20.7 C
Barcelona
Diumenge 20 setembre, 2020

Repercussions de la carta al bisbe Omella

Relacionats

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...

Per què vol ser independent Catalunya? (XI/XI)

El primer bé de les nacions resideix en la seva independència i en la seva existència política. Per als...

Per què vol ser independent Catalunya? (X/XI)

Per passar de ser nació sense estat a estat lliure i pròsper! Motius comentats, per…

Per què vol ser independent Catalunya? (VIII/XI)

Per a preservar la seva identitat, cultura, llengua. L'independentisme uneix un altre motiu als 7 anteriors, per…

D’entrada vull agrair a tots els lectors l’acollida al meu anterior article sobre el tema titulat Carta oberta al bisbe de Barcelona Joan Josep Omella. No podia imaginar, de cap de les maneres, la repercussió que ha tingut, el nombre de persones que han manifestat que els agrada ni la quantitat de comentaris que ha suscitat. A tots moltes gràcies.

Puc estar d’acord amb la majoria d’ells però, alguns en especial, m’han sorprès i decebut molt. Tot i que els respecto no puc passar per alt alguns comentaris. Vull creure, també, que no han estat una crítica directa a l’article sinó a altres opinions, ja que es pot veure que contradiuen uns altres expressats anteriorment.

Entre les crítiques rebudes es fa esment a la poca importància que té el fet de no utilitzar el català en l’homilia. Jo crec que essent el català l’idioma del país, a més de ser oficial, no hagués estat cap problema haver-ho fet en les dues llengües. Tampoc haver adreçat unes paraules en francès, anglès i italià, idiomes que el bisbe coneix, als familiars i amics de les víctimes presents en l’acte.

No és cap “ximpleria” voler fer un referèndum de cara la independència, el fet d’haver patit un atemptat no té per què canviar la dinàmica del país ni la voluntat del poble a votar i expressar la seva opinió o desig. Què significa que ara cal estar més units que mai? Units a qui o… a què? A l’estat espanyol que ens nega el pa i la sal? Que ens colla financerament i no compleix els compromisos amb Catalunya? Que provoca les clavegueres de l’estat? Té raó qui diu que tenim altres problemes, és cert però… Qui presumeix d’haver-se carregat el nostre sistema sanitari?

En una homilia, en record de les víctimes, no és presentable que el bisbe fes connotacions de tipus polític en clara crítica al procés dient: “La unión nos hace mas fuertes mientras que la división nos corroe y nos destruye”. Creu el/la comentarista de torn que aquestes paraules es podien interpretar de forma diferent? No és una proclama per la unitat d’Espanya?

Si Omella s’hagués dirigit a les autoritats dient: Dono la benvinguda i agraeixo la presència de les autoritats estatals, autonòmiques i locals a l’acte, ningú no podia haver-se molestat però, de la forma en què ho va fer, va menystenir les autoritats catalanes fent la “pilota” de forma descarada a les estatals.

Aquestes autoritats van trigar hores a donar la cara, van fer una reunió d’emergència a la seu del govern a Catalunya i no van convocar cap membre de la Generalitat ni dels Mossos d’Esquadra. Aquestes autoritats són les mateixes que neguen als Mossos la possibilitat d’estar connectats a l’Europol i, per tant, no poder gaudir d’informació sobre terrorisme.

L’agraïment del bisbe a les forces de seguretat de l’estat, sense cap referència als Mossos, és vergonyós i impropi del cap de l’església catòlica a Catalunya. Aprofitar un acte religiós en memòria de les víctimes i “colar-nos” un míting del PP en favor de la unitat d’Espanya i contra el procés, al bell mig d’una Eucaristia, no sols està fora de lloc sinó que és del tot indignant. Aquí hi estic totalment d’acord amb la majoria dels comentaris rebuts.

Insisteixo amb el que ja vaig manifestar, senyor bisbe, bon vent i barca nova.

Més articles

12 COMENTARIS

 1. Degut aquesta falte de respecte als catalans feia una petita colaboració economica mensual al bisbat de Barcelona i la de aquet mes ha sigut l’ultima

 2. Manel,
  Com a creient de l’ evangeli de Crist, estic totalment d’acord amb els teus dos escrits.
  Així mateix, el senyor cardenal i bisbe Omella, segons el meu entendre, hauria de sembrar el blat en el camp, lluny del jull i dels vinaters malfactors.
  Rep una abraçada mestre
  Floren

 3. Manel,
  Com a creient de l’ evangeli de Crist, estic totalment d’acord amb els teus dos escrits.
  Així mateix, el senyor cardenal i bisbe Omella, segons el meu entendre, hauria de sembrar el blat en el camp, lluny del jull i dels vinaters malfactors.
  Rep una abraçada mestre
  Floren

 4. Volem que marxi de Catalunya aquest llepaculs i que no sent la terra Catalana que el va acullir. FORA AQUEST CAPALLÀ, que vagi amb la pandilla de Rocío , fora Omella aquí sobres

 5. El que va fer el bisbe Omella em produiex indignació encara que no sorpresa.
  Crec que el millor que podria pasar es que marxes ja que no ha entes la complexitat d’aquesta terra i, endemés, a ofés les nostres institucions sense cap escusa. La ceremonia hauria d’haber estat només religiosa i en cap cas un instrument per fer política. Adeu Omella, adeu.

 6. El que va fer el bisbe Omella em produiex indignació encara que no sorpresa.
  Crec que el millor que podria pasar es que marxes ja que no ha entes la complexitat d’aquesta terra i, endemés, a ofés les nostres institucions sense cap escusa. La ceremonia hauria d’haber estat només religiosa i en cap cas un instrument per fer política. Adeu Omella, adeu.

 7. Si va ser el Papa qui el va elegir, és el Papa el culpable, no ell. La única solució que te el Papa ara havent vist que es situa contra el poble català al que hauria d’estimar i defensar, és treure’l d’aquí i fotre’l a Madrid, que segur que se l’estimen d’allò més a aquest feixista.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

El règim del 78, la mentida de la transició

Aquest no és el primer cop que parlo del règim sorgit de la transició, declarat modèlic per part de la classe política...

Es justa la inhabilitació de Quim Torra per una pancarta?

Com ja sabem, el president de la Generalitat, Quim Torra, va ser jutjat, i condemnat, pel TSJ de Catalunya per delicte de...

És Pablo Casado el gran líder del PP?

Aquesta pregunta l'haurien de respondre els afiliats al partit en primera instància i després que fos corroborada pels votants quan siguin cridats...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (II)

Dues setmanes després del manifest de suport al rei emèrit, Rodolfo Martin Villa ha rebut el mateix per part de tots els expresidents vius, sense excepció i per...

Objectiu: Salvar el règim del 78 (I)

En pocs dies de diferència hem assistit a dos fets insòlits que, personalment considero fora de lloc, i que han estat similars...