23.6 C
Barcelona
Dilluns 13 juliol, 2020

Repercussions de la carta al bisbe Omella

Relacionats

Per què vol ser independent Catalunya? (I)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució… Conflicte Espanya-Catalunya: Un dels grans problemes de...

Normalitat a Catalunya, només amb la pandèmia?

La pandèmia declina. La “nova normalitat” exigeix l’adaptació a pautes “anormals” per supervivència personal, familiar, col·lectiva. És l'única “nova normalitat”? En Desenvolupament Organitzacional, els consultors...

Reconstrucció? No, redisseny total de Catalunya!

Recorden el conte del "rei nu"? Segons els seus sastres, li van confeccionar una roba tan extraordinària que només els idiotes no la veurien....

Per què dubtem de la justícia espanyola?

Varis són els motius començant per la més que dubtosa separació de poders de l'estat. Només amb veure la forma en què són triats...

D’entrada vull agrair a tots els lectors l’acollida al meu anterior article sobre el tema titulat Carta oberta al bisbe de Barcelona Joan Josep Omella. No podia imaginar, de cap de les maneres, la repercussió que ha tingut, el nombre de persones que han manifestat que els agrada ni la quantitat de comentaris que ha suscitat. A tots moltes gràcies.

Puc estar d’acord amb la majoria d’ells però, alguns en especial, m’han sorprès i decebut molt. Tot i que els respecto no puc passar per alt alguns comentaris. Vull creure, també, que no han estat una crítica directa a l’article sinó a altres opinions, ja que es pot veure que contradiuen uns altres expressats anteriorment.

Entre les crítiques rebudes es fa esment a la poca importància que té el fet de no utilitzar el català en l’homilia. Jo crec que essent el català l’idioma del país, a més de ser oficial, no hagués estat cap problema haver-ho fet en les dues llengües. Tampoc haver adreçat unes paraules en francès, anglès i italià, idiomes que el bisbe coneix, als familiars i amics de les víctimes presents en l’acte.

No és cap “ximpleria” voler fer un referèndum de cara la independència, el fet d’haver patit un atemptat no té per què canviar la dinàmica del país ni la voluntat del poble a votar i expressar la seva opinió o desig. Què significa que ara cal estar més units que mai? Units a qui o… a què? A l’estat espanyol que ens nega el pa i la sal? Que ens colla financerament i no compleix els compromisos amb Catalunya? Que provoca les clavegueres de l’estat? Té raó qui diu que tenim altres problemes, és cert però… Qui presumeix d’haver-se carregat el nostre sistema sanitari?

En una homilia, en record de les víctimes, no és presentable que el bisbe fes connotacions de tipus polític en clara crítica al procés dient: “La unión nos hace mas fuertes mientras que la división nos corroe y nos destruye”. Creu el/la comentarista de torn que aquestes paraules es podien interpretar de forma diferent? No és una proclama per la unitat d’Espanya?

Si Omella s’hagués dirigit a les autoritats dient: Dono la benvinguda i agraeixo la presència de les autoritats estatals, autonòmiques i locals a l’acte, ningú no podia haver-se molestat però, de la forma en què ho va fer, va menystenir les autoritats catalanes fent la “pilota” de forma descarada a les estatals.

Aquestes autoritats van trigar hores a donar la cara, van fer una reunió d’emergència a la seu del govern a Catalunya i no van convocar cap membre de la Generalitat ni dels Mossos d’Esquadra. Aquestes autoritats són les mateixes que neguen als Mossos la possibilitat d’estar connectats a l’Europol i, per tant, no poder gaudir d’informació sobre terrorisme.

L’agraïment del bisbe a les forces de seguretat de l’estat, sense cap referència als Mossos, és vergonyós i impropi del cap de l’església catòlica a Catalunya. Aprofitar un acte religiós en memòria de les víctimes i “colar-nos” un míting del PP en favor de la unitat d’Espanya i contra el procés, al bell mig d’una Eucaristia, no sols està fora de lloc sinó que és del tot indignant. Aquí hi estic totalment d’acord amb la majoria dels comentaris rebuts.

Insisteixo amb el que ja vaig manifestar, senyor bisbe, bon vent i barca nova.

Més articles

12 COMENTARIS

 1. Degut aquesta falte de respecte als catalans feia una petita colaboració economica mensual al bisbat de Barcelona i la de aquet mes ha sigut l’ultima

 2. Manel,
  Com a creient de l’ evangeli de Crist, estic totalment d’acord amb els teus dos escrits.
  Així mateix, el senyor cardenal i bisbe Omella, segons el meu entendre, hauria de sembrar el blat en el camp, lluny del jull i dels vinaters malfactors.
  Rep una abraçada mestre
  Floren

 3. Manel,
  Com a creient de l’ evangeli de Crist, estic totalment d’acord amb els teus dos escrits.
  Així mateix, el senyor cardenal i bisbe Omella, segons el meu entendre, hauria de sembrar el blat en el camp, lluny del jull i dels vinaters malfactors.
  Rep una abraçada mestre
  Floren

 4. Volem que marxi de Catalunya aquest llepaculs i que no sent la terra Catalana que el va acullir. FORA AQUEST CAPALLÀ, que vagi amb la pandilla de Rocío , fora Omella aquí sobres

 5. El que va fer el bisbe Omella em produiex indignació encara que no sorpresa.
  Crec que el millor que podria pasar es que marxes ja que no ha entes la complexitat d’aquesta terra i, endemés, a ofés les nostres institucions sense cap escusa. La ceremonia hauria d’haber estat només religiosa i en cap cas un instrument per fer política. Adeu Omella, adeu.

 6. El que va fer el bisbe Omella em produiex indignació encara que no sorpresa.
  Crec que el millor que podria pasar es que marxes ja que no ha entes la complexitat d’aquesta terra i, endemés, a ofés les nostres institucions sense cap escusa. La ceremonia hauria d’haber estat només religiosa i en cap cas un instrument per fer política. Adeu Omella, adeu.

 7. Si va ser el Papa qui el va elegir, és el Papa el culpable, no ell. La única solució que te el Papa ara havent vist que es situa contra el poble català al que hauria d’estimar i defensar, és treure’l d’aquí i fotre’l a Madrid, que segur que se l’estimen d’allò més a aquest feixista.

AFEGEIX UNA RESPOSTA

Per favor, introdueix el teu comentari!
Per favor, introdueix el teu nom aquí

Últims articles

Per què vol ser independent Catalunya? (I)

Conèixer la causa d'un problema és la meitat de la seva solució… Conflicte Espanya-Catalunya: Un dels grans problemes de...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (III)

A la vista d'algunes crítiques sobre els meus articles, on poso en dubte si Juan Carlos I té o no dret a...

Laura Borràs i el quart poder de l’estat

D'acord amb la votació que s'ha dut a terme al congrés, Laura Borràs haurà de comparèixer davant del Suprem acusada de quatre delictes que li poden...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (II)

Són molts els motius a exposar per creure que no té aquest dret, per molt que ho digui la llei, la constitució o els lletrats...

Té dret Juan Carlos I a la inviolabilitat? (I)

La Constitució, en el seu article 56.3, diu que "la persona del rei és inviolable i no estarà subjecta a responsabilitat; els seus actes...