. Absolutament d’acord, manipulació, total de vergonya alinea!!!!
  Fàstic de govern espanyol i del rei de aquesta merda de país espanyol!!!!
  Independència ja!!!!

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Darrers articles

Els bisbes espanyols s’oposen a l’amnistia

Es tracta d'un clar exemple de com la dreta intensifica la seva estratègia d'oposició al govern a través de l'amnistia i per...

Què és el patriotisme i a qui representa?

Abans d'iniciar aquest article he volgut conèixer el seu significat segons la RAE i diu així: "Amor a la pàtria i el...

La llei d’amnistia encaixa perfectament en la Constitució

Davant la quantitat d'exabruptes que hem sentit en la primera sessió d'investidura de Pedro Sánchez, avui en comptes d'un article de qui...

L’acord mal anomenat “pacte de l’amnistia”

Els exabruptes que han proferit els líders de la dreta i l'extrema dreta espanyola, deixa ben a les clares la poca visió...

L’acord entre Junts per Catalunya i el PSOE

Abans d'escriure aquest article, he visionat de nou el discurs de Puigdemont a Brussel·les i he llegit dos cops el pacte que...